Store Manager bij Marc O'Polo

Het verhaal van Stephanie

Na een baan als Visual Merchandiser in Venlo vond Stephanie Diels de weg terug naar Roermond met een mooie baan in Designer Outlet Roermond. Haar carrière in het Designer Outlet begon als Visual Merchandiser bij Marc O’Polo. Ruim 17 jaar later vind je Stephanie nog altijd bij dit populaire merk, alleen tegenwoordig als Store Manager. Vanuit haar rol bij Marc O’Polo heeft ze niet alleen mogen bijdragen aan het succes van de winkel in Roermond, maar heeft Stephanie ook veel andere winkels van het concern in Europa mogen ondersteunen. Dat ze daarbij menig Europese (hoofd)stad heeft kunnen verkennen, is een mooie bijvangst. Lees verder om de ervaringen van Stephanie bij Marc O’Polo in Roermond te ontdekken.

Lees het verhaal van Stephanie
Stephanie bij Marc O Polo

Hallo Stephanie, zou je ons kunnen meenemen in het verhaal van jouw loopbaan bij Designer Outlet Roermond?

Na mijn baan als Visual Merchandiser bij Coolcat in Venlo was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik kreeg te horen via een bekende dat Marc O’Polo, destijds net een half jaartje geleden geopend in het Designer Outlet in Roermond, op zoek was naar een in-store Visual Merchandiser en dacht: dit is een mooie kans voor mij! Weer lekker terug in Roermond en niet iedere dag met de auto op en neer naar Venlo zou erg fijn zijn.

Het bedrijf heeft mij in de afgelopen 17 jaar ontzettend veel uitdaging, plezier en doorgroeimogelijkheden gegeven. De eerste jaren heb ik als Visual Merchandiser ook mogen ondersteunen bij het openen van nieuwe winkels in Europa. Dit was een ontzettend leuke en leerzame tijd. Daarna heb ik de kans gekregen om intern een opleiding te doen en als Assistent Manager aan de slag te gaan. Ook dit was een heel afwisselende en uitdagende baan. Nadat de vorige Store Manager is vertrokken was het aan mij. Sinds 2016 ben ik zelf Store Manager geworden. Het feit dat er heel veel afwisseling in het werk zit binnen ons bedrijf en het Designer Outlet maakt dat ik hier nog steeds met heel veel plezier al 17 jaar werk.

Je benoemde het net al een beetje, maar had de locatie van het Designer Outlet in Roermond invloed op jouw keuze om hier aan de slag te gaan? Was het bijvoorbeeld een wens om in Roermond te werken?

De locatie heeft zeker invloed gehad op mijn keuze om een baan te gaan zoeken in Roermond. Ik ben zelf woonachtig in Roermond dus dat is lekker dichtbij. Het Designer Outlet is een echte aanwinst voor Roermond en omgeving en heeft veel internationale toeristen naar dit middelgrote stadje gebracht!

Hoe zou je de bedrijfscultuur bij Marc O’Polo omschrijven? Zijn er bepaalde dingen die je bijvoorbeeld zijn opgevallen?

De balans tussen werk en privé is super bij ons bedrijf. Verde voelt het als een grote familie binnen het team en ook met de collega’s op ons hoofdkantoor. De communicatie binnen het gehele bedrijf is heel transparant. Ik vind het ontzettend fijn om zo te kunnen en mogen werken.

 

‘Ik heb dankzij mijn werk al veel mooie steden in Europa mogen bezoeken en naast het harde werken is er ook altijd tijd om s ‘avonds nog de stad zelf te verkennen.’

Heb je een bijzondere ervaring of herinnering die te maken heeft met jouw baan bij Marc O’Polo in Roermond?

Ik denk dat de mooiste herinneringen toch wel de openingen van de nieuwe winkels en de jaarlijkse ‘Store Manager Meeting’ zijn. Ik heb dankzij mijn werk al veel mooie steden in Europa mogen bezoeken en naast het harde werken is er ook altijd tijd om s ‘avonds nog de stad zelf te verkennen. Zo heb ik voor mijn werk onder andere Praag, Boekarest, Brussel en Parijs bezocht. Op de jaarlijkse Store Manager Meeting komen alle managers en collega’s van het hoofdkantoor bij elkaar. De mooiste bijeenkomst was in 2017 toen Marc O’Polo 50 jaar bestond. We hadden na de meeting een mega groot feest met als hoofdact Robbie Williams.

Als je vrienden of familie op een verjaardag zou moeten uitleggen hoe het is om bij Marc O’Polo te werken, wat zou je dan zeggen?

Ik zou zeggen dat er hier een prettige werksfeer heerst binnen ons team. Je bent vrij om je werk uit te voeren naar je eigen inzicht en werkwijze. Of zoals wij zeggen: freedom to be yourself! Elke dag is er een nieuwe uitdaging om je werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren mede dankzij de hoge bezoekersaantallen van het Designer Outlet. Dit maakt geen dag hetzelfde.

Wat is een interessant feitje over werken bij Marc O’Polo wat veel mensen waarschijnlijk niet weten?

Ik denk dat bij de meeste bedrijven met een hoofdkantoor in Duitsland de hiërarchie veel meer aanwezig en voelbaar is. Dit is bij ons niet het geval. Bij ons kun je gewoon het gesprek aangaan met onze CEO als hij onze winkel bezoekt, ongeacht je functie.

Tot slot, heb je nog tips voor mensen die overwegen om bij Marc O’Polo in Roermond te werken?

Ben jezelf! Onze slogan is: it is not your CV but your personality that counts! Wees dus jezelf en blijf daarbij. Als je daarnaast goed kunt omgaan met een drukke werkomgeving (dankzij de vele klanten), verantwoordelijkheidsgevoel hebt en zelfstandig werkt, ben je bij ons van harte welkom.

 

Ontdek Designer Outlet Roermond

Heeft Stephanie met haar verhaal jouw interesse gewekt voor een baan bij Marc O’Polo? Klik dan vooral verder en kom meer te weten over de carrièrekansen bij Marc O’Polo én de vele andere merken in Designer Outlet Roermond en ontdek zelf welke mooie banen op jou staan te wachten.

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen