Customer Care specialist bij UPS Supply Chain Solutions

Het verhaal van Marcin

Ruim 9 jaar geleden maakte Marcin de beslissing om vanuit Polen naar Nederland te verhuizen. Zijn bestemming? Roermond! Heel wat jaren later is Marcin nog altijd helemaal tevreden met zijn leven in Roermond en zijn baan bij UPS SCS. Hier krijgt hij namelijk de kans om zichzelf te ontwikkelen. Bovendien ervaart hij hier een fijne bedrijfscultuur waar de collega’s en de organisatie écht voor elkaar klaarstaan. Lees zelf de ervaringen van Marcin bij UPS SCS in Roermond.

Lees het verhaal van Marcin
Marcin bij UPS SCS

Hoi Marcin! Zou je ons wat meer kunnen vertellen over jouw persoonlijke verhaal? Hoe ben je bij UPS SCS in Roermond terechtgekomen?

9 jaar geleden ben ik vanuit Polen naar Nederland verhuist. Ik was op zoek naar nieuwe uitdagingen. Toen ben ik naar een uitzendbureau in de buurt gegaan en heb daar een baan bij UPS SCS aangeboden gekregen. Ik ben begonnen als warehouse clerk bij de uitgaande goederen op de locatie van UPS aan de Marie Curieweg. Ik werk er nu nog steeds omdat ik er mijn vaardigheden kan ontwikkelen en er veel doorgroeimogelijkheden zijn. Inmiddels ben ik Customer Care specialist, een functie waarbij ik veel contacten en een wereldwijd netwerk heb opgebouwd.

Wat fijn dat je bij UPS SCS na 9 jaar nog altijd op de juiste plek zit, Marcin! Had je 9 jaar geleden ook specifiek interesse in werken in Roermond, of is dit toevallig zo ontstaan?

Ik ben samen met mijn vriend vanuit Polen naar Roermond verhuist. In Roermond heb ik ervaren dat er veel vriendelijke mensen wonen. Ik woonde eerst in het centrum van Roermond. Daarna ben ik verhuisd naar een flat omdat dit groter was en meer in de buurt lag van UPS SCS. Inmiddels zit in in Roermond helemaal op de juiste plek. Ik vind dat Roermond veel mooie groene plekken heeft en persoonlijk vind ik de bouwstijl hier ook erg mooi. Bovendien is het in Roermond beter georganiseerd dan in Polen.

In mijn vrije tijd wandel ik graag door de stad. Dan kan ik namelijk de architectuur bewonderen. Ik hou van de Kapellerlaan, dit vind ik zelf een hele mooie straat. Aangezien ik een hond (Deense dog) heb, wandel ik vaker en zo heb ik de stad en de mensen beter leren kennen. Samen met mijn vriend zijn we naar een school gegaan om Nederlands te leren. Helaas is dit sinds corona afgelopen. Tegenwoordig lees ik de krant en kijk ik het nieuws om mijn Nederlands te verbeteren. Inmiddels heb ik ook vele Nederlandse vrienden!

Hoe zou je de bedrijfscultuur bij UPS SCS omschrijven? Heb je bijvoorbeeld een persoonlijk verhaal wat te maken heeft met jouw baan bij UPS SCS?

Een paar jaar geleden was mijn schoonvader erg ziek (terminaal). Daarvoor moesten wij onmiddellijk naar Italië reizen om mijn schoonmoeder te steunen, afscheid te nemen van mijn schoonvader en uiteraard mijn vriend en de rest van de familie steunen. Vanuit UPS SCS en mijn leidinggevende was dit geen enkel probleem. Wij mochten 2 weken in Italië blijven en werden volledig ondersteund door UPS SCS.  Eenmaal terug in Nederland werden wij ook ondersteund in het nazorgtraject en kregen wij veel steun en medeleven van collega’s. Dit heb ik als heel erg fijn ervaren. UPS SCS heeft een open bedrijfscultuur, is multicultureel en open minded. Dit is in Polen helaas niet helemaal hetzelfde. Ik ervaar bij UPS SCS geen discriminatie. UPS SCS vecht tegen discriminatie en hier is iedereen gelijk.

‘UPS SCS heeft een open bedrijfscultuur, is multicultureel en open minded.’

Heb je misschien nog een andere bijzondere ervaring die te maken heeft met jouw baan bij UPS SCS?

Ik heb meegedaan aan de City Games in Roermond. Dat was een uniek ervaring en een mooie kans voor teambuilding. We hebben toen uiteindelijk niet gewonnen, maar wel ontzettend veel plezier met elkaar gehad. Samen met mijn collega’s hebben we tijdens de City Games uitdagende missies volbracht: op een touw de Roer oversteken, gezamenlijk een kunstwerk maken en een wedstrijd hebben op een baan vol met groene zeep. Ook moesten we gezamenlijk een puzzel oplossen over Roermond. Ik kreeg toen van een collega nog een compliment dat ik meer wist over Roermond (terwijl zij hier al haar hele leven woont)!

Als je op een verjaardag aan vrienden en familie moet uitleggen hoe het is om bij UPS SCS te werken, wat zeg je dan meestal?

Bij UPS SCS werken is soms een uitdaging, maar ik kijk altijd vooruit en werk met veel plezier bij UPS SCS en ben tevreden met mijn afwisselende baan. Ik werk nu al een aantal maanden bij de afdeling Customer Care. Het is een nieuwe interne uitdaging en ik ben hier nog veel aan het leren. Vanuit deze functie heb ik veel direct contact met de klant en ik vind het leuk dat ik problemen voor ze kan oplossen. Als een probleem is opgelost ben ik heel erg tevreden.

Wat weten veel mensen nog niet over UPS SCS? Heb je wellicht een interessant feitje om te delen?

Binnen UPS SCS hebben wij veel online cursussen. Deze zijn zeer leerzaam en kan ik ook toepassen in het dagelijks leven. Ik heb leuk contact met mijn collega’s en ga regelmatig uiteten. Ook gaan we naar elkaars verjaardagen en heb ik een goed contact met mijn directe leidinggevende.

Tot slot, wat zou je willen zeggen tegen iemand die misschien ook bij UPS SCS aan de slag zou willen gaan?

Kom het vooral proberen en zelf ervaren! Er zijn echt heel veel mogelijkheden om van alles te leren en door te groeien. Als je geduldig en eerlijk bent én open staat voor veranderingen komt het helemaal goed.

Ontdek UPS SCS

Wil je meer te weten komen over werken bij UPS SCS in Roermond? Lees dan verder en ontdek de bedrijfscultuur, werkzaamheden en carrièrekansen bij dit internationale bedrijf met een hart voor Roermond.

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen