Voel je thuis in de regio

5 tips voor je droomhuis in Roermond

Ben je op zoek naar een droomhuis in Roermond en omstreken? Goed plan! Deze regio kan namelijk aan al jouw woonwensen voldoen. Om je zoektocht zo soepel mogelijk te maken hebben we samen met de Rabobank de 5 belangrijkste tips op een rijtje gezet. Lees snel verder en maak jouw woonwensen waar in deze regio.

Alle tips ontdekken
Wonen in OolderVeste Roermond

Tip 1: Begin met een goede oriëntatie

Elke zoektocht start met het maken van een wensenlijstje. Je financiële mogelijkheden zijn hierbij ontzettend belangrijk. Welke maandlasten wil en kun je betalen? Wat is het maximale wat je aan hypotheek kunt ontvangen? Je kunt deze berekeningen eenvoudig online maken met een rekentool. Ons advies: ga in gesprek met een financieel adviseur. Een oriënterend gesprek is kosteloos, levert je veel op en geeft je een goed beeld over de mogelijkheden.

Maak een afspraak met een financieel adviseur
Wonen in Roermond Rabobank

Tip 2: Start de zoektocht naar de ideale locatie

Zodra je weet wat jouw financiële mogelijkheden zijn, kan de huizenjacht beginnen. In Roermond en omstreken zijn er ontzettend veel mooie (nieuwbouw)wijken waar je prima kunt wonen. Het is vooral belangrijk dat jij je thuis voelt in je nieuwe vestigingsplaats. Ga op pad, ontdek de verschillende plaatsen, buurten en wijken en maak een weloverwogen keuze. Als je een mooie woning hebt gevonden, is het belangrijk dat je tijdens de bezichtiging goed oplet op de staat van de woning. Met de handige checklist van de Rabobank voorkom je ongewenste verrassingen.

Maak gebruik van de checklist tijdens de huisbezichtiging
Wonen in Roermond

Tip 3: Denk meteen aan verduurzamen

Kijk juist nu ook naar de mogelijkheden voor het verduurzamen van je toekomstige woning. Het is echt belangrijk om dit te doen. Met een duurzame woning draag je namelijk niet alleen bij aan een beter milieu, je bespaart ook een hoop geld dankzij lagere maandlasten. Bekijk daarom ook tijdens je zoektocht al naar het energielabel, de isolatie en de optie om zonnepanelen of zelfs een warmtepomp te plaatsen.

Meer weten over duurzaam wonen
Duurzaam wonen in Roermond 2

Tip 4: Bieden en onderhandelen op je droomhuis

Heb je het droomhuis gevonden dat past bij zowel je wensen als financiële mogelijkheden? Dan is het nu tijd om een bod uit te brengen. Maak gebruik van de hypotheekverklaring van de Rabobank. Hiermee heb je niet alleen meer zekerheid over je financiering, je hebt ook een sterke onderhandelingspositie tijdens het bieden. Lees snel verder om ook alle andere voordelen van een hypotheekverklaring te ontdekken.

Bieden met meer zekerheid ontdekken
Wonen in Roermond Rabobank 3

Tip 5: Maak kennis met je nieuwe omgeving

Was je bod succesvol? Gefeliciteerd! Nu maak je officieel onderdeel uit van deze bruisende regio. Om ervoor te zorgen dat je maximaal kunt genieten van Roermond en omstreken, is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van alle mogelijkheden in de regio. Verdiep je daarom goed in ons platform en kom meer te weten over de leuke winkels en restaurants in de binnenstad, de goede scholen, de vele sportverenigingen en natuurlijk de vooruitstrevende werkgevers. Na een succesvolle huizenjacht is het tijd voor een borrel, dus maak eerst kennis met onze binnenstad en ontdek meteen jouw nieuwe omgeving.

Tijd om te genieten in Roermond
Wonen in Roermond Rabobank 2