Product Manager en lokaal talent bij MCS Diagnostics

Het Roermond van Maartje

Op bedrijventerreinen Reubenberg in Swalmen ontdek je een grote diversiteit aan bedrijvigheid met zeer uiteenlopende ondernemingen en ieder met een eigen groep lokale talenten. Een goed voorbeeld van een uniek bedrijf op dit terrein is MCS Diagnostics. Hier werkt namelijk lokaal talent Maartje Slabbers. Maartje is na enkele jaren dienstverband bij de Rabobank onderdeel geworden van familiebedrijf MCS Diagnostics, waar ze de rol van Product Manager heeft. Lees snel verder en ontdek het verhaal van Maartje.

Het verhaal van Maartje lezen
Werken in Roermond bij MCS Diagnostics

Hallo Maartje! We zijn erg benieuwd: hoe ben je bij MCS Diagnostics terecht gekomen?

MCS Diagnostics BV is een familiebedrijf gestart door mijn schoonvader in 1997. Mijn partner Sjuul werkt sinds 2012 bij het bedrijf en hij heeft mij in 2014 gevraagd om als Product Manager hier aan de slag te gaan. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest bij de Rabobank vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging en deze heb ik gevonden bij MCS. Ik ben nog altijd erg blij dat ik destijds deze stap heb genomen en ik hoop dat we samen het bedrijf in de toekomst verder succesvol kunnen uitbreiden.

Wat een interessant verhaal, Maartje. Wat leuk dat je nu ook deel uitmaakt van het familiebedrijf. Had de locatie van MCS Diagnostics in Swalmen invloed op jouw keuze om hier te gaan werken?

De locatie is niet van invloed geweest op mijn keuze. Het belangrijkste voor mij is om iets te doen wat je leuk vind. Maar het is uiteraard wel een groot pluspunt dat ik in Swalmen woon én werk (op slechts 100 meter van mijn huis!)

Duidelijk antwoord! Fijn hoor, lekker in de buurt wonen én werken. Andere vraag: hoe zou je de bedrijfscultuur bij MCS Diagnostics omschrijven?

Wij hebben hier een open, hecht en gemotiveerd team bij MCS Diagnostics. Het is een écht familiebedrijf. Er wordt veel gelachen maar we werken ook zeker net zo hard door!

‘Bij MCS Diagnostics kom je in een echt familiebedrijf terecht waar we veel met elkaar kunnen lachen maar waar we ook hard doorwerken en waar iedereen proactief, zelfstandig werkt.’

Heb je misschien een een bijzondere ervaring die te maken heeft met jouw baan bij MCS Diagnostics?

Bij MCS hechten we veel waarde aan goede service en kwaliteit. Zaken direct oplossen zonder gedoe, dat is wat klanten erg waarderen. Het geeft voldoening om dit regelmatig van klanten te horen. Daarnaast zijn we vorig jaar gestart met een grote verbouwing die mijn vader succesvol heeft begeleid. Hier ben ik erg trots op.

Wat is een interessant feitje over MCS Diagnostics wat veel mensen (nog) niet weten?

Alle melk in Nederland en ongeveer 95% van alle melk in Duitsland wordt bij de ingangscontrole van de fabriek op antibiotica getest met onze sneltesten.

Tot slot, wat zou je willen zeggen tegen onbekenden die wellicht ook bij MCS Diagnostics willen werken?

Het is een fijne plek om te werken met een groot internationaal klantenbestand en een leuk team. Het is belangrijk dat je zelf een natuurlijke drive hebt en leergierig bent. Daarmee kun je heel ver komen. Zelfstandigheid, een pro actieve houding en verantwoordelijkheid zijn essentieel voor het werken bij MCS Diagnostics.

Ontdek MCS Diagnostics

Interesse gekregen in een baan bij MCS Diagnostics? Of wil je simpelweg meer lezen over dit mooie familiebedrijf? Lees dan snel verder!

Meer lezen over MCS Diagnostics
Werken in Roermond bij MCS Diagnostics
Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond