Maak kennis met het talent van Cox & Co

Het Roermond van Romy

Bij de horecaformules van Cox & Co werken bijzondere mensen met net zo’n bijzondere verhalen. Zo ook Romy, een vertrouwde kracht met jarenlange ervaring bij Cox & Co. Ze begon ooit als Bufkes in Roermond en heeft inmiddels al bij diverse horecaformules van het familiebedrijf haar diensten bewezen. Lees snel verder en kom meer te weten over deze vertrouwde medewerker van Cox & Co.

Ontdek het verhaal van Romy
Romy Piet Friet Roermond

Hoi Romy! Vertel, hoe ben je eigenlijk bij Cox & Co terecht gekomen en misschien nog belangrijker: waarom werk je hier nog steeds?

In 2014 begon ik bij Bufkes in Roermond, in het Designer Outlet. Ik heb daar altijd met veel passie gewerkt omdat horeca echt in mijn bloed zit. Na 2 jaar ben ik gaan werken bij het Tuincafe in het tuincentrum van BijSTOX. Daar heb ik ook samen met hele fijne collega’s een aantal jaar met plezier gewerkt. Hierna heb ik een tijdje een andere baan gehad. Tijdens deze baan heb ik eens goed nagedacht wat ik nou eigenlijk wil doen. Ik kwam toen tot de conclusie dat ik het toch het liefst bij Cox & Co werk, samen met het gezellige team.

Wow, wat een geschiedenis heb jij bij Cox & Co zeg! Had de locatie van Cox & Co in Roermond invloed op jouw keuze om hier te werken?

Ja, ik woon zelf in Roermond dus voor mij is dit zeer fijn. Alles ligt hier centraal, dichtbij huis en het is gewoon een ideale werkplek voor mij.

Begrijpelijk. Hoe zou je de bedrijfscultuur bij Cox & Co omschrijven? Zijn er bepaalde dingen die je altijd bijblijven of opvallen?

Toen ik bij Cox & Co in het Designer Outlet werkte had ik vaak vaste klanten die zelf ook ergens in het Designer Outlet werkten. Hiervan wist ik vaak precies wat ze bestelden en dat schept een band. Dat geldt ook voor vaste klanten. Even een leuk praatje maken en bijkletsen, dat zijn dingen die mij echt bijblijven.

‘Ik zie hier veel bekende gezichten van vaste klanten die ons regelmatig bezoeken. Vaak weet ik precies wat ze willen bestellen. Het schept een band met de klant en maakt het werk nog leuker!’

Heb je een bijzondere ervaring of herinnering die te maken heeft met jouw baan bij Cox & Co?

Ik heb na het voltooien van mijn horecaopleiding een tijdje bij een restaurant gewerkt (in de keuken en de bediening). Tijdens mijn baan werd ik toen door een medewerker van Bufkes aangesproken met de vraag of bij Bufkes in Roermond zou willen werken. Een maand later had ik al een baan bij Bufkes in het Designer Outlet en bij Piet Friet (ook van Cox & Co).

Als je vrienden of familie op een verjaardag moet uitleggen hoe het is om bij Cox & Co te werken, wat zou je dan zeggen?

Vooral dat het hier gezellig is. Elke dag is anders en de sfeer binnen het team is goed. Je hebt hier ook echt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

Wat is een interessant en pakkend feitje over werken bij Cox & Co wat de meeste mensen niet weten?

Bij Piet Friet (onderdeel van Cox & Co) zien we elkaar ook buiten werktijd. Iedereen is bij ons gelijk en er heerst een positieve sfeer!

Tot slot: wat zou je tegen onbekenden zeggen die om advies vragen over werken bij Cox & Co?

Je moet het echt leuk vinden om in de horeca te werken. Passie en aandacht hebben voor de gasten is ontzettend belangrijk. Sta bovendien sterk in je schoenen want iedere dag is anders!

Bekijk de volgende drie tips van Romy

De drie tips van Romy

Geniet!

Je kunt het je soms niet voorstellen. Maar echt, ook op je werk zijn er kleine dingen waarvan je kunt genieten. Let erop en grijp bewust die kans om dat te doen.

Werk aan je relatiebeheer

Wanneer je een goede relatie hebt met je collega’s  merk je dat je het veel leuker gaat vinden om te werken. Beperk je niet tot alleen werkgerelateerde gesprekken maar vraag ook eens naar het privéleven van je collega’s. Vaak zorgt dit voor bijzondere relaties.

Motiveer elkaar

Een compliment geven over het geleverde werk doet wonderen voor het zelfvertrouwen van je teamleden. Zorg wel dat het relevant en welgemeend is. Als je teveel met complimentjes gaat strooien komt het wat minder geloofwaardig over.

Ontdek Cox & Co

Interesse gekregen in een baan bij een van de horecaformules van Cox & Co? Of wil je simpelweg meer lezen over dit mooie, lokale familiebedrijf? Lees dan snel verder!

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond