Maak kennis met het keukentalent van Cox & Co

Het Roermond van Dawit

Bij de horecaformules van familiebedrijf Cox & Co werken bijzondere mensen met net zo’n bijzondere verhalen. Zo ook Dawit, die als veelzijdig keukentalent bij verschillende formules werkt. Dawit is als jongeman (22 lentes jong) een belangrijke kracht bij zowel Markt 10 als De Beren. Wil je weten waarom Dawit bij deze horecafamilie werkt en wat zijn plannen voor de toekomst zijn? Lees dan snel verder!

Ontdek het verhaal van Dawit
Dawit Cox en Co in Roermond

Hallo Dawit! Vertel eens kort iets over jezelf: afkomst, opleiding, hobby’s

Ik ben Dawit Melles, 22 jaar oud en geboren in Assimba Erob, Ethiopië. In mijn vrije tijd doe ik graag aan fitness, volleybal en karate. Ik heb van 2018 tot en met 2019 de opleiding installatie- en constructietechniek gevolgd en ben nu sinds september 2019 bezig met mijn opleiding in de richting van sport en recreatie bij CIOS in Sittard. Bovendien ben ik sinds de zomer van 2019 bij Cox & Co in Roermond werkzaam.

Interessant! Waarom ben je bij Cox & Co gaan werken?

Voorheen had ik een bijbaantje bij een lokale boer (geiten en koeien melken, écht heel wat anders). Maar daar was ik niet helemaal tevreden. Ik ben toen op zoek gegaan naar een ander bijbaantje en ben toen bij Cox & Co (specifieker: De Beren) terecht gekomen. Hier ben ik begonnen in de spoelkeuken. Ik kwam er al snel achter dat ik werken bij De Beren erg leuk vind en hier ook een goed salaris krijg. Inmiddels ben ik werkzaam als kok bij De Beren.

Oke, en hoe ervaar je het werk bij Cox & Co? 

Ik heb veel plezier met mijn collega’s en ben gelukkig met mijn bijbaantje. Er heerst ook echt een gezellige sfeer op de werkvloer en iedereen respecteert elkaar. Als we elkaar kunnen helpen, doen we dat. Met mijn baan in de keuken moet ik veel communiceren met de bediening. Hierdoor heb ik tijdens het werken ook mijn Nederlands kunnen verbeteren.

‘Ik werk met veel plezier bij Cox & Co omdat ik hier veel vriendelijke collega’s heb, mezelf kan ontwikkelen en een hoop kan leren.’

Wat zijn jouw dagelijkse taken op de werkvloer?

Ik ben vooral dagelijks bezig met het voorbereiden van gerechten, de hygiëne waarborgen, afwassen en bestellingen opruimen. Dit doe ik met veel plezier en ik ben tevreden met de verantwoordelijkheid en taken bij De Beren. Toen ik begon bij De Beren hield ik me vooral bezig met afwassen en opruimen maar nu bereid ik voornamelijk de gerechten.

Hoe ziet jouw toekomst eruit bij Cox & Co? Wil je graag in de horeca blijven werken?

Mijn droom is om in de toekomst te werken als personal trainer. Dit past namelijk ook bij de opleiding die ik nu volg. Maar dat wil niet zeggen dat ik binnenkort stop bij De Beren. Ik probeer zo lang mogelijk bij Cox & Co te blijven werken want ik heb hier veel plezier en veel kennissen.

Hoe zou je het werken bij Cox & Co omschrijven en belangrijker: zou je het je vrienden en familie aanraden?

Ik zou iedereen aanraden om bij Cox & Co te werken! Ik heb hier veel nieuwe vrienden gemaakt en nieuwe dingen mogen leren. De taalbarrière is nooit een probleem geweest en ik heb mezelf echt kunnen ontwikkelen tijdens mijn werk. Als je op zoek bent naar een (bij)baan waar je veel kunt leren en waar je met vriendelijke en behulpzame collega’s werkt, zou ik zeker Cox & Co (en dus ook De Beren) aanraden.

Bekijk de volgende drie tips van Dawit

De drie tips van Dawit

Sta open voor nieuwe taken

Met een baan in de horeca komen er regelmatig nieuwe taken tevoorschijn. Als kok vervul ik bijvoorbeeld soms ook andere taken. Sta hiervoor open want dat wordt enorm gewaardeerd.

Een positieve mindset maakt je werk leuker en makkelijker

Ik ben altijd positief en vriendelijk op het werk, zo ben ik nou eenmaal. Dit maakt mijn werk niet alleen leuker, het zorgt ook voor een goede sfeer onder de collega’s.

Kansen moet je grijpen

Ik begon in de spoelkeuken bij De Beren maar werk inmiddels als kok. Als je duidelijk laat zien dat je meer kan én wil doen, is er altijd ruimte voor groei. Grijp die kansen en ontwikkel jezelf.

Ontdek Cox & Co

Interesse gekregen in een baan bij een van de horecaformules van Cox & Co? Of wil je simpelweg meer lezen over dit mooie, lokale familiebedrijf? Lees dan snel verder!

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond