Koophuis in Roermond

Wonen in Roermond voelt als thuiskomen. Of je nu op zoek bent naar een klassiek koophuis, een modern koophuis, in de binnenstad iets zoekt of in een jonge nieuwbouwwijk wilt wonen: Roermond heeft het allemaal. De stad en haar omgeving beschikt over sfeervolle hoekwoningen, stadse appartementen, 2-onder-1-kapwoningen en levensloopbestendige woningen. De afgelopen jaren heeft Roermond een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Dit maakt het tegenwoordig tot een moderne, levendige stad om te wonen én te bezoeken. Daarnaast zijn er regelmatig nieuwbouwprojecten om nieuwe woonruimtes te realiseren, waarmee de stad tegemoet wilt komen aan de grote vraag naar huur- en koopwoningen.

Ontdek alle woonmogelijkheden in Roermond
Wonen in Maasniel

Voorzieningen in Roermond voor jou

In Roermond zijn er meer dan voldoende voorzieningen te vinden waardoor jij met jouw koophuis op een praktische en unieke locatie zit. Je kunt bovendien eenvoudig in de buurt van je woning werken, want er zijn banen genoeg te vinden in Roermond. Of je nu op zoek bent naar een baan in de horeca, de zorg of in de technische sector: de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Daarnaast is er in het bruisende centrum van de stad voldoende te beleven. Ga bijvoorbeeld gezellig een terrasje pakken op de Roerkade, het Stationsplein of bij één van de andere sfeervolle horeca gelegenheden! Tóch een keer de stad uit? Dan ben je vanuit jouw koophuis zowel met het openbaar vervoer als met de auto snel onderweg, de belangrijke snelwegen A73 en A2 liggen namelijk op steenworp afstand. Al met al redenen genoeg om een huis te kopen in Roermond en omgeving!

Bekijk meer voorzieningen in Roermond
Werk Carriere mensen Roermond

Voorzieningen in Roermond voor jouw kinderen

Heb je (jonge) kinderen en vraag je jezelf af of er genoeg gelegenheid is voor hen om zich te ontwikkelen in de omgeving van jouw koophuis? Dat is er zeker! In Roermond bevinden zich een aantal basisscholen en middelbare scholen. Als ze deze afgerond hebben kunnen ze op mbo-niveau doorstuderen in Roermond, maar ook de hbo- en universitaire opleidingsinstituten in Eindhoven, Maastricht, Venlo, Sittard of Heerlen zijn met de trein snel te bereiken. Daarnaast zijn er binnen een kleine straal van jouw koophuis in Roermond meer dan voldoende gelegenheden voor de jeugd om te sporten, de cultuur of de natuur te ontdekken.

Ontdek het onderwijs in Roermond en omgeving
Studenten in Roermond

Kom wonen in Roermond

Wil jij komen wonen in Roermond? Bekijk dan snel alles wat Roermond jou te bieden heeft of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alles wat er speelt in Roermond en de omgeving. Ontdek ook zeker de verschillende buurten, wijken en dorpen in deze regio en maak kennis met jouw volgende (t)huis.