Operator A bij ROCKWOOL in Roermond

Werken bij ROCKWOOL volgens Silvana

Toen Silvana in 1999 op zoek was naar een nieuwe uitdaging, werd ze op de hoogte gebracht van een mooie kans bij ROCKWOOL in Roermond. Hier is ze samen met een lichting andere vrouwen gestart. Na bijna 25 jaar dienstverband is Silvana Horstman nog altijd tevreden met haar baan bij ROCKWOOL. Ze geniet hier van goed contact met haar collega’s, prima arbeidsvoorwaarden én kansen om zichzelf te ontwikkelen en te groeien. Maak zelf kennis met het verhaal van Silvana en kom meer te weten over werken bij ROCKWOOL in Roermond.

Lees het verhaal van Silvana
Silvana bij ROCKWOOL Roermond

Hallo Silvana! We hebben begrepen dat je al een lange loopbaan bij ROCKWOOL in Roermond hebt. Zou je hier iets meer over kunnen vertellen?

In januari 1999 kreeg ik de vraag van het toenmalig arbeidskantoor (nu UWV) of ik interesse had in een vrouwenproject bij ROCKWOOL. Na wat verdere informatie had ik hier wel oren naar en heb mezelf opgegeven. Diezelfde week had ik mijn sollicitatiegesprek met 3 ‘Leading Hands’ van de afdeling Rockfon en ben ik samen met nog 15 andere dames begonnen op 22 februari 1999. Het werk is leuk, afwisselend, leerzaam en betaald goed. Nu zijn we bijna 25 jaar verder en ben ik nog altijd bij ROCKWOOL werkzaam.

Wat interessant om te lezen dat ROCKWOOL in 1999 al een initiatief had om meer vrouwen in de techniekwereld te krijgen. Had de locatie van ROCKWOOL in Roermond destijds invloed op jouw keuze om hier aan de slag te gaan?

Ik woonde destijds in Roermond waardoor het zoeken naar werk in de directe omgeving zeer voor de hand lag. Door de ligging zit je in no-time op de A73 waardoor het woon- en werkverkeer wel meevalt. En daar kwam ook nog bij dat na de ochtenddienst er nog genoeg ruimte overbleef om even voor een boodschap de stad in te gaan, of gewoon lekker na het werk een terrasje te pikken. Roermond is tenslotte een bruisende stad.

Hoe zou je de bedrijfscultuur bij ROCKWOOL omschrijven? Zijn er bijvoorbeeld dingen die je altijd bijblijven of opvallen?

Je komt als vrouw binnen in een mannencultuur, en dat is voor beide partijen zowel even vreemd als nieuwsgierig te noemen. Ik ben er heel goed opgevangen en voel me dan ook echt thuis op de werkvloer. ROCKWOOL geeft de mensen ook de ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling met betrekking tot het volgen van opleidingen. Er zijn heel veel mensen bij ROCKWOOL die zoveel ervaring en kennis & kunde hebben opgedaan. Luister eens naar die mensen, ze hebben zoveel informatie te delen. Vaak gaat dit gepaard met de nodige anekdotes.

‘Door de grote diversiteit qua mensen binnen de fabriek is geen enkele dag hetzelfde.’

Heb je misschien ook een bijzondere ervaring die te maken heeft met jouw baan bij ROCKWOOL?

Alle ploeguitjes (die we zelf organiseren) met de collega’s zijn gezellige etentjes. Door de grote diversiteit qua mensen binnen de fabriek is geen enkele dag hetzelfde. En misschien is het ook leuk om te vermelden dat ik mijn echtgenoot bij ROCKWOOL heb leren kennen.

Als je vrienden of familie zou moeten uitleggen hoe het is om bij ROCKWOOL te werken, wat zou je dan zeggen?

Eigenlijk is het voor mij niet nodig om uit te leggen hoe het binnen ROCKWOOL is: mijn vader heeft er 34 jaar gewerkt, ik heb er vrienden leren kennen die we buiten het werk ook ontmoeten en mijn echtgenoot heeft er ook 12 jaar gewerkt.

Zijn er verder nog andere interessante feitjes die je graag met ons zou willen delen?

ROCKWOOL stimuleert teambuilding door 1x per jaar een bedrag te sponsoren voor bijvoorbeeld een ploeguitje. Dat kan een etentje zijn of iets anders dat georganiseerd wordt binnen de ploeg. Er is een badlokaal voor de dames zodat je na je werk lekker kunt douchen en fris huiswaarts kunt gaan. ROCKWOOL promoot en ondersteunt ook een gezondere levensstijl en sport. Tevens hebben we een leuke personeelsvereniging die verschillende keren per jaar een evenement voor het hele gezin organiseert. We hebben zelfs een nieuwe nieuwsblad De Uitschieter dat ieder kwartaal verschijnt met allerlei (leuke) nieuwtjes en informatie. Juist omdat we zo’n grote familie vormen, zijn alle mensen binnen ROCKWOOL makkelijk benaderbaar: van werkvloer tot kantoor en ook de directie!

Hoe zou je het team waarin je werkt omschrijven?

Nu spreek ik natuurlijk over onze ploeg waar we als collega’s allemaal samen door één deur kunnen, maar we zijn ontzettend op elkaar ingespeeld en helpen elkaar waar we kunnen. Niet alleen op werkgebied maar ook op persoonlijk vlak helpen we elkaar. Al is het maar een luisterend oor bieden of een schouderklopje geven.

Tot slot, welke drie tips heb je voor iemand die bij ROCKWOOL wil gaan werken?

Als je persoonlijke groei en ontwikkeling wilt doormaken, goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk vindt en bij een werkgever aan de slag wilt gaan die jouw leefstijl en gezondheid stimuleert, zit je hier goed. Als je daarnaast ook een gemotiveerde en positieve bijdrage kunt leveren aan het productieproces, dan ben je bij ROCKWOOL aan het juiste adres!

 

Ontdek ROCKWOOL

Ben je na het lezen van het verhaal van Silvana enthousiast geworden? Lees dan vooral verder en kom meer te weten over ROCKWOOL als belangrijke en mooie werkgever in Roermond en omgeving. Ontdek meer over het bedrijf en maak kennis met de vacatures bij ROCKWOOL.