Bekende en belangrijke kracht bij UPS SCS in Roermond

Het Roermond van Thea

Na een aantal jaren op de skipisten van Oostenrijk te hebben gewerkt, besloot Thea Stroucken om naar Roermond terug te keren. Hier vond ze een uitdagende baan bij UPS Supply Chain Solutions (hierna SCS). Binnen het bedrijf heeft Thea zich in de loop der jaren enorm kunnen ontwikkelen en is ze doorgegroeid tot Compliance Coordinator. Ben je benieuwd naar het persoonlijke verhaal van Thea en haar ervaringen bij UPS SCS in Roermond? Lees dan vooral verder!

Lees het verhaal van Thea
Thea bij UPS

Hallo Thea, fijn dat je bij ons wilt vertellen over jouw werkervaring bij UPS SCS in Roermond. Waarom ben je destijds bij UPS SCS in Roermond begonnen?

Na een paar jaar als skibegeleider in Oostenrijk te hebben gewerkt, besloot ik weer een baan in Roermond te zoeken. Per toeval ben ik toen bij UPS SCS terecht gekomen en begonnen als magazijnmedewerker. UPS is natuurlijk een internationaal bedrijf met vele doorgroeimogelijkheden. Ik ben dan ook inmiddels doorgegroeid tot ‘Compliance Coordinator’ en hoofd bedrijfshulpverlener van Nederland. Dit is mijn huidige baan en ik haal nog steeds veel voldoening uit mijn werk. Het is een afwisselende baan met veel flexibiliteit en uitdagingen.

Goed om te horen dat je nog altijd met veel plezier bij UPS SCS in Roermond werkt. Had de locatie van Roermond invloed op jouw keuze om bij UPS SCS te starten?

Destijds was de locatie van Roermond belangrijk voor mijn keuze. Het was namelijk een bewuste keuze om in Roermond een baan te zoeken. Ik heb momenteel een eigen huis en woon hier al mijn hele leven. Roermond is mijn ‘stadje’ en ik ben een echt ‘Roermonds maedje’.

Zo te horen ben je een échte Roermondenaar in hart en nieren, Thea! Heel wat anders: hoe zou je de bedrijfscultuur bij UPS SCS omschrijven?

UPS SCS heeft een informele bedrijfscultuur en aandacht voor het welzijn van de medewerker. Het is nu bijna 6 jaar geleden dat mijn man is overleden. Mijn man kreeg de diagnose kanker met een levensverwachting van 1 jaar. Destijds is mijn leven ingestort. Tijdens het ziekbed van mijn man heb ik van UPS SCS de flexibiliteit gekregen om mijn werk te combineren met alles wat nodig was om mijn man bij te staan: flexibele werktijden, vanuit het ziekenhuis werken en emotionele steun bieden. Hiervoor ben ik UPS SCS nog steeds zeer dankbaar. Ik heb mijn baan kunnen behouden in een zwaar beladen periode en dat zal ik nooit vergeten.

‘Volgend jaar blaas ik 25 kaarsjes uit bij UPS SCS. Ik heb mezelf en het bedrijf in al deze jaren flink zien groeien.’

Heb je misschien nog een andere bijzondere ervaring of herinnering die te maken heeft met jouw baan bij UPS SCS in Roermond?

Ik denk dat mijn loopbaan bij UPS SCS een interessant verhaal is om te delen. Tijdens mijn baan als magazijnmedewerker werd ik gevraagd om te helpen bij het maken van losafspraken met Franse chauffeurs. Ik spreek een aardig woordje Frans en kon daarom hulp bieden. Vanuit die taak ben ik op de afdeling customer service terecht gekomen. Na een aantal jaren kreeg ik een ander leuk project, namelijk ‘virtueel magazijn management’. Hiervoor stuurde ik koeriers aan die op pad gingen om een onderdeel van een defecte machine ergens op de wereld af te leveren. Op een gegeven moment kwam toen de vacature voor assistent facility manager voorbij. Ik twijfelde of ik kon solliciteren, ik had immers met mijn toeristische achtergrond niet per se de meest passende opleiding gevolgd. Tot mijn verbazing werd ik aangenomen en ik ben vervolgens 4 jaar de assistent van de facility manager geweest. Toen de facility manager vertrok, was ik de assistent maar zonder manager. Ik heb toen met UPS SCS gesproken over mijn ambities en heb toen namens UPS SCS de opleiding HBO facility management mogen volgen. UPS SCS heeft deze studie volledig voor mij betaald. Na het behalen van mijn diploma heb ik vele jaren bij het team van facility management gewerkt tot aan mijn huidige functie. Volgend jaar mag ik 25 kaarsjes uitblazen bij UPS SCS in Roermond. Ik ben écht met het bedrijf meegegroeid. Toen ik hier begon hadden we maar 1 gebouw, inmiddels zijn het er 12. In de loop der jaren heb ik veel verschillende en interessante functies mogen bekleden en heel veel kunnen leren.

Zou je een interessant en pakkend feitje met ons kunnen delen over werken bij UPS SCS in Roermond?

UPS SCS heeft een zeer gedreven vrijwilligerscommissie die zich inzet voor zeer uiteenlopende projecten. UPSers helpen elkaar ook in nood. Enkele projecten waarvoor wij ons vrijwillig inzetten zijn: het vervullen van de laatste wens van een terminale medewerker, geld inzamelen voor een medewerker die met een huisbrand alles is verloren, het opruimen van zwerfafval, de oorlog in Oekraïne en de aardbevingen in Turkije. We hebben ook een eigen WhatsApp groep genaamd ‘The golden girls from UPS’ met daarin 8 dames die bij UPS SCS werkzaam zijn. We hebben zeer uiteenlopende karakters en functies maar spreken via de app veel met elkaar en organiseren uitjes, etentjes, vieren verjaardagen en helpen anderen die hulp nodig hebben.

Tot slot, wat zou je zeggen tegen familie, vrienden of onbekenden die om advies vragen over werken bij UPS SCS in Roermond?

Ik zou benoemen dat UPS SCS een zeer interessante en fijne werkgever is. Hier vind je doorgroeimogelijkheden, betrokken medewerkers, een laagdrempelige bedrijfscultuur en vele internationale culturen.

 

Tips voor een succesvolle loopbaan bij UPS SCS

De drie tips van Thea

Zorg voor een duidelijk CV

Maak een duidelijk CV inclusief motivatiebrief en een goede onderbouwing. Dit maakt je sollicitatie veel sterker.

Sta open voor veranderingen

UPS SCS is een dynamisch bedrijf met veel ontwikkelingen. Dat heb ik met 25 jaar bij UPS SCS in Roermond gemerkt. Stel je hiervoor open en omarm veranderingen.

Communiceer duidelijk

Met communicatie valt of staat alles! Zorg ervoor dat je altijd duidelijk communiceert met je collega’s. Dit maakt de werksfeer des te prettiger.

Ontdek UPS SCS

Wil je meer te weten komen over werken bij UPS SCS in Roermond? Lees dan verder en ontdek de bedrijfscultuur, werkzaamheden en carrièrekansen bij dit internationale bedrijf met een hart voor Roermond.

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond