Verpleegkundige bij Proteion Thuiszorg

Het Roermond van Ruben

Ruben Jacobs is als verpleegkundige in de wijk werkzaam bij Proteion Thuiszorg. Na een tijdje in een zorgcentrum te hebben gewerkt, ging de voorkeur toch uit naar de wereld van de thuiszorg waarin hij al eerder goede ervaringen had opgedaan. Ruben werkt hier met veel plezier in de thuiszorg en is tevens betrokken bij het nieuwe product van Proteion: deeltijdverblijf. Ben je nieuwsgierig naar de ervaringen van Ruben bij Proteion en hoe het hem bevalt om in Roermond en omgeving te werken? Lees dan vooral verder!

Lees het verhaal van Ruben
Ruben Jacobs Proteion Roermond

Hallo Ruben, leuk dat je met ons jouw verhaal wilt delen. Vertel, waarom werk je bij Proteion en hoe ben je hier terecht gekomen?

Ik heb tijdens mijn verschillende stages (onder andere) het werken in de thuiszorg kunnen ervaren. Dit is mij destijds erg goed bevallen. Nadat ik afgestudeerd was als verpleegkundige heb ik eerst een tijdje in een zorgcentrum gewerkt. Uiteindelijk heb ik toch besloten om terug te keren naar de thuiszorg waar ik met name de vrijheid en het afwisselende werk erg fijn vind. Binnen de thuiszorg heb ik verschillende taken die me uitdagen. Dit maakt mijn werk juist heel leuk.

Goed om te horen dat het werken in de thuiszorg zo goed bevalt. Had de aanwezigheid van Proteion in Roermond invloed op jouw keuze om bij Proteion aan de slag te gaan?

Ik ervaar het als heel fijn om in Roermond te werken. Als thuiszorgmedewerker werk je vaak volgens eigen routes en in een stad als Roermond heb je altijd mensen om je heen. Dit zorgt ervoor dat je telkens weer iets nieuws meemaakt en veel ziet.

Hoe zou je de thuiszorg in Roermond omschrijven? Zijn er bijvoorbeeld bepaalde dingen die je zijn opgevallen? 

In een stad als Roermond kom je veel verschillende mensen tegen, ieder met hun eigen ideeën en verhalen. Dit maakt het werken in de wijk dus erg afwisselend. Je komt namelijk bij veel verschillende mensen thuis.

‘In een stad als Roermond kom je veel verschillende mensen tegen, ieder met hun eigen ideeën en verhalen.’

Heb je misschien een bijzondere ervaring of herinnering die te maken heeft met jouw baan bij Proteion? 

Siinds kort hebben we een nieuw product binnen Proteion, namelijk deeltijdverblijf. Dit is in samenwerking met zorgcentrum Proteion RCG (afdeling de Pollart) in Roermond. Hier heb ik zelf actief aan deelgenomen. Recentelijk heb ik meegewerkt aan een interview om dit product kenbaar te maken binnen en buiten de organisatie. Het bijzondere aan dit verhaal is dat ik heb gezien wat ik heb kunnen betekenen voor de desbetreffende cliënt. Maar zeker ook voor de familie heeft dit nieuwe product veel betekenis. Door de samenwerking met de teamleidster bij Proteion RCG hebben we de cliënt een plek kunnen geven waar zij nu erg blij is en veel mensen om haar heen heeft. Bovendien hebben we hiermee de familie ook rust kunnen geven omdat ze weten dat ze niet meer alleen is en de hulp krijgt die ze nodig heeft.

Als je familie of vrienden op een verjaardag zou moeten uitleggen hoe het is om bij Proteion te werken, wat zou je dan zeggen?

Het is erg dankbaar werk. Je kunt namelijk net die extra zorg bieden waardoor de client op een mooie, verantwoorde en veilige manier fijn thuis kan blijven wonen. Dit wil iedereen naar mijn idee namelijk toch het allerliefst. Verder zie ik binnen Proteion veel groeimogelijkheden. Mede daardoor ben ik erg blij om bij Proteion werkzaam te zijn. Ook biedt het me kansen om me verder te ontwikkelen. Zo ben ik nu een jaar werkzaam bij het verpleegkundig team (VTT) en volg ik sinds kort de HBO V deeltijdopleiding.

Tot slot, is er nog iets wat je zou willen delen over werken bij Proteion wat veel mensen nog niet weten?

Hoewel je tijdens de routes meestal alleen werkt, heb je niet het idee dat je alleen aan het werk bent. Je hebt veel contact via de mail, telefonisch of gaat samen naar iemand toe. Bijvoorbeeld bij ingewikkelde zorgvragen. Verder merk ik dat de teamgeest erg belangrijk is. We organiseren met regelmaat teamuitjes of pakken samen een terrasje na het afronden van onze route.

De drie tips van Ruben

Bespreek je ontwikkelingsplannen

Bekijk en bespreek je ontwikkelingsplannen goed. Binnen Proteion is er namelijk meer mogelijk dan je denkt. Grijp je kans en groei door!

Er is geen vraag te veel

Kom tijd bij collega’s met je vragen. Je collega’s willen deze graag beantwoorden waardoor jij met een positief gevoel en vol zelfvetrouwen aan je route start.

Benut je kwaliteiten

Benut je kwaliteiten binnen het werken in de thuiszorg. We staan open voor goede input van collega’s. Zo komen we namelijk tot het beste resultaat voor de cliënten en voor je collega’s!

Ontdek Proteion

Wil je meer te weten komen over werken bij Proteion? Lees dan verder en ontdek de organisatie en de carrièrekansen bij deze belangrijke zorgorganisatie uit de regio.

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond