Magazijnmedewerker bij UPS Supply Chain Solutions

Het verhaal van David

Hoe is het om bij UPS Supply Chain Solutions in Roermond te werken? We spraken met David Boreel over dit thema en zijn ervaringen bij deze welbekende werkgever. Na een carrière in de techniek als Proces Operator besloot David jaren geleden om het roer om te gooien, en in de wereld van de logistiek te starten. Tegenwoordig werkt David al vele jaren met plezier als magazijnmedewerker op de afdeling inbound. Nieuwsgierig naar zijn ervaringen bij UPS SCS? Lees dan vooral verder!

Lees het verhaal van David
David bij UPS SCS in Roermond

Hallo David, leuk dat we met jou mogen spreken over je baan bij UPS Supply Chain Solutions. Vertel, hoe ben je bij UPS SCS terecht gekomen?

Ik heb hiervoor jarenlang als Proces Operator bij Philips in Roermond gewerkt (tegenwoordig het Weerstand Roermond terrein). Toen dit bedrijf ophield te bestaan, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe baan. Toevallig kwam ik via een advertentie van een uitzendbureau bij UPS terecht. Het leek mij weer iets nieuws om in de wereld van de logistiek te werken. Ik werk nog steeds met plezier bij UPS en heb door de jaren heen veel geleerd over de logistiek en de dagelijkse uitdagingen die er zijn.

Fijn dat je bij UPS op de juiste plek zit, David. Had de regio Roermond jouw voorkeur toen je op zoek was voor een nieuwe baan?

Deze locatie was destijds wel een wens omdat ik zelf ook in Roermond woon. Op 6-jarige leeftijd ben ik vanuit Indonesië naar Nederland gekomen. De eerste woonlocatie was Valkenburg, waar ik samen met mijn ouders een tijd in een pension heb doorgebracht. Vanuit daar hadden we de keuze voor een woning in Heerlen of in Roermond. Samen met mijn ouders ben ik toen naar Roermond verhuist. Roermond vind ik een leuke stad vanwege alle activiteiten die hier worden georganiseerd. De meeste mensen uit mijn vriendenkring wonen ook in Roermond. Momenteel woon ik een flat, maar over een aantal jaar zal ik moeten gaan zoeken voor een nieuwe woning.

Hoe zou je de bedrijfscultuur bij UPS SCS omschrijven? Zijn er bijvoorbeeld bepaalde dingen die jou altijd bijblijven?

De feestjes van UPS vind ik altijd heel gezellig. Zo kun je op een informele manier je collega’s beter leren kennen. Op mijn werkplek ben ik vooral bezig met mijn werk, maar er wordt ook gelachen en onderlinge grapjes gemaakt. Dit geeft mij een fijn gevoel: op een laagdrempelige manier en ‘losjes’ met mijn collega’s om te gaan. Er is altijd wel ruimte om elkaar een beetje te plagen en grapjes te maken. Dat vind ik belangrijk, je bent namelijk toch het grootste gedeelte van de dag bij je collega’s. Ik sta niet graag in het middelpunt, maar vind het gezellig om met mijn collega’s pauze te houden.

 

‘Het meedenken met het proces wordt gewaardeerd en erkent.’

Heb je misschien een bijzondere ervaring die te maken heeft met jouw baan bij UPS SCS?

Ik werk voor de afdeling inbound. Dit houdt in dat ik ervoor verantwoordelijk ben dat de inkomende goederen op de juiste locatie komen te staan. De pallets komen binnen via een vrachtwagen, deze worden afgebroken en gecontroleerd. Als alles klopt worden er labels gemaakt, dan worden de goederen op locatie ingeboekt en gezet. Het meedenken met het proces wordt gewaardeerd en erkent! Zo heb ik mijn werkplek geoptimaliseerd door bepaalde gebruiksartikelen te laten toevoegen, waardoor er een tijdsbesparing is gerealiseerd voor alle medewerkers die goederen ontvangen. Men hoeft nu niet meer zo vaak heen en weer te lopen. Hiervoor heb ik ook een extra erkenning gekregen via ons interne officiële verbeterproces waarbij ik een cadeaubon heb ontvangen. De waardering voor mijn input geeft mij weer extra motivatie.

Wat zou je tegen vrienden of familie zeggen, als ze willen weten hoe het is om bij UPS SCS te werken?

Ik zou UPS SCS omschrijven als een bedrijf met een fijne, leuke en informele werksfeer waarvan ik al 17 jaar deel uitmaak. Met sommige collega’s pak ik zelfs na het werk weleens een pintje. Wat bovendien ook goed is om te vermelden, is dat UPS SCS een open deur beleid heeft. De managers zijn makkelijk te benaderen en betrokken met het personeel. Op de afdeling wordt aandacht aan verjaardagen besteed. Mensen nemen dan zelf wat lekkers mee. Zelf heb ik ook goed contact met mijn direct leidinggevende.

Tot slot, welke tips zou je willen meegeven aan iemand die bij UPS SCS aan de slag zou wilt gaan?

Ik zou zeggen: probeer de wereld van de logistiek eens uit en dan kom je er vanzelf achter hoe het is om bij UPS SCS te werken. Ook zonder logistieke achtergrond kun je bij UPS terecht. UPS is een bedrijf waar veel verschillende culturen samenwerken. Stel je open voor veranderingen en uitdagingen, communiceer en vraag wanneer iets niet duidelijk is én probeer mee te denken met het verbeteren van het werkproces.

Ontdek UPS SCS

Wil je meer te weten komen over werken bij UPS SCS in Roermond? Lees dan verder en ontdek de bedrijfscultuur, werkzaamheden en carrièrekansen bij dit internationale bedrijf met een hart voor Roermond.

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond