Unieke woonmogelijkheden in de regio

Gevarieerd wonen in Roermond

In Roermond woon je uniek. Je hebt hier namelijk ruime keuze aan woonmogelijkheden. Woon bijvoorbeeld in een historisch pand in de binnenstad of voel je thuis in een van de vele gezellige wijken en dorpen rondom Roermond. Woon je het liefst lekker rustig en dicht bij de natuur of het liefst in de buurt van de bruisende winkelstraten? In Roermond vind je ongeacht jouw wensenpakket een huis en omgeving die bij je past.

woonmogelijkheden in Roermond ontdekken
Wonen in Roermond

Een passende woonomgeving voor iedereen

In Roermond kan iedereen zijn of haar droomwensen vervullen. De stad kent namelijk veel leuke buurten en wijken, ieder met een eigen karakter en voorzieningen. Zo kun je bijvoorbeeld wonen in een van de vele wijken rondom de binnenstad. Op loop- en fietsafstand van de winkelstraten vind je ook leuke buurten en dorpen zoals bijvoorbeeld Maasniel, de Donderberg en Leeuwen. Woon je liever wat landelijker maar toch met voldoende voorzieningen en dichtbij de werkgelegenheid? Dan zijn populaire plaatsen zoals Herten en Swalmen absoluut een aanbeveling waard. Wij weten het zeker: Roermond heeft een passende woonomgeving voor iedereen.

Woonomgevingen in Roermond ontdekken
Wonen op de Donderberg Beethovenstaete
Tiny houses in Roermond

Klein(er) wonen voor mensen met grote dromen

Je hoort het steeds vaker: mensen willen graag kleiner wonen. Hier sluiten de inmiddels zéér populaire tiny houses perfect op aan. Op steenworp afstand van de binnenstad vind je in Roermond nu ook deze nieuwe manier van wonen. De tiny houses zijn ideaal voor mensen die het ‘less is more’ principe enthousiast omarmen. Maar laat de naam je niet verwarren: tiny houses zijn niet superklein. De tiny houses in Roermond zijn namelijk ruim 50 vierkante meter groot en beschikken over twee verdiepingen. Groot genoeg dus om comfortabel te wonen zonder al die onnodige ruimte die je niet gebruikt. Nog een voordeel: de tiny houses zijn duurzaam en energiezuinig dankzij het gebruik van een warmtepomp, warmteterugwinning en zonnepanelen. Interesse gekregen? Lees dan vooral verder!

© Wonen Zuid
Tiny houses in Roermond ontdekken
Tiny houses in Roermond