Maak kennis met het lokale talent van Proteion

Het Roermond van Paul

Bij Proteion in Roermond (en andere delen van de provincie) zet iedereen zich in om voor de cliënt elke dag gewoon bijzonder te maken. Zo ook Paul Heuvelmans, specialist ouderengeneeskunde. Paul werkt sinds 2021 als SO (afkorting van specialist ouderengeneeskunde) in de verpleeghuiszorg, voornamelijk bij RCG in de binnenstad van Roermond. Lees snel verder en kom meer te weten over Paul en zijn ervaringen bij Proteion.

Ontdek het verhaal van Paul
Paul Heuvelmans bij Proteion

Hallo Paul! We zijn ontzettend benieuwd, hoe ben je bij Proteion terecht gekomen?

In september 2016 ben ik bij Proteion begonnen te werken. Na een tijdje ben ik me verder gaan verdiepen met een extra opleiding waardoor ik bij een andere zorgorganisatie terecht kwam. Na het afronden van deze studie had ik de keuze: blijf ik hier of ga ik terug naar Proteion? Dat was een makkelijke keuze. Bij Proteion is er veel wederzijdse waardering, iedereen kent elkaar, de organisatie is niet te groot of te klein. Ik voel me hier echt thuis en daarom heb ik besloten om terug te gaan naar Proteion.

Interessant! Wat is volgens jou het grootste verschil tussen werken in een verpleeghuis en andere zorginstanties?

In het verpleeghuis werk ik samen met de verpleegkundigen, verzorgenden, betrokken medici en artsen in opleiding. Samen kijken we welke zorg passend is en stemmen dit vervolgens af met de bewoner zelf. Het samen bepalen van de zorg vind ik het mooiste deel van arts zijn. In het ziekenhuis heb ik dit ook gedaan maar daar miste ik toch echt het opbouwen van contact met de cliënt. Een stukje diepgang. In een verpleeghuis leer je de bewoner écht kennen.

‘Bij Proteion liggen er volop kansen om jezelf te ontwikkelen.’

Zijn er nog andere werkzaamheden die je bij Proteion verricht?

Jazeker, naast specialist ouderengeneeskunde ben ik als medisch leider ook betrokken bij thema’s zoals het beleid, de kwaliteit van zorg en belangrijke ontwikkelingen in de ouderengeneeskunde. Iedere SO heeft zo zijn eigen interesse en takenpakket bij Proteion. Zelf werk ik aan het verbeteren van de zorg voor cliënten met somatische problemen. Samen met collega’s streef ik ernaar deze zorg zo efficiënt mogelijk te maken. Niet alleen met het oog op vergrijzing, maar ook om de zorg voor iedere individuele cliënt zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Mooi dat je zo breed betrokken bent binnen de organisatie! Krijg je bij Proteion voldoende ruimte om dit allemaal te doen?

Absoluut. Er liggen hier volop kansen om jezelf te laten groeien. Je krijgt hier volledig de ruimte om jouw ambitie, talent en visie op zorg verder te ontwikkelen. Dat maakt het medisch leiderschapsprogramma (waar ik onderdeel van ben) gewoon bijzonder.

Ontdek Proteion

Heb je interesse gekregen in een baan bij Proteion in Roermond? Of wil je simpelweg meer lezen over deze betrokken werkgever uit de regio? Lees dan snel verder!

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond