Maak kennis met Rik en zijn bekende organisatie in Roermond

Het Roermond van Rik

Rik Dieteren is met zijn gelijknamige bedrijf een begrip in Roermond en omgeving. Met zijn verhuis- en ontruimbedrijf helpt hij menig particulier en ondernemer met verhuisvraagstukken. Maar wat is het achterliggende verhaal van Rik en zijn bedrijf? Waarom is hij dit bedrijf begonnen en hoe is de bedrijfscultuur bij Rik Dieteren? Lees snel verder en maak kennis met het verhaal van Rik en zijn mooie bedrijf.

Lees het verhaal van Rik
Rik Dieteren in Roermond

Hallo Rik! Zou je ons kunnen vertellen waarom je dit bedrijf bent begonnen en hoe je op het idee kwam om te starten?

Bij mijn vorige werkgever sprak ik een klant die een eigen ontruimingsbedrijf had in de regio Eindhoven. Zijn enthousiaste verhalen wekte mijn interesse, waarna ik eens ben gaan informeren bij een bevriende makelaar. Al snel had ik mijn eerste opdracht te pakken.

Leuk om te horen, Rik. Was het voor jou belangrijk om in Roermond te ondernemen of had je meerdere vestigingsplekken in gedachten?

Ik woon in Roermond en zou dit nergens anders willen doen. Over de keuze van de locatie heb ik dus niet lang na moeten denken. Daarnaast waren er geen verhuisbedrijven in Roermond gevestigd, laat staan een ontruimingsbedrijf. Niet alleen ik, ook de stad zelf was er klaar voor.

Duidelijk verhaal! Heel wat anders: hoe zou je de bedrijfscultuur bij Rik Dieteren omschrijven?

Ze zeggen weleens: ‘je familie heb je niet voor het kiezen, je vrienden wel’. Je collega’s kun je ook niet kiezen, maar wij merken dat we een ontzettend fijn team hebben waarbinnen ook zeker vriendschappen – en zelfs een relatie – tot stand komen. Iedereen in zijn waarde laten, respect voor elkaar en elkaar helpen. Niet alleen binnen het team, maar ook zeker bij en met de klant wordt dit zeer gewaardeerd.

‘Ik woon in Roermond en zou dit nergens anders willen doen. Niet alleen ik, de stad was klaar voor een eigen verhuis- en ontruimingsbedrijf.’

Heb je een bijzondere ervaring of herinnering die te maken heeft met jouw bedrijf?

Elke dag maken we wel iets bijzonders mee, er komt veel meer kijken bij een verhuizing of ontruiming dan ‘dozen schuiven’ of ‘de boel leeghalen’. In het gesprek dat onze verhuisadviseur met de klant heeft, gaat het niet alleen om ‘kuubs’, maar geeft de klant ons een kijkje in zijn of haar leven. Wat vindt de klant belangrijk, wat is de situatie en hoe kunnen we daar bij helpen. Is het een dame op leeftijd zonder kinderen die hulp nodig heeft, een stel dat voor het eerst gaat samenwonen of een echtpaar dat na vijftig jaar de woning verwisselt voor een appartement? Met onze ervaring weten we snel wat er van ons verwacht wordt zodat we maximaal kunnen ontzorgen en de klant kan ontspannen van A naar B.

Als je vrienden of familie op een verjaardag moet uitleggen hoe het is om bij Rik Dieteren te werken, wat zou je dan zeggen?

Geen dag is hetzelfde. We werken hard en gaan ver om de klant de fijnste verhuiservaring of ontruiming te bezorgen. We delen met onze klanten de mooiste, maar ook moeilijkste momenten uit hun leven. Altijd respectvol, vol begrip voor de mens achter de opdracht.

Wat is een interessant en pakkend feitje over werken bij Rik Dieteren wat de meeste mensen niet weten?

Wij praten mét elkaar, niet over elkaar. De deur staat altijd open voor feedback en we koppelen besproken zaken dagelijks terug bij de aftrap. Ook hebben we eens per kwartaal en (ontbijt/borrel)meeting om iedereen uitgebreid te informeren. Onze collega’s worden 1-op-1 begeleid, voor wie dat wenst zijn er doorgroeimogelijkheden voor verdere ontwikkeling zoals opleidingen via de ‘Erkende Verhuizers’. Op vrijdag sluiten we de werkweek af met een gezamenlijk drankje om samen het weekend in te luiden.

Ontdek bedrijventerrein Roerstreek

Wil je nog meer ondernemers zoals Rik Dieteren ontdekken, die op bedrijventerrein Roerstreek ondernemen? Klik dan vooral verder en maak kennis met zowel de grote multinationals als alle andere ondernemingen die in deze regio ondernemen.

Bedrijventerrein Roerstreek ontdekken
Bedrijventerrein Roerstreek Sekisui Alveo 1
Meer verhalen van Roermondse werknemers en ondernemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers én ondernemers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werken en ondernemen.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond