Industrial Engineering Supervisor bij UPS Supply Chain Solutions

Het verhaal van Dieuwertje

Van afstudeerstagiair de stap zetten naar een functie als fulltime medewerker en vervolgens gestaag doorgroeien. Dat is het verhaal van Dieuwertje van der Veen bij UPS Supply Chain Solutions in Roermond. Dieuwertje kwam in aanraking met UPS SCS tijdens de afrondende fase van haar studie waarin een strategisch vraagstuk centraal stond. Na het afronden van de scriptie kreeg Dieuwertje de kans om zich aan te sluiten bij de UPS familie als fulltime medewerker. Ruim 6 jaar later is Dieuwertje nog altijd een belangrijk onderdeel van de organisatie én heeft ze de nodige doorgroeikansen gekregen. Nieuwsgierig naar haar volledige verhaal en hoe ze het werken bij UPS zou omschrijven? Lees dan verder en ontdek haar verhaal.

Lees het verhaal van Dieuwertje
Dieuwertje bij UPS SCS

Hallo Dieuwertje! We zijn zeer benieuwd naar jouw verhaal bij UPS Supply Chain Solutions. Zou je kunnen omschrijven hoe bij je UPS SCS terecht bent gekomen?

6 jaar geleden zat ik in het laatste jaar van mijn bachelor opleiding. Tijdens de afrondende fase moest er een strategisch vraagstuk worden onderzocht binnen een bedrijf. De mogelijkheid om deze scriptie te schrijven heb ik toen bij UPS SCS gekregen! Na een periode van 6 maanden en afstuderen, heeft UPS SCS mij meteen een baan aangeboden als analyst. Deze functie was daarnaast ook meteen gekoppeld aan mijn scriptie, die ik samen met het bestaande team mocht implementeren. Dit vond ik zelf een geweldige uitdaging, vaak zie je namelijk dat onderzoeken van studenten de la in verschijnen. Bij UPS het tegendeel, zij hebben er slim op ingespeeld. In de tussentijd ben ik doorgegroeid naar de Procurement afdeling als Specialist voor Nederland en vervolgens sinds 1.5 jaar naar mijn huidige functie als Industrial Engineering B&F Supervisor voor Europa en ISMEA.

 Wat mooi om te horen dat je de ruimte hebt gekregen om jezelf te ontwikkelen bij UPS SCS. Had je destijds ook een wens om in Roermond te werken?

Ja dat had zeker invloed, ik woon zelf namelijk in Roermond. Toen ik nog student was, waren mijn vervoeropties de fiets of het OV. Voor mij was het dus ideaal om iets in Roermond te vinden. Tegenwoordig reis ik meestal met de auto omdat ik ook andere locaties bezoek.

Hoe zou je de bedrijfscultuur bij UPS SCS omschrijven?

De bedrijfscultuur van UPS SCS zou ik omschrijven als wereldwijd, dynamisch en vertrouwd. Op de werkvloer is er vaak een informele en persoonlijke sfeer, waar medewerkers elkaar ondersteunen en vertrouwen in hun output. De medewerkers zijn divers en hebben verschillende nationaliteiten, wat de culturele uitwisseling bevordert. Ook loopt er erg veel ervaring rond binnen UPS, van mensen die er al 20+ jaar werkzaam zijn. Van deze mensen kan heel veel geleerd worden, maar natuurlijk zij ook van de jongere generatie. Daarnaast worden mensen altijd erkent en beloont doorgaans hard werken, en zijn er tal van mogelijkheden voor professionele groei en ontwikkeling binnen UPS.

‘Op de werkvloer is er vaak een informele en persoonlijke sfeer, waar medewerkers elkaar ondersteunen en vertrouwen in hun output.’

Heb je misschien een bijzondere ervaring of herinnering die te maken heeft met jouw baan bij UPS SCS?

Binnen UPS heb je de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een Business Resource Group (BRG) die bij jou past. Denk hierbij aan Women Leadership Development, Future Leaders, Pride Alliance, Focus on Abilities en nog veel meer. Ze bevorderen het gevoel van verbondenheid op de werkplek door middel van teamwerk, betrokkenheid met elkaar en de ontwikkeling van persoonlijke en professionele vaardigheden. Sinds vorig jaar ben ik voorzitter van de Future Leaders BRG voor de Benelux. Met een team van 6 andere leden proberen wij door middel van events, networking en workshops de jongere generatie binnen UPS te binden. Er zijn veel generatieverschillen binnen UPS en we willen het gat tussen deze generaties aanpakken door relevante onderwerpen te bespreken, en tegelijkertijd een sfeer te creëren die professionele ontwikkeling, leiderschap en levenslange werkrelaties bevordert.

Wat zou je tegen familie of vrienden op een verjaardag zeggen als je moet uitleggen hoe het is om bij UPS SCS te werken?

Op een verjaardag zeg ik altijd dat het een groot en bewegend bedrijf is, maar dat het binnen het team waarin je werkt ook heel persoonlijk en geborgen kan zijn. Er is veel ruimte voor groei binnen de organisatie, als je je zelf maar laat horen! Er zijn verschillende tools die intern gebruikt worden om te kunnen werken aan je carrière en de ambities die jij hebt. Aan uitdagingen heb je zeker niet te min, je zal je niet snel vervelen binnen een organisatie als deze. UPS SCS biedt daarnaast ook kansen voor stagiaires, onderzoeken zijn altijd welkom en ook meewerken in een organisatie als deze is een mooie opstap naar het bedrijfsleven. Zelf heb ik tijdens mijn Procurement functie ook een stagiaire mogen begeleiden. Het was erg interessant en inzichtvol om te zien hoe studenten kijken naar bepaalde processen tegenover hoe dit in de praktijk eruit ziet. We kunnen vooral van elkaar leren door deze inzichten met elkaar te delen.

Tot slot. is er een interessant feitje over werken bij UPS SCS wat de meeste mensen (nog) niet weten?

UPS SCS houdt zich ook veel bezig met vrijwilligerswerk en sponsoring van events in de omgeving. In het verleden hebben we bijvoorbeeld als bedrijf meegedaan aan de City Games in Roermond. Hierbij ging je een parcours langs met opdrachten en vragen. Samenwerken was hierbij erg belangrijk. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan plastic opruimacties (bij de Weerd), het leveren en versieren van kerstbomen aan ouderen die dit zelf niet meer kunnen of inzamelacties voor de actuele crisistoestand die speelt in de wereld.

Aan de slag bij UPS SCS in Roermond

De drie tips van Dieuwertje

Laat je ambities horen

Heb je ambities? Laat je dan horen want er zijn een talloze mogelijkheden binnen UPS om je verder te ontwikkelen. Ben transparant over de doelen die je hebt.

Sta open voor diversiteit

Leer van de diversiteit en de verschillende nationaliteiten en achtergronden binnen UPS. Deze kunnen je veel bijbrengen. Sta open voor andere normen en gebruik deze diversiteit om je eigen horizon te verbreden.

Stimuleer samenwerken

Werk samen en toon initiatief, hard werken en toewijding staan namelijk hoog in het vaandel. Laat zien dat je bereid bent om je in te zetten, voor jezelf maar zeker ook voor je collega’s. Samenwerking zorgt voor betere resultaten en een goede sfeer binnen de organisatie.

Ontdek UPS SCS

Wil je meer te weten komen over werken bij UPS SCS in Roermond? Lees dan verder en ontdek de bedrijfscultuur, werkzaamheden en carrièrekansen bij dit internationale bedrijf met een hart voor Roermond.

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond