Maak kennis met het talent van Sekisui Alveo

Het Roermond van Juul

Bij Sekisui Alveo in Roermond werken iedere dag meer dan 400 medewerkers aan innovatieve schuimtoepassingen voor klanten over de hele wereld. Iedere medewerker heeft zijn eigen verhaal. Zo ook Juul Driessen, werkzaam op het QA LAB. Lees snel verder en ontdek zijn verhaal.

Ontdek het verhaal van Juul
Werken bij Sekisui Alveo in Roermond

Hallo Juul! Vertel eens, hoe ben je bij Sekisui Alveo terecht gekomen en waarom werk je er nog steeds? 

Voordat ik bij Sekisui Alveo begon had ik al veel positieve verhalen over het bedrijf gehoord. Dat was voor mij een reden om het bedrijf eens zelf te ontdekken. Ik ben hier begonnen als uitzendkracht op het QA LAB en heb hierna verschillende functies mogen bekleden. Ik werk nog altijd met veel plezier op het lab. De afwisseling van de testen en de vele toepassingen die onze foam heeft maakt het werk leuk. Ook het vele contact met diverse (internationale) afdelingen spreekt mij altijd aan.

Wat een interessant verhaal, Juul. Had de locatie van Sekisui Alveo in Roermond invloed op jouw keuze om hier te gaan werken?

De locatie had wel degelijk invloed. Ik wou namelijk niet dagelijks in de file staan en het het liefst ook geen uren van huis af. Dankzij de gunstige ligging van Sekisui Alveo is het bedrijf voor mij altijd heel goed te bereiken.

Hoe zou je de bedrijfscultuur bij Sekisui Alveo omschrijven? 

De bedrijfscultuur is hier heel open en er wordt veel besproken op een vriendelijke, luchtige manier. Er worden ook zeer regelmatig niet-werk gerelateerde uitjes georganiseerd.

‘Veel collega’s hebben ook buiten werktijd veel contact met elkaar. Zo trainen we samen voor lokale hardloopwedstrijden, organiseren we voetbaltoernooien met collega’s in heel Europa en bezoeken we festivals. Dat geeft aan dat er een goede sfeer heerst op de werkvloer.’

Heb je misschien een ervaring of herinnering die te maken heeft met je baan bij Sekisui Alveo?

Er worden regelmatig voetbaltoernooien georganiseerd door Sekisui Alveo en samen met de andere Europese vestigingen. Het is leuk om na- en tijdens het voetballen veel contact te hebben met andere collega’s uit Europa en samen onder het genot van een biertje te praten.

Als je vrienden of familie op een verjaardag zou moeten uitleggen hoe het is om bij Sekisui Alveo te werken, wat zou je dan zeggen?

Het is een hele afwisselende baan waarbij ik vaak en goed contact heb met mijn collega’s. Door de veelzijdigheid van ons producten zijn we in veel toepassingen inzetbaar. Hierdoor kunnen we in tijden van crisis (zoals tijdens COVID-19) goed schipperen.

Wat is een interessant feitje over werken bij Sekisui Alveo wat de meeste mensen niet weten?

Op donderdag gaan we steevast na het werk met een aantal fanatieke collega’s hardlopen, bijvoorbeeld voor de ‘Roermond Cityrun’ en de ‘Venloop’ waar Sekisui Alveo enkele teams voor doet sponsoren. Ook gaan we regelmatig met collega’s van diverse afdelingen naar festivals zoals SOLAR en de Zwarte Cross. We zijn dus buiten het werk om ook regelmatig met elkaar in contact. Op de werkvloer zelf is het altijd mogelijk om nieuwe ideeën aan te dragen, de organisatie staat altijd open voor verbeteringen ongeacht je functie.

Wat zou je tegen onbekenden willen zeggen die om advies vragen over werken bij Sekisui Alveo?

Bij Sekisui Alveo word je opgenomen in een bedrijf waar je wordt geaccepteerd zoals je bent. Iedereen heeft zijn of haar eigen specialiteiten. Je mag jezelf hier echt ontplooien in je vakgebied.

Wat moet je volgens Juul zeker weten over Sekisui Alveo?

De drie speerpunten van Juul

Afwisselende werkzaamheden

Bij Sekisui Alveo is geen dag hetzelfde. Juist de variatie in werkzaamheden (ongeacht de afdeling) maakt het werk leuk en interessant.

Leuke sfeer en veel kennisoverdracht

Op de werkvloer heerst een leuke, gezonde sfeer. Collega’s zijn erg betrokken én er is veel kennisoverdracht. Er zijn collega’s die hier al 40 jaar werken en mensen die hier pas een aantal maanden werkzaam zijn. Iedereen leert hier van elkaar.

Veel internationaal contact

Omdat Sekisui Alveo onderdeel is van een grote, mondiale organisatie en zelf ook wereldwijd klanten heeft, heb je vaak contact met internationale collega’s en klanten.

Ontdek Sekisui Alveo

Heb je interesse gekregen in een baan bij Sekisui Alveo? Of wil je graag meer weten over deze mondiale organisatie met een hart voor Roermond? Lees dan snel verder.

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond