Bijpraten met Merve van Proteion

Hoe gaat het met Merve?

Een tijdje terug spraken we met Merve Gizem, lokaal talent bij Proteion en momenteel bezig met een leer-werktraject tot verzorgende. Hoe gaat het momenteel met Merve, hoe bevalt de combinatie van leren en werkervaring opdoen en wat zijn haar toekomstplannen? We spraken met Merve om hier meer over te weten te komen. Lees snel verder en ontdek hoe het nu met Merve en haar gepersonaliseerde traject gaat.

Lees meer over het leer-werktraject van Merve
Merve Proteion Update

Hey Merve, hoe gaat het? In april 2022 begon je met dit leer-werktraject. Hoe bevalt het?

Toen ik destijds de vacature zag, zei ik meteen: ‘dit is mijn kans!’. Het bevalt me nog steeds erg goed. Het kan soms wel erg druk zijn. Bij andere deeltijdstudies heb je meestal drie jaar de tijd om de kennis op te slaan. Nu doe je dit in één jaar. Dat maakt het erg uitdagend. Inmiddels ben ik druk met het maken van opdrachten en de voorbereiding op de examens. Als ik slaag krijg ik in april mijn certificaat. De Nederlandse taal blijft af en toe ook nog wel een uitdaging, dus doe ik nog meer mijn best!

Fijn dat het traject nog altijd goed bevalt! Wat zijn jouw bevindingen met betrekking tot de verdeling tussen leren en werken?

Aangezien deze maatwerk opleiding tot verzorgende IVZ (individuele zorgverlening) een ingekorte studie is, krijg ik aan het eind een certificaat in plaats van een diploma. Daarom ben ik 1 dag per week bij Gilde Opleidingen in Roermond voor de theorie en de overige 20 uur besteed ik dan in de praktijk bij zorgcentrum Proteion Roncalli. Daar kan ik alles wat ik leer meteen in de praktijk brengen. Mede dankzij de betrokkenheid van mijn collega’s en teamleider vind ik deze verdeling prima.

Klikt goed, Merve. Wat zijn jouw plannen voor de nabije toekomst?

Mijn hoofddoel is natuurlijk om mijn certificaat in april te behalen. Daar kijk ik erg naar uit. Het zal me vooral een stukje meer zelfvertrouwen en zekerheid geven in mijn werk als verzorgende. Ik merk dat ik nu al steeds meer verantwoordelijkheden krijg, dat zie ik als een compliment en teken van vertrouwen. Als ik straks in april klaar heb ik in ieder geval de baangarantie dat ik bij Proteion verder aan de slag kan blijven gaan. Het lijkt me leuk om jullie dan meer te vertellen over het afronden van mijn traject.

Heb je ook interesse in een speciaal leer-werktraject inclusief mooi salaris en baangarantie bij Proteion? Bekijk dan nu de opleidingsvacature voor verzorgende IZV!

 

Ontdek Proteion

Heb je interesse gekregen in een baan bij Proteion? Of wil je simpelweg meer lezen over deze lokale, betrokken werkgever? Lees dan snel verder!