Buildings & Systems Engineer Supervisor bij UPS Supply Chain Solutions

Het verhaal van Pierre

Als echte Roermondenaar werken aan de mooiste projecten en technische uitdagingen in Roermond én de regio. Zo zou je de baan van Pierre Reinders bij UPS Supply Chain Solutions kunnen omschrijven. Als Buildings & Systems Engineer Supervisor zorgt hij samen met zijn team voor diverse projecten en het technisch onderhoud van 11 gebouwen in Nederland, waarvan het merendeel in Roermond en Venlo staat. Nieuwsgierig naar de loopbaan van Pierre bij UPS SCS én hoe hij zijn werk ervaart? Lees dan verder en kom meer te weten over zijn mooie baan bij UPS SCS in Roermond.

Lees het verhaal van Pierre
Pierre Reinders bij UPS SCS

Hallo Pierre, leuk dat we jou mogen interviewen over jouw baan bij UPS Supply Chain Solutions. Zou je ons meer achtergrondinformatie kunnen geven over jezelf en jouw baan?

Na mijn studie aan de universiteit in Bristol, Engeland kwam ik terug naar Nederland om mijn afstudeerscriptie af te ronden. Platzak terug in Nederland aangekomen zocht ik naast mijn studie een bijbaan om geld te verdienen en zo ben ik tijdens de kredietcrisis bij UPS terecht gekomen als parttime magazijnmedewerker. Na een korte onderbreking ben ik bij UPS in Venlo aan de slag gegaan in diverse functies. UPS is een internationaal bedrijf waarbij je met hard werken en toewijding kansen krijgt om je verder te ontwikkelen en carrière te maken. Dit heeft me uiteindelijk gebracht tot mijn huidige functie als Buildings & Systems Engineering (BaSE) Supervisor. Ik heb een team van 3 collega’s die aan mij rapporteren, waarbij wij als team verantwoordelijk zijn voor de projecten en het technisch onderhoud van 11 gebouwen in Roermond, Venlo, Eindhoven en Amsterdam.

In mijn huidige baan hou ik me bezig met het ontwikkelen van ons vastgoedportfolio en passen we de laatste technische innovaties toe zoals automatisering, robotisering, maar ook duurzaamheid zoals energiebesparende maatregelen en zonnepanelen. Wij hebben de mooiste baan binnen UPS waarbij wij theorie in praktische oplossingen mogen toepassen.

Wat een mooie loopbaan Pierre, zo te horen zit je ook op de juiste plek bij UPS SCS. Had de locatie van UPS SCS in Roermond invloed op jouw besluit om hier te werken?

Ik was hiervoor 6 jaar werkzaam in Venlo, toen het verzoek van mijn management kwam om mijn kennis en kunde in Roermond in te zetten. Door de vele innovaties binnen UPS met een AutoStore installatie met een geïntegreerde lopende band en een robotarm was mijn verblijf succesvol. Hierdoor ben ik in Roermond blijven hangen en ben ik nu voornamelijk in Roermond aan het werk. De kroon op mijn werk is het openen van twee nieuwe gebouwen aan de Ringweg 19 en 21. Dit zijn de 2 meest duurzame gebouwen van UPS in Nederland: volledig elektrisch, gasloos en rekening houdende met flora en fauna. Ik ben trots als Roermondenaar dat ik dit gebouw mede heb mogen vormgeven en Roermond mag trots zijn dat dit gebouw binnen onze gemeentegrens staat. Buiten een voorbeeld voor de rest, ook een voorbeeld voor de toekomst.

 

‘Ik ben trots als Roermondenaar dat ik het gebouw op de Ringweg 19 en 21 mede heb mogen vormgeven en Roermond mag trots zijn dat dit gebouw binnen onze gemeentegrens staat.’

Hoe zou je de bedrijfscultuur bij UPS SCS omschrijven?

De bedrijfscultuur is er een van vertrouwen. In het Engels hebben we hier een term voor: ‘failing forward’. Dit houdt in dat je de ruimte krijgt om je te ontwikkelen en dat je fouten mag maken. Zeker binnen de Buildings & Systems Engineering afdeling, want technische ontwikkelingen staan nooit stil. Wat vandaag nieuws is, is over 3 jaar achterhaalt. Wij kenmerken ons door onze flexibiliteit waarin we met deze veranderingen omgaan en het weer beter te doen. Daarnaast werken we veel samen met onze Europese collega’s. Zo ben ik zelf momenteel ook bezig in Krefeld en Antwerpen. Na het werk drinken we ook regelmatig een biertje met onze collega’s, ‘beer drinkse als het kaad is’ en dan het liefst bij Den Heilige Cornelius.

Heb je misschien een bijzondere ervaring of herinnering die te maken heeft met jouw baan bij UPS SCS?

Tijdens de coronaperiode werkte ik ook voor UPS Healthcare. Mijn nichtje werkte op de ambulance in Limburg. Tijdens deze periode draaiden we vaak extra uren om de medicijnen te leveren voor onze helden in de zorg. Dat gaf mij veel voldoening en is een memorabele bijdrage geweest.

Tot slot, wat zou je willen zeggen tegen mensen die een baan bij UPS SCS overwegen?

Allereerst: het werk bij UPS SCS is heel divers, er is iedere week weer iets nieuws. Dat vind je niet bij ieder bedrijf. Er heerst hier een informele sfeer, waarbij een open deur policy wordt gehanteerd. Dit leidt tot spontane gesprekken en ideeën met het management, wat vaak leidt tot een andere invalshoek. Ook mag je hierbij gebruik maken van hun netwerk, wat zeer leerzaam is. Bij UPS SCS kun je breed starten, waarbij je je uiteindelijk kunt specialiseren in een bepaald gebied. Echter kun je na een paar jaar ook switchen naar een andere functie met raadvlakken. Je kunt dus alle kanten op! Maak dus beslist een afspraak en loop eens binnen, ook voor stageplekken.

 

Ontdek UPS SCS

Wil je meer te weten komen over werken bij UPS SCS in Roermond? Lees dan verder en ontdek de bedrijfscultuur, werkzaamheden en carrièrekansen bij dit internationale bedrijf met een hart voor Roermond.

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond