Horecatalent bij restaurant De Beren in Roermond

Het Roermond van Shanti

Dat werken binnen de horecafamilie van Cox & Co in Roermond erg gezellig is, bewijst Shanti Rond. Als zelfbenoemde ‘favoriete medewerker’ en medewerker bediening bij restaurant De Beren maakt ze al jaar en dag deel uit van het team. Waarom is ze destijds juist bij dit horecabedrijf begonnen en wat is haar mening over werken in de horeca van Roermond? Lees verder om de ervaringen van Shanti te ontdekken.

Lees het verhaal van Shanti
Shanti bij De Beren Roermond

Hey Shanti, leuk dat je bij ons jouw verhaal wilt delen. Hoe ben je eigenlijk bij Cox & Co en De Beren terecht gekomen?

Voordat ik bij restaurant De Beren ben begonnen, was ik 4 jaar bij Markt 10 (ook onderdeel van Cox & Co) onderdeel van het team. Ik heb daar met alle plezier gewerkt, maar het was tijd voor iets nieuws. Ik volg de opleiding tot ondernemer/horecamanager en hiervoor had ik een stageplek nodig. De Beren leek mij hiervoor een geschikte plek. Ik heb hier in totaal 10 weken stage gelopen. Al snel kwam ik erachter dat ik hier ook wel zou willen blijven werken. Inmiddels ben ik al een klein jaartje werkzaam bij De Beren en ik ben zeker niet van plan om weg te gaan. Ik heb hier namelijk veel plezier met mijn collega’s en er hangt een gezellige sfeer. Iedereen helpt elkaar waar nodig en respecteert elkaar.

Goed om te horen dat je het vertrouwde ‘familienest’ van Cox & Co niet gaat verlaten, dat is een goed teken. Had de locatie van Roermond eigenlijk invloed op jouw keuze destijds?

Jazeker, ik vind Roermond namelijk een mooie stad. Dankzij het Designer Outlet mogen we veel verschillende buitenlandse bezoekers verwelkomen. De binnenstad kent verschillende cafés en restaurants met leuke terrasjes. De gezellige sfeer en de mooie omgeving hebben wel invloed gehad op mijn keuze om in de binnenstad van Roermond te gaan werken.

Heb je misschien een bijzondere ervaring of herinnering die te maken heeft met jouw baan bij Cox & Co? Bijvoorbeeld een memorabel moment?

Ja, ik ben als 14-jarig meisje begonnen bij Markt 10. Ik zocht toen een bijbaantje om toch wat geld te verdienen. Via internet ben ik terechtgekomen bij het Tuincafé. Tijdens de sollicitatie was volgens Cox & Co een baantje bij Markt 10 een betere match voor mij. Ik was een jong en verlegen meisje dat zonder ervaring begon te werken bij Markt 10. Alle lieve collega’s hebben mij heel veel laten leren, waardoor ik het echt steeds leuker begon te vinden. Hierdoor ben ik nooit weggegaan en ligt mijn hart echt in de horecabranche.

Ik kwam binnen als jong en verlegen meisje maar kreeg alle ruimte om me te ontwikkelen binnen de horecabranche.’

Als je familie of vrienden op een verjaardag zou moeten uitleggen hoe het is om bij Cox & Co te werken, wat zou je dan zeggen?

Ik zou mijn familie en vrienden uitleggen dat ik het werk bij Cox & Co als heel fijn ervaar. Zelfs zonder enige ervaring proberen ze je op een hele fijne manier te helpen. Ik ervaar mijn bijbaantje als heel positief. Ook kan ik zeggen dat ik een goed salaris krijg. Door mijn werkervaring bij Cox & Co hebben mijn broertje en nichtje ook besloten om bij Cox & Co te werken. Het belangrijkste is dat ik met veel plezier naar mijn werk ga, dat is wat telt.

Wat is een interessant en pakkend feitje over werken bij Cox & Co wat de meeste mensen nog niet weten?

Een leuk feitje is dat er veel collega’s zijn die echt goede vrienden van elkaar zijn geworden. Iedereen kan het echt super goed met elkaar vinden. Veel collega’s, inclusief mezelf, sporten graag met elkaar. Doordat je vaak met elkaar op de werkvloer bent, deel je ook verschillende levenservaringen met elkaar. Het voelt echt als een gezellig en groot team met steun voor elkaar.

Tot slot, wat zou je zeggen tegen mensen die om advies vragen over werken bij Cox & Co?

Lijkt het je een leuk idee om bij een van de restaurants zoals De Beren te komen werken, stuur ons dan eenvoudig en laagdrempelig een privébericht via de socials of via onze vacaturesite. We zijn namelijk altijd op zoek naar nieuwe leuke collega’s. Ik heb me hier echt mogen ontwikkelen tijdens mijn werk en daardoor weet ik nu precies waar mijn passie ligt. Bovendien tref je hier beslist superleuke en gezellige collega’s. Deze ontwikkelingen en leuke collega’s gun ik iedereen die bij Cox & Co komt werken!

Ontdek Cox & Co

Heb je interesse gekregen in een baan bij een van de horecaformules van Cox & Co, zoals Markt 10? Of wil je eerst nog wat meer te weten komen over dit mooie familiebedrijf? Lees dan vooral verder!

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Kik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond