Quality Specialist bij UPS Healthcare

Het verhaal van Ralf

Bij UPS heb je alle ruimte om door te groeien. Dat bewijst Ralf Nelissen, Quality Specialist bij UPS Healthcare. 22 jaar geleden begon zijn carrière bij UPS. In de afgelopen jaren heeft hij diverse functies gehad en mogen werken in verschillende delen van het bedrijf. Wat heeft ervoor gezorgd dat Ralf al ruim 22 jaar tevreden bij deze grote werkgever werkzaam is? Hoe ervaart hij de werkcultuur en welke rol speelt Roermond in zijn loopbaan? Je leest zijn antwoorden hieronder, dus lees vooral verder en maak kennis met het verhaal van Ralf.

Lees het verhaal van Ralf
Werken bij UPS Healthcare Ralf Nelissen

Hallo Ralf! Fijn dat je ons meer wilt vertellen over jouw interessante loopbaan bij UPS. Zou je ons kunnen meenemen in jouw carrière? 

Ruim 22 jaar geleden ben ik begonnen bij UPS. Gezien mijn logistieke opleiding en achtergrond was UPS een logische keuze. UPS begon op dat moment een project met een nieuwe klant en dat gaf mij mogelijkheden om te starten. In eerste instantie was dat vooral voorraadbeheer. Daarna heb ik in diverse verschillende posities gewerkt in verschillende delen van het bedrijf, iedere keer met een andere insteek. Ik heb ook voor UPS meerdere keren de gelegenheid gehad om te reizen voor projecten en zodoende ook collega’s persoonlijk leren kennen. Op dit moment werk ik bij één van de speerpunten van UPS, namelijk Healthcare. Hier werk ik als Quality Specialist. Binnen UPS zijn er meerdere mogelijkheden om te ontwikkelen, waardoor er ook doorgroei of verandering kan plaatsvinden in een internationale omgeving.

 Wat interessant om te horen dat je bij UPS zoveel verschillende posities hebt meegemaakt. Had Roermond 22 jaar geleden eigenlijk invloed op jouw keuze om hier te starten?

Toen ik voor UPS begon te werken woonde ik in Maastricht. De woon- en werkafstand was voor mij, in vergelijking met wat ik toen gewend was, te overzien. En dit was nog ruim voordat de A73 was aangelegd! Na een tiental jaren was ik toe aan een nieuwe woonomgeving en toen heb ik de keuze gemaakt om in Roermond te gaan wonen. De belangrijkste overweging was de afstand tot mijn werk. Maar in de loop der tijd heb ik mijn weg in Roermond goed kunnen vinden. Ik heb nooit spijt gehad van deze stap omdat Roermond en omgeving ook interessant is. Midden-Limburg wordt jammer genoeg nog weleens over het hoofd gezien, ook toeristisch gezien bijvoorbeeld.

Fijn dat het wonen en werken in Roermond bevalt, Ralf. Terug naar UPS Healthcare: hoe zou je de bedrijfscultuur omschrijven?

De bedrijfscultuur is open en redelijk informeel. UPS is een logistieke dienstverlener van Amerikaanse origine. Ik heb bijna mijn hele loopbaan voor Amerikaanse bedrijven gewerkt en daar voel ik mij goed in thuis. Er wordt natuurlijk gewerkt om resultaten te behalen, maar dat biedt ook mogelijkheden voor de medewerkers om je te ontwikkelen.

‘Ook als je een wat minder passende of voor de hand liggende opleiding hebt, kun je heel goed je weg vinden binnen UPS.’

Heb je misschien een bijzondere ervaring of herinnering die te maken heeft met jouw baan bij UPS Healthcare?

Hoewel de relaties met collega’s over het algemeen vooral zakelijk blijven, heb ik ook op persoonlijk vlak regelmatig ondersteuning gehad. Toen ik de sleutel van mijn woning in Roermond had gekregen, hebben diverse collega’s van mijn toenmalige team mij geholpen met laminaat leggen. Eén collega heeft zelfs een weekenddag opgeofferd voor mijn verhuizing! Vrienden en kennissen lieten versterk gaan, als vergelijking.

Als je vrienden of familie zou moeten uitleggen hoe het is om bij UPS te werken, wat zou je dan zeggen?

UPS is een interessante werkgever en ook een stabiele werkgever met een heel internationaal karakter. Vooral als je een logistieke opleiding hebt of affiniteit hebt met logistiek, heb je goede mogelijkheden om je te ontwikkelen. Maar ook als je een wat minder passende of voor de hand liggende opleiding hebt, kun je heel goed je weg vinden binnen UPS. Er zijn verschillende mogelijkheden waar je kwaliteiten tot zijn recht kunnen komen. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij UPS en ik heb nooit een reden gehad om het bedrijf te verlaten. Dan tellen de jaren vanzelf op!

Tot slot, heb je misschien een interessant en pakkend feitje over werken bij UPS wat veel mensen nog niet weten?

UPS Healthcare wordt een steeds belangrijker deel van UPS en de bijbehorende markt is volop in ontwikkeling. Omdat de standaarden van de overheden en van onze klanten heel hoog zijn, moet UPS daar ook aan voldoen. Uiteindelijk zijn deze producten bestemd voor mensen die ze nodig hebben voor hun gezondheid. De coronapandemie heeft ons laten zien dat gezondheidszorg een heel belangrijk deel van ons leven kan zijn.

 

Aan de slag bij UPS Healthcare

De drie tips van Ralf

Toon je interesse

Als je denkt aan werken bij UPS, laat het dan weten en geef aan wat je kunt en wilt, ook als je werkervaring tot nu toe nog niet helemaal past.

Verandering is niet eng, dat maakt het werk interessant

Niet elke dag verloopt precies hetzelfde. Daar leer je juist van en dat maakt het werk ook interessant. Het opent ook mogelijkheden voor morgen!

Werken moet ook leuk zijn

Vind je plek bij UPS en maak er een mooie tijd van. Een leuke werksfeer kun je ook deels zelf maken en beïnvloeden.

Ontdek UPS Healthcare

Wil je meer te weten komen over werken bij UPS Healthcare in Roermond? Lees dan verder en ontdek de bedrijfscultuur, werkzaamheden en carrièrekansen bij dit internationale bedrijf met een hart voor Roermond.

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond