Ontdek het verhaal van deze fysiotherapeut bij het Laurentius Ziekenhuis

Het Roermond van Myrthe

Het Laurentius Ziekenhuis staat bekend om het bieden van persoonlijke, mensgerichte zorg en behoort ieder jaar tot de top van de ziekenhuizen in Nederland. Deze hoge waardering is natuurlijk ook zeker te danken aan het talentvolle personeel. Myrthe Martens is één van deze talenten. Als fysiotherapeut is ze al jaren werkzaam bij het ziekenhuis van Roermond. Lees snel verder en ontdek waarom Myrthe hier met veel plezier werkt.

Ontdek het verhaal van Myrthe
Laurentius Ziekenhuis Myrthe Martens

Hallo Myrthe! Ik heb begrepen dat je stiekem al best lang werkzaam bent bij het Laurentius Ziekenhuis. Vertel!

Klopt, ik ben na mijn stageperiode in 2006 blijven werken in het Laurentius Ziekenhuis. Mijn werk is heel afwisselend en kent vele verschillende disciplines waar ik mee mag samenwerken. Dat maakt iedere werkdag qua werkzaamheden echt anders en daarom ben ik ook nog altijd hier werkzaam.

Dat is al een hele periode! Fijn dat het werk je nog altijd goed bevalt. Had de locatie (Roermond dus) invloed op jouw keuze om hier te werken?

Nee, eigenlijk totaal niet. Ik woon zelf in Geleen dus niet per se in deze omgeving. Misschien dat het dan toch indirect een rol speelt. Ik kan mijn werkleven en privéleven namelijk op deze manier goed gescheiden houden. Persoonlijk vind ik dat wel erg prettig. Bovendien is de afstand naar Roermond niet groot en dus goed te doen.

Begrijpelijk. Hoe zou je de cultuur bij het Laurentius Ziekenhuis omschrijven?

Wat ik persoonlijk erg fijn vind is dat het Laurentius Ziekenhuis (ondanks het formaat) voelt als een ‘kleinere’ organisatie. De lijntjes tussen de verschillende disciplines en vakgebieden zijn hier kort. Als ik iets wil overleggen is dat makkelijk te regelen omdat iedereen hier heel bereikbaar is, ongeacht de functie.

‘Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk. Het is namelijk een werkplek waar ook ruimte en aandacht is voor jezelf als persoon.’ 

Heb je een bijzondere ervaring of herinnering die te maken heeft met jouw baan bij het Laurentius Ziekenhuis?

Natuurlijk zijn er veel verhalen van patiënten die je bijblijven (voor verschillende redenen) maar er is niet per se één verhaal die een specifieke herinnering oproept. Ik denk dat vooral de lol die wij als collega’s onderling op de afdeling revalidatie hebben mij altijd bijblijft. Als collega’s krijgen we het altijd voor elkaar om een grote glimlach om elkaars gezichten te toveren. Dat geeft namelijk aan dat de sfeer in ons team echt goed is.

Als je familie en vrienden moet uitleggen hoe het is om bij het Laurentius Ziekenhuis te werken, wat zou je dan zeggen?

Ik zou zeggen dat het Laurentius Ziekenhuis een fijne werkgever is. Iedere dag ga ik met met veel plezier naar mijn werk. Dat komt doordat het een fijne werkplek is waar bovendien ook ruimte en aandacht is voor jezelf als persoon.

Tot slot, heb je een interessant of pakkend feitje over werken bij het Laurentius Ziekenhuis?

Ik kan natuurlijk niet voor het hele ziekenhuis spreken maar wel voornamelijk over de afdeling revalidatie waar ik zelf werkzaam ben. Het is een hechte groep die dankzij een kritische houding het beste in elkaar naar boven weet te halen. Daarnaast is er altijd tijd en ruimte voor een lolletje, hoe moeilijk en confronterend het soms ook kan zijn om in een ziekenhuis te werken.

Ontdek het Laurentius Ziekenhuis

Heb je interesse gekregen in een baan bij het Laurentius Ziekenhuis? Of wil je simpelweg meer lezen over deze grote, lokale werkgever? Lees dan snel verder.

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond