Unieke woonmogelijkheden in de regio

Gevarieerd wonen in Roermond

In Roermond woon je uniek. Je hebt hier namelijk ruime keuze aan woonmogelijkheden. Woon bijvoorbeeld in een historisch pand in de binnenstad of voel je thuis op één van de enige drijvende huizen van Nederland bij Resort Marina Oolderhuuske. Ook de inmiddels populaire ’tiny houses’ zijn in Roermond te vinden. Woon je het liefst lekker rustig en dicht bij de natuur? Met vele wijken en gezellige dorpen in de omgeving vind je in Roermond zeker het huis van je dromen. Lees snel verder en laat je inspireren.

woonmogelijkheden in Roermond ontdekken
Tiny houses in Roermond

Klein(er) wonen voor mensen met grote dromen

Je hoort het steeds vaker: mensen willen graag kleiner wonen. Hier sluiten de inmiddels zéér populaire tiny houses perfect op aan. Op steenworp afstand van de binnenstad vind je in Roermond nu ook deze nieuwe manier van wonen. De tiny houses zijn ideaal voor mensen die het ‘less is more’ principe enthousiast omarmen. Maar laat de naam je niet verwarren: tiny houses zijn niet superklein. De tiny houses in Roermond zijn namelijk ruim 50 vierkante meter groot en beschikken over twee verdiepingen. Groot genoeg dus om comfortabel te wonen zonder al die onnodige ruimte die je niet gebruikt. Nog een voordeel: de tiny houses zijn duurzaam en energiezuinig dankzij het gebruik van een warmtepomp, warmteterugwinning en zonnepanelen. Interesse gekregen? Lees dan vooral verder!

© Wonen Zuid
Tiny houses in Roermond ontdekken
Wonen op Resort Marina Oolderhuuske

Uniek wonen óp het water

Wonen aan het water, voor velen is het absoluut een droom. Maar wat dacht je van wonen óp het water? In Roermond kun je op een van de enige plekken in Nederland op het water wonen met een heus drijvend huis. Bij Resort Marina Oolderhuuske vind je 80 van deze drijvende huizen die niet alleen in Nederland maar ook in heel Europa erg uniek zijn. De meeste van deze ‘marina’ woningen hebben al een gelukkige eigenaar maar soms komt er een enkele woning beschikbaar voor de verkoop. Wil je eens ervaren hoe het is om op het water te wonen? Sommige woningen zijn (voor een korte periode) te huur. Waar wacht je nog op? Ervaar zelf deze unieke woonervaring in Roermond.

Ontdek de drijvende woningen
Wonen in hartje Roermond

Op steenworp afstand van het centrum wonen

Wil je graag vlakbij de historische binnenstad van Roermond wonen? Op de Molenweg vlakbij de ECI Cultuurfabriek vind je riante stadswoningen met maarliefst drie of vier verdiepingen. Aan cultureel aanbod heb je hier geen tekort met de ECI Cultuurfabriek die vlakbij deze woningen te vinden is. Maak een wandeling door deze buurt en raak geïnspireerd. We weten zeker dat deze leuke buurt je inspireert om ook in Roermond op zoek te gaan naar soortgelijke woning.

Meer over wonen in Roermond lezen