Inwoner van de wijk Roerzicht in Roermond

Roerzicht volgens Jules

De wijk Roerzicht kent veel lokale inwoners. Zo ook Jules Gribling. Hij woont samen met zijn familie al jaren in deze mooie wijk en heeft geen plannen om hier weg te gaan. Ben je benieuwd naar de ervaringen van Jules over het woonklimaat in deze wijk? Lees dan vooral verder!

Het verhaal van Jules lezen
Het Roermond van Jules Gribling

Hallo Jules! Vertel, waarom woon jij eigenlijk in deze buurt en waarom woon je hier nog altijd?

Ik ben hier geboren en het is simpelweg een hele fijne plek. Mijn familie heeft daarom ook nooit besloten om te gaan verhuizen. We hebben het hier goed.

Leuk om te horen. Hoe lang wonen jullie al in deze wijk en hoe is het om hier te wonen?

We wonen hier nu al ruim 15 jaar en het is een prima plek om te wonen. Er rijden hier weinig auto’s en de meeste tijd is het hier dan ook wel redelijk rustig.

Dat is al een hele tijd! Fijn dat jullie hier graag wonen. Wat voor mensen wonen er nog meer in deze wijk?

Er wonen hier best wel wat ouderen mensen maar ook veel gezinnen. Het contact onderling is ook wel redelijk. Iedereen is eigenlijk wel een ‘kennis’ van elkaar. Maar het is niet zo dat we iedereen heel goed kennen. Dat is natuurlijk ook gewoon prima.

‘Ik woon al 15 jaar met mijn familie in deze wijk. Het is een fijne plek, dichtbij de binnenstad en ik verwacht dat we als familie hier nog lang blijven wonen’

Wat is jouw mening over de voorzieningen in deze wijk?

De voorzieningen in deze wijk zijn goed genoeg voor mij. We hebben hier 2 speeltuinen in de buurt en het is slechts 5 minuten fietsen naar de binnenstad. Ik kom dus eigenlijk geen voorzieningen te kort want alles is binnen handbereik.

Ben je van plan om nog lang in deze wijk te wonen?

Als ik later wat ouder ben zal ik natuurlijk uit huis gaan, maar als familie verwacht ik dat we hier nog wel lang blijven wonen.

Zou je andere mensen aanraden om in deze wijk te wonen?

Jazeker! Zoals ik al eerder aangaf heb je hier veel voorzieningen in de buurt. Alles is best dichtbij dus je mist niks in je leven!

Tot slot, is er nog iets wat je wilt delen over wonen in deze gemeenschap?

In deze wijk is het meestal rustig maar er wonen ook een aantal jonge gezinnen met kleine kinderen dus helemaal rustig is het nooit, maar dat is ook normaal.

Meer lezen over wonen in Roermond

Wil je ook graag in- of nabij Roermond wonen? Klik dan vooral verder en kom meer te weten over de voorzieningen, het onderwijs, de inwoners en de verenigingen in deze regio. Wij weten het zeker: wonen in Roermond is echt iets voor jou!

Wonen in Roermond ontdekken
Wonen en werken in Roermond