Ontmoet het bekende gezicht bij Markt 10 in Roermond

Het Roermond van Jagath

Als je bij Markt 10 weleens  heerlijk komt lunchen heb je hem vast al ontmoet: bekend gezicht Jagath! Met zijn jarenlange ervaring in de horecabranche is Jagath een belangrijke kracht binnen Markt 10 en Cox & Co. Maar hoe is het om bij Markt 10 werkzaam te zijn? Je lees het in het verhaal van Jagath. Lees snel verder!

Het verhaal van Jagath lezen
Jagath Cox en Co Roermond

Hoi Jagath! Fijn dat we met jou mogen babbelen over jouw baan bij Markt 10. Hoe is het om hier te werken?

Ik werk met veel plezier bij Markt 10 in Roermond. Persoonlijk vind ik het de mooiste horecagelegenheid van Cox & Co, gevestigd in het oudste pand op de Markt in Roermond. Ik ben hier terechtgekomen via Sanne Cox, die mij toevallig een berichtje stuurde omdat ze op zoek waren naar een leidinggevende bij Markt 10. Na een positief gesprek ben ik deze nieuwe uitdaging aangegaan.

Leuk om te horen dat je persoonlijk bent benaderd voor de baan. Had de locatie van Markt 10 in de binnenstad van Roermond invloed op jouw keuze?

Misschien indirect wel! Ik vind dat Roermond een mooi stadscentrum heeft. Dankzij het Designer Outlet, dat op steenworp afstand van Markt 10 ligt, verwelkomen we jaarlijks ook vele buitenlandse bezoekers die een bezoekje brengen aan de binnenstad.

Hoe zou je de bedrijfscultuur bij Markt 10 of Cox & Co omschrijven?

Wat mij opvalt aan de bedrijfscultuur van Cox & Co is dat iedereen erg betrokken is bij het ‘runnen van de zaak’. De werknemers krijgen een stukje verantwoordelijkheid over de locatie, van het opstarten tot de sluitingsprocedure. Dit zorgt ervoor dat de medewerkers een breder inzicht krijgen in wat de horecawereld allemaal met zich meebrengt. Maar ook de directie en het management zijn er niet vies van om op drukke dagen productief mee te werken op de werkvloer in plaats van achter een beeldscherm toe te kijken. Door deze goede samenwerking halen we samen het optimale resultaat uit de zaak. Wat mij verder opvalt is dat alles bedrijfstechnisch heel goed georganiseerd is.

 

 

‘De directie en het management zijn er niet vies van om mee te werken op de werkvloer zodat we samen goede resultaten halen.’

Heb je misschien een leuke herinnering aan jouw baan bij Markt 10 of Cox & Co?

Jazeker, ik heb veel leuke herinneringen aan mijn banen binnen Cox & Co. Als 14 jarige begon ik met mijn eerste (horeca)baantje bij de toenmalige ‘brasserie’ in het Designer Outlet. Ik ben vervolgens 8 jaar bij de verschillende branches zoals de pizzeria, Piet Friet, Wok to Go, etc. werkzaam geweest. Door op de veelal verschillende locaties te hebben gewerkt heb ik veel ervaring kunnen opdoen in het vak. Na 10 jaar lang ergens anders te hebben gewerkt, ben ik nu weer terug bij mijn oude vertrouwde werkomgeving van Cox & Co.

Hoe zou jij voor familie en vrienden jouw baan bij Markt 10 omschrijven?

Ik zou mijn vrienden en familie vooral uitleggen dat ik mijn baan bij Markt 10 als heel positief ervaar. Ondanks dat de Cox & Co familie qua werknemersaantal best groot is, ben je hier zeker geen nummertje! Iedereen die voor het horecavak kiest, is hier van harte welkom. Jong of oud, wel of geen ervaring speelt hier geen rol. Er is altijd wel een uitdaging die bij je past. Je gaat in ieder geval altijd deel uitmaken van een leuk, dynamisch team. Ook zijn er doorgroeimogelijkheden voor de echte horecatijgers die alles uit het vak willen halen.

Wat vind je persoonlijk het leukst aan werken bij Markt 10?

Het leuke van werken bij Markt 10 is dat je vrijwel alle soorten werkzaamheden kunt en mag uitvoeren. Denk hierbij aan de bediening, werken aan de bar, afwassen, etc. Hierdoor is iedereen binnen de organisatie breed inzetbaar en leer je persoonlijk veel verschillende soorten taken. Ik vind het overigens ook leuk dat de leidinggevenden en de directie gewoon meewerken. Hierdoor heerst er een familiaire band binnen het bedrijf.

Tot slot, wat zou je willen zeggen tegen mensen die een baan bij Markt 10 overwegen?

Als ik je nieuwsgierig heb gemaakt naar de werkzaamheden bij Markt 10, kom dan zeker eens langs voor een kennismakingsgesprekje! We zijn namelijk altijd op zoek naar nieuwe gouden handen. Mocht Markt 10 je uiteindelijk toch niet direct aanspreken, dan is er vast nog een andere leuke locatie waar jij jouw draai kunt vinden.

Ontdek Cox & Co

Heb je interesse gekregen in een baan bij een van de horecaformules van Cox & Co, zoals Markt 10? Of wil je eerst nog wat meer te weten komen over dit mooie familiebedrijf? Lees dan vooral verder!

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Kik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond