Maak kennis met het bekende gezicht van BCTN

Het Roermond van Jeanette

Wist je dat Roermond een heuse containerterminal heeft? Voor veel mensen in de regio is deze terminal nog onbekend terrein. BCTN is al jaar en dag bij deze containerterminal betrokken en heeft in Roermond een aantal toptalenten werken. Zo ook Jeanette Heibach, accountmanager sales voor zowel Roermond als Venray. Nadat Jeanette in Roermond kwam wonen heeft ze met haar jarenlange zeevrachtervaring een passende baan bij BCTN kunnen vinden. Ben je benieuwd naar het complete verhaal van Jeanette? Lees dan snel verder!

Ontdek het verhaal van Jeanette
Het verhaal van Jeanette

Hallo Jeanette! We zijn allemaal benieuwd: hoe ben je bij BCTN in Roermond terecht gekomen en waarom werk je er nog steeds?

Ik heb 15 jaar zeevrachtervaring en heb een aantal jaren in Hamburg gewoond waar ik bij grote bedrijven verantwoordelijk was voor de logistiek (in het bijzonder wereldwijde zeevrachtlogistiek). Uiteindelijk heb ik mijn partner leren kennen en ben ik in Roermond gaan wonen. Ik heb hierna enkele jaren als quality manager bij diverse bedrijven gewerkt maar de wereld van de zeevrachtlogistiek bleef aan mij trekken. Toen er vorig jaar een vacature bij BCTN werd geplaatst heb ik dan ook geen moment geaarzeld: dit is een baan die mij op mijn lijf is geschreven. Ik help het bedrijf groeien met mijn kennis van de zeevrachtlogistiek en mijn netwerk (o.a. in Duitsland). Bovendien faciliteert het bedrijf mij om naar een hoger level te gaan. Ik geniet van de uitdaging en de samenwerking met collega’s en klanten.

Wat een bijzonder verhaal! Had de locatie van BCTN in Roermond invloed op jouw keuze?

Ik woonde al in Roermond en hier is qua zeevrachtlogistiek niet bijzonder veel activiteit. Ik heb wel eens bij mijn partner aangegeven dat een baan in de sales bij de containerterminal voor mij de ideale baan zou zijn als die vacature er ooit komt. Die droombaan in Roermond is dus daadwerkelijk gekomen! Voor ons bedrijf heeft Roermond trouwens gigantische mogelijkheden. Er ligt een enorm potentieel in de omgeving en ook net over de grens in Duitsland.

Fijn dat jouw droombaan in Roermond werkelijkheid is geworden, Jeanette. Hoe zou je de bedrijfscultuur bij BCTN omschrijven?

De bedrijfscultuur is hier heel open, iedereen is gemakkelijk benaderbaar. Er wordt hard gewerkt maar er is ook altijd tijd voor leuke evenementen zoals een personeelsfeestje. BCTN heeft meerdere vestigingen in Nederland en België. Zo werken de terminals van Roermond en Venray veel samen en daar is dan ook uiteraard het meeste onderlinge contact mee.

 

 

‘Een baan bij de containerterminal van Roermond was altijd mijn droom sinds ik hier ben gaan wonen. Dat ik deze droombaan in Roermond heb kunnen vinden en mijn jarenlange ervaring hier kan benutten, is echt fantastisch.’

Heb je misschien een bijzondere herinnering of ervaring die te maken heeft met je baan bij BCTN?

Recentelijk hebben we foto’s laten maken bovenin de containerkraan voor een reclamecampagne. Op die grote hoogte schommelt het behoorlijk en zie je alleen water en containers onder je. Dat was echt een een leuke en bijzondere ervaring!

Hoe zou je aan familie en vrienden uitleggen hoe het is om bij BCTN te werken?

Bij BCTN is geen dag hetzelfde. Er zijn altijd nieuwe uitdagingen maar toch is de sfeer hier altijd erg leuk én staan we als team samen sterk om het beste resultaat te bereiken. Als je de honderden containers in onze terminal ziet staan en dan beseft dat deze containers vanuit Roermond over de hele wereld gaan of juist naar Roermond komen, maakt dat je ontzettend trots om dit je werkplek te noemen.

Wat is een interessant en pakkende feitje over werken bij BCTN wat de meeste mensen niet weten?

Ondanks het formaat van de organisatie met bijna 10 terminals in Nederland en België is de directie eenvoudig aanspreekbaar en staan ze altijd open voor nieuwe ideeën of vragen. Het is echt een top werkgever.

De drie tips van Jeanette

Blijf vooral jezelf

Bij BCTN vinden we het belangrijk dat je vooral jezelf bent en blijft. Of je nu een sollicitatiegesprek hebt of hier al jaren werkt, we waarderen oprechtheid het meest.

Spreek je ambities uit

Je hebt bij BCTN veel kansen om te groeien. Spreek je ambities daarom duidelijk uit. Als we weten wat jouw doelen zijn, kunnen we samen deze doelen behalen.

Kom eens een dag bij ons werken

Bij BCTN staan we absoluut open voor nieuwe talenten. De wereld van de zeevrachtlogistiek is voor velen nog onbekend terrein. Kom daarom eens een dagje met ons meelopen en ervaar zelf of deze wereld iets voor jou is.

Ontdek BCTN Terminal

Wil je graag meer te weten komen over BCTN Network of Inland Terminals in Roermond?  Klik dan snel verder en ontdek de containerterminal van Roermond.

BCTN in Roermond ontdekken
Bedrijventerrein WillemAlexander BCTN Terminal 2
Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond