Roermond volgens Vidhyaa

Vidhyaa Sivasubramaniam is met Roermond meer dan bekend: na enkele jaren woonervaring in De Kemp woont ze nu al ruim 15 jaar op de Donderberg. Hoe bevalt het haar in Roermond en wat zijn de toekomstplannen van Vidhyaa? Je leest haar reactie hieronder, dus lees vooral snel verder!

Lees het verhaal van Vidhyaa
Vidhyaa Inwoner Roermond

Hey Vidhyaa! Wat leuk dat je ons wilt meenemen in jouw ervaringen. Kun je ons wat meer vertellen over jouw woonplaats?

Ik heb, samen met mijn ouders, eerst in De Kemp gewoond. Mijn ouders waren vervolgens op zoek naar een groter huis in de buurt van de familie. De afstand naar de familie was namelijk net iets te groot. Daarom zijn we destijds naar de Donderberg verhuisd. Een woning zoeken op de Donderberg was makkelijk én betaalbaar voor mijn ouders. Daarnaast is het een fijne en multiculturele wijk om in te wonen.

Wat fijn! Hoe lang woon je al op de Donderberg en hoe is het om hier te wonen?

Ik woon al ruim 15 jaar op de Donderberg. Ik vind het een fijne wijk met voldoende voorzieningen in de buurt. De supermarkt is op loopafstand en het ziekenhuis is ook dichtbij. Dat vinden wij erg fijn. Tot een jaar geleden ging ik ook hier in de buurt naar de middelbare school, ook dit was op loopafstand.

Een fijne wijk met genoeg voorzieningen dus. Hoe is het contact met de buurtgenoten?

Bijna iedereen herkent elkaar wel in deze wijk. We hebben geen enorm hechte band, maar toch kun je altijd op je buurtgenoten vertrouwen wanneer je ergens hulp bij nodig hebt. Er wordt dus wel voor elkaar gezorgd, wat erg fijn is!

 

‘Je kunt hier altijd op je buurtgenoten vertrouwen wanneer je iets nodig hebt.’

Ben je van plan om nog lang op de Donderberg in te blijven wonen?

Omdat ik in Utrecht studeer, zal ik hier waarschijnlijk niet blijven wonen. Naar mijn mening zijn er weinig opties voor vervolgopleidingen in Roermond. Basisscholen, middelbare scholen en mbo-opleidingen zijn er wel veel. Voor het hoger onderwijs is het toch nodig om met de trein naar een desbetreffende stad in de buurt te gaan.

Zou je andere mensen aanraden om op de Donderberg te gaan wonen?

Ik zou het andere mensen wel aanraden, het is namelijk een leuke wijk om in te wonen.

Tot slot, wat maakt Roermond voor jou een onderscheidende stad om in te wonen?

Het is een gezellige stad met leuke winkels en activiteiten. De binnenstad en het Designer Outlet spreken mij allebei aan. In de binnenstad zijn leuke terrasjes te vinden en ik loop hier altijd graag bij winkels zoals Douglas naar binnen. Zelf werk ik in het Designer Outlet, dus daar ben ik ook met regelmaat te vinden. Voor jongeren worden er trouwens geregeld activiteiten georganiseerd op de Donderberg. Zelf heb ik hier nog niet aan meegedaan, maar het zou voor nieuwe, jonge mensen die hier komen wonen zeker leuk kunnen zijn. Op die manier leer je ook weer nieuwe mensen uit de wijk kennen.

Meer verhalen lezen

Ontdek nog meer verhalen van andere (nieuwe) inwoners die met veel plezier in Roermond en omstreken wonen. Verdiep je in de verhalen en laat je inspireren!

Meer verhalen van inwoners lezen
Carriere mannen in Roermond