Store Manager bij Tommy Hilfiger

Het verhaal van Ilona

Dat je met een baan in Designer Outlet Roermond flink kunt doorgroeien, bewijst Ilona Stevens bij Tommy Hilfiger. Ilona begon hier namelijk als verkoopmedewerker en heeft zich in de loop der jaren verder kunnen ontwikkelen tot Store Manager. Ook na ruim 13 jaar bevalt haar baan bij Tommy Hilfiger nog altijd prima. Ben je ook nieuwsgierig naar de ervaringen van Ilona? Lees dan vooral verder en ontdek haar verhaal.

Lees het verhaal van Ilona
Ilona Stevens van Tommy Hilfiger Designer Outlet Roermond

Hallo Ilona, leuk dat je bij ons jouw verhaal wilt delen. Vertel, waarom werk je bij Tommy Hilfiger en belangrijker: waarom werk je er nog steeds?

Inmiddels werk ik al 13 jaar bij Tommy Hilfiger en nog altijd met veel plezier. Ik ben mijn carrière begonnen als verkoopmedewerker op de damesafdeling. Het was fijn om te weten dat er doorgroeimogelijkheden zouden zijn in de toekomst. Dus vanuit verkoopmedewerker ben ik vrij snel doorgegroeid tot de functie floormanager van de damesafdeling. Ik heb veel mensen zien komen en zien gaan, maar het allerleukste is toch wel om mensen op te leiden en zien groeien in een bedrijf. Toen ik de kans kreeg om verder te groeien tot assistent manager stond er al een nieuwe floormanager klaar, een standaard procedure. Mijn tijd als assistent manager was een leuke tijd waarin ik veel heb geleerd en persoonlijk ben gegroeid. Toen mijn toenmalige Store Manager aan een nieuwe carrière begon, was ik ervan overtuigd dat deze rol perfect zou passen bij mijn vaardigheden. Sinds een aantal jaar vervul ik nu de rol als Store Manager bij Tommy Hilfiger, en nog altijd met veel passie en plezier!

Wat interessant om te lezen dat je zoveel bent gegroeid binnen het bedrijf, Ilona! Had de locatie van Tommy Hilfiger in Roermond destijds eigenlijk invloed op jouw keuze om hier aan de slag te gaan?

Nou, mijn studie was niet in de richting van de retail. Ik heb namelijk toerisme gestudeerd. Na mijn studie heb ik een jaar als grondstewardess gewerkt op Eindhoven Airport. Een ontzettend gave baan, maar in die tijd waren de zomermaanden druk en de wintermaanden rustig waardoor ik in de winter minder uren kon werken. Dat was toch niet helemaal iets voor mij. In het verleden heb ik bij V&D gewerkt, dus ik was al gewend om in de drukte te werken. Zo hadden we destijds het ‘Prijzencircus’ waar om 08:00 uur al mensen voor de deur stonden te wachten voor alle koopjes. Daardoor wist ik dat ik ergens moest werken waar het lekker druk kan zijn en waar ik altijd bezig ben. Dat is mijn werkplek bij Designer Outlet Roermond geworden. Uiteindelijk heb ik de stap gezet en gesolliciteerd bij Tommy Hilfiger. Tot op heden heb ik hier nooit spijt van gehad. Ik kom nog altijd met veel plezier naar mijn werk. En ja, ook tijdens de feestdagen. Op zo’n dag vliegt de tijd voorbij!

De bruisende wereld van de retail past dus helemaal bij jou! Andere vraag: hoe zou je de bedrijfscultuur bij Tommy Hilfiger omschrijven?

Bij ons is open communicatie erg belangrijk. Dit ervaar ik als zeer prettig en ik merk ook dat mijn collega’s dit als prettig ervaren. Er is een sterk familiegevoel. Dit komt mede doordat je soms meer op je werk aanwezig bent dan thuis. Dus delen we ook met regelmaat privé situaties met hechte collega’s.

‘Het was fijn om te weten dat er in de toekomst doorgroeimogelijkheden voor mij beschikbaar zouden zijn.’

Heb je misschien een bijzondere ervaring of herinnering die te maken heeft met jouw baan bij Tommy Hilfiger? Bijvoorbeeld een memorabel, persoonlijk verhaal?

Recentelijk is mijn vader plotseling overleden. Gelukkig reageerde ons bedrijf heel begripvol. Ik heb veel steun gekregen (en krijg ik nog altijd) van het hoofdkantoor en mijn lieve collega’s. Ik ben dankbaar voor alle lieve berichtjes, kaarten en bloemen die ik van iedereen heb ontvangen.

Als je vrienden of familie op een verjaardag moet uitleggen hoe het is om bij Tommy Hilfiger te werken, wat zou je dan zeggen?

Ik vertel altijd met veel passie over mijn werk. Mijn vrienden en familie weten dit dan ook. Ik kan wel toegeven dat ik een workaholic ben! Maar vaak merk ik wel dat ze onderschatten dat het hard werken is. Het is een topsport wat we hier doen!

Wat is een interessant feitje over werken bij Tommy Hilfiger wat de meeste mensen niet weten?

Wat veel mensen niet weten, is dat we met regelmaat kleine evenementen organiseren. Zo organiseren wij tijdens de feestdagen soms de ‘Hollandse Spelen’. Buiten, waar de klanten niet komen, hebben we dan een parcour opgesteld met typische Nederlandse spelletjes zoals koekhappen, blikgooien, ezeltje prikken en spijkerpoepen. Onder werktijd mag iedereen dan meedoen met deze estafette. Niets moet, alles mag. Uiteindelijk wint er 1 team en krijgt dan een klein presentje. Dit om tijdens drukke feestdagen tussen het harde werken door ook kleine, leuke momentjes te hebben. Ook zorgen we tijdens feestdagen voor lekkere versnaperingen in de kantine zodat iedereen tijdens de pauze wat lekkers kan pakken.

Tot slot, hoe zou je het team waarmee je werkt omschrijven?

Ons team is een hecht team waarin meerdere teamleden al meer dan 10 jaar bij Tommy Hilfiger werkzaam zijn. Ook is ons team zeer divers: van jong tot oud. Vanaf 15 jaar mag je bij ons in dienst en we hebben zelfs teamleden gehad die de pensioengerechtigde leeftijd hadden. Bij ons werken bovendien diverse nationaliteiten en dus spreken we zowel Nederlands als Engels met elkaar.

Tips voor een succesvolle loopbaan bij Tommy Hilfiger in Roermond

De drie tips van Ilona

Wees stressbestendig

Tijdens de feestdagen en in het weekend kan het extra druk zijn in onze winkel. Het is daarom belangrijk dat je op zo’n momenten je hoofd koel weet te houden.

Zorg voor een open houding

Het team bij Tommy Hilfiger in Roermond telt meer dan 100 personeelsleden. Stel jezelf voor, durf vragen te stellen en toon initiatief. Zo leer je ons bedrijf en je team beter kennen.

Je inspanning telt

Samen met ons team doen we iedere dag ons uiterste best en zetten we ons 110% in. We blijven natuurlijk wel realistisch: wat niet af is, is niet af. Morgen is er een nieuwe dag. Jouw inspanning telt en wordt gewaardeerd.

Ontdek Designer Outlet Roermond

Heb je interesse gekregen in een baan bij één van de vele internationale merken in Designer Outlet Roermond, zoals Tommy Hilfiger? Of wil je meer te weten komen over Designer Outlet Roermond als interessante werkgever? Lees dan vooral verder!

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond