Actief buiten leven in de regio

Sport & Buiten in Roermond

Sportfanaten en natuurliefhebbers komen zeker aan hun trekken in Roermond. Zowel op het water als op het land. Met een ruim aanbod aan sportverenigingen kan vrijwel iedereen zijn of haar favoriete sport beoefenen. Van biljarten tot kanoën en van voetballen tot watersport, de vele fanatiekelingen heten je welkom bij de lokale clubs. Daarnaast is Roermond rijk aan ontelbare wandel- en fietsroutes in de groene, lokale natuur. Een gezonde en fanatieke levensstijl is dus absoluut mogelijk in deze gezellige regio.

Sport in Roermond
Genieten van het regionale groen

Trek je terug in de natuur

Zie je het al voor je? Het einde van de werkdag is nabij, je springt op je fiets en gaat fluitend door de natuur terug naar huis. In het weekend ga je de lokale bossen in zoals bij het Swalmdal om even lekker tot rust te komen. Of je dompelt je voetjes in het water bij de Maasplassen onder het genot van een lekkere cocktail op je sloep. Ongeacht of je voorkeur naar een middagje in het bos of op het water uitgaat, in Roermond ben je aan het juiste adres. Ontdek de diverse natuurgebieden die Roermond rijk is.

De natuur in Roermond en omstreken ontdekken
Sporten in Roermond

Een passende sport voor iedereen

Ben je helemaal weg van voetbal? Steek je het liefst al je energie in Badminton? Of ben jij geïnteresseerd in de wereld van watersport? Gelukkig is er in Roermond voor iedere sportfanaat een passende club of vereniging. Denk bijvoorbeeld aan een heuse ruitersclub of een korfbalvereniging. De lokale enthousiastelingen heten je graag welkom bij een van de vele Roermondse verenigingen. Bekijk het ruime aanbod aan sportmogelijkheden in de regio.

Joggen in Roermond

© City Run Roermond
  • Actief sporten in de buitenlucht
  • Jaarlijkse uitdaging met de City Run

Fitnessen in Roermond

© Il Fiore Fitness
  • Spieren kweken en aan je conditie werken bij de vele sportscholen
  • Laat je begeleiden door de lokale, enthousiaste medewerkers

Voetballen in Roermond

© SVC 2000
  • Voetbal bij een van de vele voetbalverenigingen
  • Sluit je aan bij een lokale voetbalvereniging en word onderdeel van de gemeenschap

Sporten in de regio

Wil je graag naast je carrière en/of studie een actieve, gezonde levensstijl? Dan is Roermond helemaal perfect voor jou. In deze regio geniet je namelijk van een ontzettend rijk aanbod aan sportverenigingen. Ongeacht je voorkeur heb je in Roermond vrijwel altijd een passende vereniging. De leden heten je van harte welkom bij een van de gezellige en informele verenigingen.

Sportverenigingen in Roermond en omstreken ontdekken

Bezoek tip!

Wist je dat Roermond ook diverse watersportverenigingen heeft? Dat is écht uniek! Grijp deze kans en geniet van een actieve hobby op het water.

SVC 2000

Voetbalvereniging

Swift Atletiek

Atletiekvereniging

BC Roermond

Badmintonclub Roermond

BC Donderslag

Badmintonclub

BC Dynamo

Badmintonclub

BC Herten

Badmintonclub

Fanatics '71

Basketbalvereniging

Biljartclub Boekoel

The Archery Club

Kruisboogvereniging

Hengelsportvereniging De Swalm

RHC Concordia

Hockeyclub

Euro Indoorkarting & Bowling

Karten & Bowlen

Ready '60

Korfbalvereniging

RRFC De Bokkerijders

Rugby

S.V. De Leuker

Schietvereniging

Il Fiore Healthcenter

Sportschool

Dennenmarken

Sportschool

Bodywork Roermond

Sportschool

Watersportvereniging Nautilus

De Roerganger

Watersportschool

Bezoek tip!

Wist je dat Roermond ook diverse watersportverenigingen heeft? Dat is écht uniek! Grijp deze kans en geniet van een actieve hobby op het water.
Ruim aanbod aan sportverenigingen
Geniet van een leuke, informele en sportieve sfeer
Uniek in de regio: watersport
Altijd een passende sport voor jou
Genieten op het water

Waterplezier in Roermond

Ben je het liefst de hele dag op het water te vinden en geniet je maximaal van een middagje in de zon? Eén ding is zeker: voor waterpret moet je in Roermond zijn! Huur bijvoorbeeld samen met vrienden of familie een sloep en geniet van de Maasplassen. Geen zorgen, een vaarbewijs is niet verplicht. Laat je het besturen van een boot liever aan iemand anders over? Kies dan voor een rondvaart en geniet van de omgeving. Via de Roerkade in de binnenstad stap je aan boord en ontdek je de Roermondse plassen. Is actie meer jouw ding? In Roermond kun je wakeboarden, ongeacht of je nu een beginner bent of juist een professional. Ontdek het waterplezier in Roermond.

Waterplezier in Roermond