Health & Safety Coordinator bij UPS Supply Chain Solutions

Het Roermond van Marianne

Na een carrière in de gezondheidszorg zorgden privé omstandigheden voor een nodige carrièreswitch voor Marianne Thijssen. Ze kwam terecht bij UPS SCS in Roermond, een bedrijf waar ze inmiddels al meer dan 25 jaar werkzaam is. Bij UPS SCS in Roermond en Venlo werkt Marianne als Health & Safety Coordinator, een functie waarin ze ook haar kennis van de gezondheidszorg kan toepassen. Lees vooral verder en lees het persoonlijke en mooie verhaal van Marianne.

Lees het verhaal van Marianne
Marianne Thijssen bij UPS

Hallo Marianne, bedankt dat je voor ons tijd vrijmaakt om jouw verhaal te delen. Vertel, hoe ben je bij UPS terecht gekomen?

Ik ben eerst een tijd ziekenverzorgster geweest. Ik startte mijn interne opleiding tot ziekenverzorgster op ‘Hornerheide’ te Horn in januari 1978 en ik heb deze opleiding in het voorjaar van 1980 afgerond. Daarna heb ik in een paar verzorgingscentra gewerkt als nachtzuster, waaronder diverse jaren bij ‘RCG’ in Roermond. Doordat ik op jonge leeftijd (29 jaar) borstkanker kreeg, was het lichamelijk voor mij niet meer mogelijk om dit beroep te blijven uitoefenen. Door een kennis die bij UPS op de locatie Ringweg werkte, werd ik erop attent gemaakt dat men personeel zocht voor deze locatie. Ik ben toen gaan solliciteren en begonnen als magazijnmedewerkster. UPS is natuurlijk een internationaal bedrijf met veel doorgroeimogelijkheden, zie bijvoorbeeld mijn verhaal: na jaren als ‘Leading Hand’ te hebben gewerkt binnen de organisatie ben ik nu al meer als 6 jaar werkzaam in mijn huidige functie als Health & Safety Coordinator voor Roermond & Venlo. Tevens ben ik ook één van de vertrouwenspersonen binnen UPS Nederland. Ik heb een ontzettend leuke baan vol met uitdagingen en ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk.

Wat een bijzonder en persoonlijk verhaal, Marianne. Goed om te horen dat je met veel plezier bij UPS werkt. Had de locatie van UPS in Roermond invloed op jouw keuze om hier aan de slag te gaan?

Ja, aangezien ik in Roermond woon was dit de meest fijne oplossing voor mij en mijn gezin met opgroeiende kinderen. Mijn man werkte in het ziekenhuis van Roermond en zo konden wij onze werkzaamheden goed combineren.

 

‘Ik heb een ontzettend leuke baan vol met uitdagingen en ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk.’

Zijn er misschien bepaalde dingen, bijvoorbeeld de bedrijfscultuur, die jou altijd zijn bijgebleven?

Voor mij was dat in 1999 bij mijn sollicitatie binnen UPS. Een zeer grote verrassing was voor mij dat men hier totaal niet moeilijk deed over het feit dat ik borstkanker had gehad in het verleden. Men zei toen: ‘wij kunnen op dit moment ook iets onder de leden hebben wat nog niet zichtbaar is.’ Ziekte kan een ieder overkomen. Bij alle andere sollicitaties buiten UPS was dit toen wél een probleem waardoor ik niet werd aangenomen. Dit zal voor mij altijd mijn mooiste herinnering aan UPS blijven. Daarbij heeft UPS als werkgever altijd veel aandacht voor het welzijn van hun personeel.

Wat is jouw mooiste herinnering aan werken bij UPS tot nu toe?

Ik heb ooit eens als grapje aan een manager gevraagd om aan mij te denken als er in de toekomst een functie op het gebied van Health & Safety zou ontstaan. Ik miste namelijk het werken in de gezondheidszorg. In 2009 werd de eerste Healthcare facility geopend bij UPS in Roermond en ik ben toen door diezelfde manager benaderd met de vraag of ik leidinggevende zou willen worden op een specifieke afdeling binnen deze nieuwe facility. Dit was gezien mijn eerdere ervaring in de gezondheidszorg. Het was een zeer mooi en leuk gebaar van deze manager.

Als je familie of vrienden zou moeten uitleggen hoe het is om bij UPS te werken, wat zou je dan zeggen?

Ik zou UPS zeker als werkgever aanbevelen want het is een zeer fijne werkgever. Ik ga iedere dag nog steeds met veel plezier naar mijn werk. Volgend jaar in november 2024 ga ik met pensioen en ik weet een ding zeker: ik ga beslist mijn werk en mijn collega’s binnen UPS heel erg missen.

Tot slot, heb je misschien een interessant feitje over werken bij UPS wat veel mensen nog niet weten?

UPS heeft een open deur policy. Dat wil zeggen, dat je bij problemen ongeacht je functie altijd kunt aankloppen bij het management of personeelszaken.

Ontdek UPS SCS

Wil je meer te weten komen over werken bij UPS SCS in Roermond? Lees dan verder en ontdek de bedrijfscultuur, werkzaamheden en carrièrekansen bij dit internationale bedrijf met een hart voor Roermond.

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond