Process Engineer bij Sekisui Alveo in Roermond

Het verhaal van Evyn

Dat ook vrouwen met veel plezier in de wereld van de techniek kunnen werken, bewijst Evyn van Roij bij Sekisui Alveo in Roermond. Evyn begon bij dit bedrijf met een afstudeerstage en is inmiddels al enkele jaren een belangrijke kracht binnen de organisatie. Ben je nieuwsgierig naar de ervaringen van Evyn bij Sekisui Alveo? Lees dan vooral verder.

Lees het verhaal van Evyn
Evyn van Rooij Sekisui Alveo

Hallo Evyn! Wat leuk dat we met jou mogen praten over werken bij Sekisui Alveo in Roermond. Vertel eens, hoe ben je bij Sekisui Alveo terecht gekomen?

Ik ben 2 jaar geleden bij Sekisui Alveo terecht gekomen via een bekende die als oud directeur bij het bedrijf heeft gewerkt. Ik ben destijds begonnen als afstudeerstagiaire en na het afronden hiervan hebben ze mij een contract aangeboden als Process Engineer. Ik heb mijn afstudeerperiode mede dankzij de behulpzame collega’s en de prettige werksfeer als erg positief ervaren. De keuze om hier te gaan werken was voor mij dus snel gemaakt. Vooral door de leuke collega’s en voldoende uitdaging in mijn functie kom ik nog altijd met veel plezier naar mijn werk!

Van stagiaire naar fulltime medewerker is een mooie stap, Evyn. Had de locatie van Sekisui Alveo in Roermond eigenlijk invloed op jouw keuze om hier te gaan werken?

De locatie heeft zeker een rol gespeeld voor mij. Ik wilde liever niet langer dan een half uur naar mijn werk reizen. Nu ben ik toevallig deze maand naar Roermond verhuisd, dus de locatie is voor mij momenteel helemaal ideaal! Vanuit thuis ben ik met de auto lekker binnen 10 minuten op het werk. Met de nodige motivatie is het met de fiets ook slechts 20 minuten!

Ideaal dat je nu zo dichtbij woont! Hoe zou je de bedrijfscultuur bij Sekisui Alveo omschrijven?

Wat ik zelf heel prettig vind in de organisatie, is dat mensen bereid zijn om elkaar te helpen. Omdat er zoveel ervaring rondloopt en veel kennis aanwezig is, heeft dit een hele prettige invloed op de samenwerking tussen zowel de mensen onderling als tussen de afdelingen. Verder wordt hier ook op een hele open manier met elkaar gesproken en wordt er ook regelmatig met elkaar gezellig gekletst. De bedrijfscultuur is momenteel ook een belangrijk onderwerp. We zijn vorig jaar namelijk begonnen met een cultuurprogramma. Dit omdat het bedrijf toch aanzienlijk groter is geworden en dit natuurlijk veranderingen en uitdagingen met zich meebrengt. Met dit programma zijn inmiddels de eerste stappen gezet en ik ben erg benieuwd hoe dit plan zich de komende jaren gaat ontwikkelen.

 

‘Al vanaf dag 1 werd ik hier met open armen door mijn collega’s ontvangen.’

Heb je misschien een bijzondere ervaring of herinnering die te maken heeft met jouw baan bij Sekisui Alveo?

Als Process Engineer ben ik veel bezig met mensen op diverse afdelingen. Het overgrote deel hiervan zijn allemaal mannelijke collega’s. Ik weet nog goed dat ik in het begin dacht dat ik hier als jonge vrouw niet goed tussen zou passen. Maar vanaf dag 1 werd ik overal al met open armen ontvangen en hing er een leuke en gezellige sfeer. Daarnaast wordt er hier op een hele behulpzame maar ook respectvolle manier met elkaar omgegaan. Hierdoor loop ik juist graag de werkvloer op om te sparren over diverse zaken. Dit is voor mij zeker een positieve ervaring geweest sinds de start van mijn carrière bij Sekisui Alveo.

Als je vrienden of familie op een verjaardag zou moeten uitleggen hoe het is om bij Sekisui Alveo te werken, wat zou je dan zeggen?

Ik vertel zelf altijd dat Sekisui Alveo een prettig bedrijf is om voor te werken. mede dankzij de goede arbeidsvoorwaarden en de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Er wordt onderling op een fijne manier met elkaar omgegaan en het werk is heel divers en uitdagend.

Wat is een interessant feitje over werken bij Sekisui Alveo wat veel mensen (nog) niet weten?

Iets wat mij opviel toen ik hier kwam werken is toch wel de passie van de medewerkers. Ik merk dat heel veel mensen hier toch net dat extra tandje bijzetten om goede resultaten te halen en daarnaast actief meedenken om tot goede oplossingen te komen. Dit werkt heel bevorderend tijdens het samenwerken en het sparren. Ik denk dat dit ook zichtbaar is in de vele dienstjaren van veel van de medewerkers hier. Als relatief nieuwe medewerker ben ik ook van mening dat deze passie samen met gemotiveerde nieuwe medewerkers voor een goede dynamiek zorgt.

Tot slot, wat zou je willen zeggen tegen mensen die een baan bij Sekisui Alveo overwegen?

Ik zou het in ieder geval aanraden! Het is een mooie werkgever in de omgeving van Roermond en met veel ruimte voor ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Bij interesse zou ik vooral adviseren om contact op te nemen met onze HR-afdeling.

Drie tips voor een mooie carrière bij Sekisui Alveo

De drie tips van Evyn

Spreek je ambities uit

Vanuit Sekisui Alveo wordt er veel aandacht geschonken aan je ambities en ontwikkelpunten. Er zijn altijd mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, dus maak dit bekend!

Sta open voor verandering

Sekisui Alveo is in de loop der jaren een stuk groter geworden en dit brengt de nodige uitdagingen en veranderingen met zich mee. Omarm daarom deze veranderingen en sta open voor vernieuwing.

Blijf positief

Het creëren van een fijne werksfeer begint bij jezelf. Een positieve houding is fijn voor het complete team en zorgt niet alleen voor de beste resultaten, maar ook voor een goede sfeer binnen de organisatie.

Ontdek Sekisui Alveo

Interesse gekregen in een baan bij Sekisui Alveo? Of wil je simpelweg meer lezen over deze mooie werkgever? Lees dan snel verder!

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond