Business Development Manager Roxan Aquarius aan het woord

Rabobank expert aan het woord: duurzaam wonen

Rabobank Midden-Limburg zet zich in voor de samenleving door middel van een sterke focus op 5 hoofdthema’s. Zo ook het thema ‘duurzaam wonen’, een thema waar veel Nederlanders en dus ook Roermondenaren interesse in hebben. Want hoe verduurzaam je nou je woning, waar moet je aan denken en wie kan je hierbij helpen? Roxan Aquarius is Business Development Manager bij Rabobank Midden-Limburg en is actief betrokken bij het thema ‘duurzaam wonen’. We spraken Roxan en kwamen meer te weten over de betrokkenheid van de bank en ontvingen tips over dit thema. Lees snel verder en kom meer te weten over het verduurzamen van je woning.

Meer lezen over duurzaam wonen
Roxan Aquarius Rabobank Midden Limburg 2

Hallo Roxan, leuk dat je ons wat meer wilt vertellen over het verduurzamen van woningen. Het thema ‘duurzaam wonen’ is één van de hoofdthema’s van de Rabobank. Zou je kunnen uitleggen waarom juist dit thema voor jullie zo belangrijk is?

De Rabobank heeft als missie: ‘growing a better world together’. We zijn ervan overtuigd dat we dit alleen samen met anderen kunnen doen. Om dit te bereiken, heeft de Rabobank 5 overkoepelende thema’s waar het zich op focust. Duurzaam wonen is één van deze thema’s omdat er op dit gebied diverse grote uitdagingen zijn. Niet alleen is het verduurzamen van woningen belangrijk, ook de toegang tot de woningmarkt is cruciaal. De Rabobank zet zich in om ervoor te zorgen dat de woningmarkt voor iedereen toegankelijk is en blijft. Bovendien is het toekomstbestendig maken van de woningen ook een belangrijke factor. Niet alleen levensloopbestendig, maar ook betaalbaar in de toekomst qua energieverbruik. Door op de deze punten te focussen, draagt de Rabobank bij aan een gezonde woningmarkt. Dit is goed voor de Rabobank en haar lokale leefomgeving.

Duidelijk, dit thema heeft absoluut onze aandacht nodig. Wat doet specifiek Rabobank Midden-Limburg op het gebied van duurzaam wonen in Roermond en omgeving? 

We werken veel samen met lokale partijen. Zo steunen we de Groene Transformator met hun plannen en het oprichten van een duurzaamheidscentrum in Roermond. Ook bieden we alle klanten die bij ons hun verduurzaming willen financieren, een gesprek aan bij de WoonWijzerWinkel. In meer dan de helft van de verstrekte hypotheken wordt op dit moment verduurzaming van de woning meegefinancierd. In de toekomst hopen we deze klanten ook te adviseren op het gebied van duurzaam wonen door De Groene Transformator in Roermond. We organiseren ook zogenoemde ‘woontafels’ waarin we diverse partijen zoals gemeenten, zorgaanbieders, projectontwikkelaars en makelaars samen aan tafel zetten. Door samen dilemma’s te tackelen en partijen te verbinden, zetten we ons actief in voor de woningmarkt.

Goed om te horen dat jullie lokaal ook zeer betrokken zijn. Heb je persoonlijk ook affiniteit met het thema ‘duurzaam wonen’? Bijvoorbeeld met praktijkvoorbeelden uit je eigen leven?

Ik woon zelf ook in een oud huis en besef hoe lastig het kan zijn om goede informatie te krijgen over het verduurzamen van je woning. Welke informatie heb ik allemaal nodig? En hoe ga ik het financieren? Ik adviseer mijn familie en vrienden eigenlijk altijd om onze HuisScan in te vullen, dat kan voor flinke besparingen zorgen.

Tot slot, heb je misschien tips of een advies voor lezers die in deze regio wonen en ook op het gebied van duurzaam wonen stappen willen zetten?

Ongeacht of je van plan bent om te verhuizen of nog 50 jaar in je huidige huis blijft wonen, begin met de HuisScan. Vaak heeft men het vooroordeel dat verduurzamen een godsvermogen kost, maar dit is niet zo. Er zijn veel subsidies en gunstige leningen bij de provincie en het warmtefonds. Het verduurzamen van je woning is in ieder geval altijd een goed idee. Je energierekening wordt een stuk lager, de waarde van je woning stijgt, het wooncomfort neemt toe én je draagt bij aan een beter milieu.

Vul zelf de HuisScan in en ontdek hoe jij jouw woning kan verduurzamen!

Meer lezen over Rabobank Midden-Limburg

Klik snel verder en kom meer te weten over Rabobank Midden-Limburg en haar inzet in Roermond en omgeving.