Kennismaken met de gemeente Roermond

Roermond vooruit met Janou

Maak kennis met de gezichten bij de gemeente Roermond die gezamenlijk en daadkrachtig de stad vooruit helpen. Ruim 670 medewerkers zetten zich iedere dag in voor de inwoners, ondernemers en bezoekers van de gemeente. Ontmoet de verschillende clusters en vakgebieden en kom zo meer te weten over de verschillende taken en beroepen binnen de gemeente Roermond. Janou Martens is als beleidsadviseur Economische Zaken onderdeel van het cluster ‘Ontwikkeling Opgaven’. Lees hieronder meer over haar functie en ervaringen binnen de gemeente Roermond.

Lees het verhaal van Janou
Janou Martens Gemeente Roermond

Hallo Janou, leuk dat je dit verhalenformat wilt invullen. Zou je ons een korte introductie kunnen geven over jezelf en jouw functie binnen de gemeente Roermond?

Sinds 2,5 jaar ben ik werkzaam bij de gemeente Roermond als beleidsadviseur Economische Zaken. Samen met mijn collega’s zet ik mij in voor een sterk vestigingsklimaat. Het verbinden van onderwijs, overheid en bedrijfsleven is een belangrijke pijler in mijn werkzaamheden. Samen met ondernemers vraagstukken oppakken, geeft mij enorm veel energie. Een bijdrage leveren aan een maatschappij waar mensen kunnen groeien en ontwikkelen is voor mij van belang en maakt dat werken voor de overheid mij veel voldoening geeft.

Waarom werk je bij de gemeente Roermond? Hoe ben je bij deze gemeente terecht gekomen en belangrijker: waarom werk je er nog steeds?

Werken voor de overheid geeft veel voldoening, je bent bezig met vraagstukken die onze samenleving versterken en ziet dat je dagelijkse inspanningen effect hebben op de maatschappij. Roermond is een warme gemeente, op kantoor spreken we vaak over een huiskamergevoel. Collega’s zijn zeer betrokken en ondanks alle drukte is er altijd ruimte om elkaar te helpen of even te sparren. Dit teamgevoel zorgt voor een hoge motivatie. Roermond is een mooie gemeente waar natuur, recreatie, economie en cultuur veel te bieden hebben. Ik vind het heerlijk om in de pauze even een korte ronde te wandelen of met vrienden na het werk nog eventjes lekker een hapje te doen.

Had de locatie van Roermond invloed op jouw keuze om hier te gaan werken? Was het bijvoorbeeld een wens om in Roermond en omgeving te werken?

Roermond is gewoon een heerlijke stad, ik kom zelf ook uit Midden-Limburg en werk dan ook het liefst in deze omgeving. Roermond heeft veel te bieden en is na werktijd ook een heerlijke plek om te vertoeven.

 

‘Werken voor de overheid geeft veel voldoening, je bent bezig met vraagstukken die onze samenleving versterken en ziet dat je dagelijkse inspanningen effect hebben op de maatschappij.’

Wat zijn de voornaamste werkzaamheden van jouw afdeling/cluster binnen de gemeente Roermond?

Vanuit economische zaken kijken wij gezamenlijk met ondernemers wat nodig is voor een sterk vestigingsklimaat op onze bedrijventerreinen. Daarnaast is de samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven belangrijk om het juiste talent te behouden in onze regio. Welke samenwerkingsverbanden kunnen we hierin stimuleren en welke partijen brengen wij bij elkaar? Met veel woon-werkverkeer naar onze gemeente zijn we afhankelijk van onze omliggende gemeenten. Daarom is regionale samenwerking ook een van de speerpunten in mijn functie.

Zijn er werkzaamheden die tot jouw afdeling behoren waarvan de buitenwereld misschien nog niet op de hoogte is?

Wij hebben gezamenlijk met de ondernemers, OML, Keyport en Parkmanagement Midden-Limburg een bedrijventerreinenvisie gemaakt. Het is uniek dat deze partijen gezamenlijk een visie opstellen en vanuit deze visie gericht actie ondernemen.

Wat is het leukste aan werken binnen jouw cluster?

De mensen maken het! Er heerst een open sfeer waar iedereen elkaar graag helpt en ook feedback geeft.

Heb je misschien een bijzondere ervaring of herinnering die te maken heeft met jouw baan bij de gemeente Roermond? Bijvoorbeeld een memorabel, persoonlijk verhaal of bijzondere gebeurtenis?

Tijdens mijn eerste dag werd ik door een collega meegenomen door het gebouw. Tijdens de rondleiding kwamen we bij het carillon en konden we uitkijken over de Markt. Dat was erg indrukwekkend en mooi om te zien.

Hoe zou je de bedrijfscultuur bij de gemeente Roermond omschrijven en specifiek voor jouw cluster?

Vooral leerrijk, dynamisch en gezellig. Er komen veel vraagstukken voorbij die allemaal van belang zijn. Op het juiste moment de juiste keuzes maken blijft een uitdaging. Persoonlijke ontwikkeling staat binnen ons cluster centraal. Er worden veel activiteiten binnen ons cluster georganiseerd om samenwerking te versterken.

Heb je misschien een feitje over jouw cluster wat veel mensen nog niet weten?

Bij ons cluster zijn de snoepjes & koekjes zeer snel op!

Tot slot, zijn er tips die je zou willen geven aan iemand die bij de gemeente Roermond aan de slag gaat?

Stel veel vragen, neem je tijd om alle processen te leren kennen en neem ook tijd voor plezier. Een lachertje op zijn tijd zorgt ervoor dat het werk leuk blijft.

 

Maak kennis met de gemeente Roermond

Heeft het verhaal van Janou jouw interesse gewekt en wil je daarom meer weten over de gemeente Roermond als interessante werkgever? Lees dan vooral verder en kom meer te weten over de organisatie, de verschillende clusters, beroepen en projecten.