Order Administrator en lokaal talent bij MCS Diagnostics

Het Roermond van Sjoerd

Sjoerd Janssen werkt bij MCS Diagnostics in Swalmen, op bedrijventerrein Reubenberg. Hier werkt Sjoerd al enkele jaren aan innovatieve producten die vanuit Swalmen over de hele wereld gebruikt worden. Ben je benieuwd hoe Sjoerd bij dit mooie familiebedrijf terecht is gekomen? Scroll dan vooral verder en ontdek zijn verhaal.

Het verhaal van Sjoerd lezen
Werken in Roermond bij MCS Diagnostics

Hoi Sjoerd! Kun je ons vertellen waarom je bij MCS Diagnostics bent gaan werken?

Ik ben bij MCS Diagnostics BV gaan werken omdat het bedrijf op zoek was naar een nieuwe medewerker die op meerdere plekken binnen het bedrijf inzetbaar zou kunnen zijn. MCS Diagnostics heeft mij toen persoonlijk benaderd met de vraag of deze functie wellicht iets voor mij zou kunnen zijn. Na 1 dag meedraaien en het voeren van 2 gesprekken heb ik toen in Maart 2020 besloten om mij bij het team te voegen. Ik werk hier nog altijd omdat ik het erg naar mijn zin heb en iedere dag met veel plezier naar mijn werk kom. We hebben hier een hecht team en werken goed samen. Ik vind bovendien het bedrijf en het werkveld erg interessant en hoop mezelf in de toekomst nog verder te mogen ontwikkelen binnen MCS Diagnostics.

Goed om te horen dat je hier op de juiste plek zit! Had de locatie van MCS Diagnostics destijds invloed op jouw keuze om in Swalmen te gaan werken?

De locatie had eigenlijk niet per se invloed op mijn keuze om hier wel of niet te gaan werken. Maar ik vind het wel prettig dat ik in de omgeving van Roermond kan werken en dat ik vanuit thuis in Herten binnen 20 minuten op het werk kan zijn.

Begrijpelijk en fijn dat je geen lange reistijd hebt. Andere vraag: hoe zou je de bedrijfscultuur bij MCS Diagnostics omschrijven?

Bij MCS Diagnostics heerst er een fijne en open bedrijfscultuur. Het is een familiebedrijf en ondanks dat het blijft groeien en er meer medewerkers bij komen, blijft het als een familiebedrijf aanvoelen. Ook is er altijd ruimte voor de nodige dosis humor en dit zorgt voor een leuke en prettige werksfeer.

‘Het is erg tof dat we vanuit Swalmen onze producten over de hele wereld versturen. Het maakt me dan ook altijd trots om te zien in welke landen we overal onze klanten hebben.’

Heb je misschien een bijzondere herinnering of ervaring die te maken heeft met jouw baan bij MCS Diagnostics?

Bijzondere momenten zijn voor mij als we successen behalen met onze eigen productlijn CertaBlue. Het geeft altijd een gevoel van trots als we het product weer een stap verder ontwikkelen. Inmiddels worden de producten van CertaBlue wereldwijd verstuurd en hopelijk zal dit de komende jaren alleen maar groeien.

Als je familie of vrienden moet uitleggen hoe het is om bij MCS Diagnostics te werken, wat zou je dan zeggen?

Dan zou ik zeggen dat het erg leuk en interessant is om bij MCS te werken. De microbiologie is voor veel mensen een onbekende wereld. En om in deze wereld te kunnen werken maakt dat je iedere dag wel weer wat nieuws leert en dat een werkdag zo voorbij vliegt.

Heb je misschien een interessant feitje over MCS Diagnostics wat veel mensen (nog) niet weten?

Een interessant feitje over MCS Diagnostics is dat het erg tof is dat we vanuit Swalmen onze producten over de hele wereld versturen. Het maakt me dan ook altijd trots om te zien in welke landen we overal onze klanten hebben.

Tot slot, wat zou je tegen onbekenden willen zeggen die om advies vragen over werken bij MCS Diagnostics?

Als mensen om advies vragen over het werken bij MCS Diagnostics zou ik zeggen dat je jezelf de tijd moet geven om de basis binnen het bedrijf onder de knie te krijgen. Je hebt hier zeker één tot anderhalf jaar nodig om de basis te leren kennen. Het mooie van MCS is dat je als nieuwe medewerker deze tijd ook ruimschoots krijgt.

De drie tips van Sjoerd

Wees een teamplayer

MCS Diagnostics is een familiebedrijf. De lijntjes zijn hier kort, iedereen helpt elkaar en het is daarom belangrijk dat je een onderdeel bent van het team.

Zelfstandigheid is welkom

Naast de werkzaamheden die je met het team verricht, moet je ook goed zelfstandig kunnen werken. Werk zien liggen en dit oppakken is erg belangrijk.

Positieve energie is goed

Bij MCS Diagnostics werken we hard maar we kunnen ook goed met elkaar lachen. Als je een positieve mindset naar je werk meeneemt, is dat zeer bevorderlijk.

Ontdek MCS Diagnostics

Interesse gekregen in een baan bij MCS Diagnostics? Of wil je simpelweg meer lezen over dit mooie familiebedrijf? Lees dan snel verder!

Meer lezen over MCS Diagnostics
Werken in Roermond bij MCS Diagnostics
Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond