Het verhaal van Ruud

Ruud Reinen is in Designer Outlet Roermond geen onbekend gezicht. Zijn loopbaan in het Outlet begon bij Victorinox en na hier 4 jaar werkzaam te zijn geweest maakte hij de stap naar Zwilling. Dat Ruud voor dit soort merken werkt is niet gek, want al vanaf zijn vroege jeugd heeft hij een passie voor (zak)messen. Tegenwoordig werkt Ruud al 9 jaar bij één van de oudste merken ter wereld. Als Retail Manager Benelux werkt Ruud samen met zijn collega’s aan het creëren van een fijne klantervaring voor de vele (internationale) klanten. Lees verder om meer te lezen over het verhaal van Ruud.

Lees het verhaal van Ruud
Ruud Reinen Store Manager bij Zwilling

Hoi Ruud! We hebben te horen gekregen dat jouw verhaal bij Zwilling beslist de moeite waard is om te horen. Zou je ons iets kunnen vertellen over jezelf en jouw verhaal bij Zwilling in Roermond?

Na mijn opleiding Facility Management en een opleiding aan de Hotelschool ben ik in Designer Outlet Roermond bij Victorinox gaan werken. Ik was al vanaf mijn vroege jeugd gefascineerd door zakmessen. Hier heb ik 4 jaar gewerkt en veel ervaring opgedaan. Na Victorinox ben ik bij Zwilling gaan werken en ik werk hier nu met veel tevredenheid al 9 jaar. Zwilling is één van de oudste merken ter wereld (1731) en staat bekend om de hoge kwaliteit keukenmessen e.d. Ik ben bij Zwilling begonnen als Assistant Manager. Ik kon toen snel doorstromen naar Shop Manager en sinds 2.5 jaar ben ik werkzaam als Retail Manager Benelux voor Zwilling. Ik werk er nog steeds omdat ik leuke collega’s heb, er goede doorstroommogelijkheden zijn en mij kan ontplooien in mijn vakgebied en mijn vakkennis kan delen.

Wat leuk om te zien dat je zo’n passie voor (zak)messen hebt, Ruud. Zo te zien heb je bij Zwilling mooie stappen kunnen zetten in jouw carrière. Had de locatie van Zwilling destijds invloed op jouw keuze om hier aan de slag te gaan?

Ja, ik woonde destijds in Roermond. Vanuit thuis kon ik te voet of met de fiets naar mijn werk wat natuurlijk zeer makkelijk is!

Hoe zou je de bedrijfscultuur bij Zwilling in Roermond omschrijven? 

We hebben in onze Zwilling shop in Roermond een super team. Iedereen kan hier op elkaar bouwen. Een goede samenwerking is the key!

‘Het werken in een winkel met kookproducten is totaal anders dan mensen denken. Het heeft een leuke dynamiek.’

Heb je misschien een bijzondere ervaring of herinnering die te maken heeft met jouw carrière in Designer Outlet Roermond?

Ja, ik heb mijn vrouw leren kennen toen ik bij Victorinox werkte. Ze kwam daar een zakmes kopen als cadeau voor haar vader. We zijn nu 12 jaar samen en hebben een zoontje!

Als je vrienden of familie op een verjaardag moet uitleggen hoe het is om bij Zwilling te werken, wat zou je dan zeggen?

Het werken in een winkel met kookproducten is totaal anders dan mensen denken. Het heeft een leuke dynamiek. We hebben veel verschillende hoogwaardige producten zoals onze high-end Demeyere producten, Japanse Miyabi messen, Zwilling beauty producten, Staub gietijzeren cocottes en vele andere producten.

Heb je voor ons misschien een feitje over werken bij Zwilling wat veel mensen (nog) niet weten?

We hebben een zeer korte communicatiestructuur. Zo is mijn directeur altijd te bellen en staat tevens open om meteen te helpen bij eventuele vragen. Zo’n open structuur zorgt voor een fijne werksfeer.

Wat zou je willen zeggen tegen familie, vrienden maar ook onbekenden die misschien ook bij Zwilling aan de slag willen gaan?

Aangezien we veel verschillende producten hebben die veel informatie behoeven, is het handig om leergierig te zijn en informatie snel op te slaan. Talen zijn belangrijk: Engels en Duits zijn een pré. De producten moeten je natuurlijk ook interesseren. Een beetje affiniteit hebben met koken is daarom wel wenselijk. Als je dit hebt en bovendien leergierig bent en graag in een teamverband werkt, ben je bij Zwilling van harte welkom.

Ontdek Designer Outlet Roermond

Heeft Ruud met zijn verhaal jouw interesse gewekt voor een baan bij Zwilling? Klik dan vooral verder en kom meer te weten over de carrièrekansen bij Zwilling én de vele andere merken in Designer Outlet Roermond en ontdek zelf welke mooie banen op jou staan te wachten.

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen