Werken bij apt Extrusions volgens Rick

De carrière van Rick Peeters bij apt Extrusions begon in 2018 toen hij in België een technische opleiding volgde en op zoek was naar een stageplek. Tegenwoordig is hij nog altijd een onderdeel van het team bij apt Extrusions, nu als ‘leerling corrector’. Hoe ervaart Rick de werksfeer hier, hoe is het om bij dit bedrijf te werken en wat zou hij willen zeggen tegen nieuwe collega’s? We spraken met Rick over zijn baan bij apt Extrusions om dit te ontdekken. Lees verder om de bevindingen van Rick te lezen.

Lees het verhaal van Rick
Het verhaal van Rick bij apt

Hey Rick, leuk dat je tijd voor ons hebt om te praten over jouw baan bij apt Extrusions in Roermond. Zou je kunnen vertellen hoe je hier terecht bent gekomen, wat je hier doet en waarom je hier werkt?

Ik ben bij apt Extrusions terechtgekomen via een stage in 2018. Deze stage kwam voort uit en technische opleiding (Mechanica, constructie- en planningstechnieken) die in België volgde. Ik was opzoek naar een technisch bedrijf bij mij in de buurt waarin ik de mogelijkheid had om voor mijn opleiding een project te kunnen uitvoeren. Dit heb ik bij apt Extrusions kunnen en mogen doen. Zodoende ben ik hier terechtgekomen.

Ik werk bij apt Extrusions omdat ik hier de kans krijg om mezelf verder te kunnen ontwikkelen. Dit is voor mij enorm belangrijk. Daarnaast krijg ik de mogelijkheid om mezelf uit te blijven dagen, me op te kunnen werken binnen het bedrijf en ik voel dat ik daar het vertrouwen en de tijd voor krijg. Het specialisme op het gebied van extrusie is een zeer interessante manier van techniek en dat maakt dat ik er alles over te weten wil komen. Van extrusie zelf tot aan het hele productieproces eromheen.

Mijn huidige functie is ‘leerling corrector’. Deze functie behoort tot de afdeling correctie. Dit houdt in dat onze afdeling verantwoordelijk is voor de kwaliteit van onze matrijzen, waar onze profielen uit gemaakt worden. Wij zorgen ervoor dat de matrijzen op de meest optimale wijze naar de pers gaan. Aan de hand van opmerkingen tijdens het proces maken wij een analyse. Hierop volgen een of meerdere correcties die we zowel handmatig als machinaal kunnen doen. Als leerling corrector probeer je met behulp van een ervaren corrector een analyse te maken om dit vervolgens te gaan uitvoeren. Het opleidingstraject duurt ongeveer 4 jaar en daarna kun je doorgroeien naar de functie van een ervaren corrector.

De reden dat ik nog steeds bij apt Extrusions werk is omdat mijn functie heel afwisselend is. Dat is ook wat de functie juist zo interessant en leuk maakt. Je hebt vele verantwoordelijkheden die invloed kunnen hebben op het productieproces. Dit maakt het werk juist uitdagend, dat is waar ik voor sta. Daarnaast heb ik de kans gekregen om een interne opleiding tot technisch leidinggevende te mogen volgen. Dat is voor mij wel een vereiste geweest als ik ergens zou gaan werken. Ik wil me blijven ontwikkelen en de kennis vergroten en daar krijg ik de kans voor bij apt Extrusions. Het werk bevalt me nog altijd zeer goed waardoor ik met plezier naar mijn werk ga. Ik heb het afgelopen jaar ook nog extra werkzaamheden gekregen buiten mijn huidige functie om. Dit bevalt me goed en ik ben blij dat ik deze kans krijg. Al deze dingen samen zorgen ervoor dat ik nog altijd bij apt Extrusions werk.

Wat goed dat het werk bij apt Extrusions je zo goed bevalt, Rick! Fijn ook dat je de ruimte krijgt om door te groeien binnen jouw vakgebied. Je gaf het al een beetje aan, maar had de locatie van apt Extrusions in Roermond invloed op jouw keuze om hier te starten?

Voor mij was en is de afstand naar mijn werk belangrijk. Ik hou er niet van om nog lange afstanden te moeten overbruggen om bij mijn werk te komen. Ikzelf heb namelijk ook geen eigen auto om mezelf mee te kunnen verplaatsen wat het dus moeilijker maakt om verder weg te gaan werken. Dus ik kan wel zeggen dat het een wens was om in Roermond of omgeving te gaan werken. Ik kom elke dag weer met plezier op mijn eigen scooter naar het werk toe, door weer en wind.

‘Ik ben goed ontvangen toen ik hier kwam werken en krijg de waardering voor mijn werk van andere collega’s.’

Hoe zou je de bedrijfscultuur bij apt Extrusions in Roermond omschrijven?

Zoals in elk bedrijf is de cultuur binnen het bedrijf een belangrijke factor. Voor iedereen kan dit anders zijn en wordt dit anders ingevuld. Als ik voor mezelf spreek, dan krijg ik wel het gevoel dat ze naar mij willen luisteren. Ik ben goed ontvangen toen ik hier kwam werken en krijg de waardering voor mijn werk van andere collega’s en mensen binnen het bedrijf. Het communiceren is en zal altijd belangrijk blijven. Hier zijn we volop mee bezig om dit steeds beter en duidelijker te doen.

Als je vrienden of familie op een verjaardag zou moeten uitleggen hoe het is om bij apt Extrusions te werken, wat zou je dan zeggen?

Ik zou zeggen dat het een bedrijf is met vele mogelijkheden voor jong en oud. Als je veel variatie in je werk wilt, dan kun je bij apt Extrusions wel een geschikte baan vinden. Of je met de handen wilt werken, graag nadenkt over de processen of met klanten bezig wilt zijn met andere zaken, zit je bij ons goed. Ook om je te ontwikkelen heb je bij apt Extrusions zeker mogelijkheden.

Wat is een interessant feitje over werken bij apt Extrusions wat veel mensen nog niet weten?

Buiten werktijden kunnen collega’s het ook goed met elkaar vinden. Sommige collega’s spreken buiten werktijden om nog weleens af. Zeker als ze het nodig zouden hebben.

Hoe zou je het team waarin je werkt omschrijven?

De afdeling waarin ik werk is een niet al te grote groep collega’s waar ik het goed mee kan vinden. er kan gelachen worden maar serieus werken hoort daar natuurlijk ook bij. Door de kleine afdeling kunnen we elkaar aanspreken als dit nodig is en werken we samen waar nodig. We functioneren als een team waarbij collega’s gemotiveerd zijn om kwaliteit te leveren. Onze afdeling beschikt over de nodige kennis over allerlei werkzaamheden die wij uitvoeren. Zodoende kunnen we elkaars werkzaamheden ook overnemen wanneer dit nodig is. Samen dragen we de verantwoordelijkheid waar onze afdeling voor staat!

Tot slot, welke drie tips heb je voor iemand die bij apt Extrusions aan de slag zou willen gaan?

Laat je mening horen en spreek je uit. Laat ook weten waar je voor open staat, er kan gekeken worden naar de mogelijkheden binnen het bedrijf. Bespreek dit met de desbetreffende persoon binnen jouw team. Laat ook zien dat je voor kwaliteit gaat, dit kan je verder brengen.

Maak kennis met apt Extrusions

Heeft het verhaal van Rick je nieuwsgierig gemaakt? Lees dan vooral verder en maak nader kennis met apt Extrusions in Roermond. Kom meer te weten over de lokale bedrijfscultuur, wat voor producten het bedrijf in Roermond allemaal maakt én wat voor kansen er zijn voor geïnteresseerden die een mooie baan bij apt Extrusions overwegen.

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de medewerkers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond