Roermond volgens Mathilde

Dat Roermond ook aantrekkingskracht heeft buiten deze regio, bewijst Mathilde Alberts en haar familie. Mathilde besloot Amsterdam in te ruilen voor Roermond, de stad waar familie en vrienden nog woonden. Wat waren de drijfveren voor Mathilde om de randstad te verlaten, hoe bevalt het in Roermond en wat voor advies heeft ze voor andere mensen die een soortgelijke stap overwegen? Je leest de antwoorden en het complete verhaal van Mathilde hieronder, dus lees snel verder!

Lees het verhaal van Mathilde
Mathilde Alberts wonen in Roermond

Hallo Mathilde! Leuk dat je jouw verhaal met ons wilt delen. Zou je een korte introductie over jezelf kunnen geven?

Ik ben Mathilde Alberts en woon met mijn man, twee kinderen (11 en 13 jaar oud) en hond sinds 1.5 jaar in Herten. Ik ben bedrijfsjurist en heb jaren bij TomTom in Amsterdam gewerkt. Terwijl ik ondertussen op zoek ben naar een nieuwe baan, doe ik nu als zzp-er interim opdrachten voor juridische afdelingen van bedrijven. Dat bevalt goed!

Bijzondere achtergrond, Mathilde. Van Amsterdam naar Roermond is best een grote verandering. Hoe ben je in Roermond terechtgekomen?

Toen ik mijn man zo’n 17 jaar geleden leerde kennen in Amsterdam vertelde hij mij dat hij ooit weer eens terug zou willen naar Roermond, dichterbij vrienden en ouders. Zelf kom ik uit Zuid-Limburg, maar had in eerste instantie niet dezelfde behoefte om terug te verhuizen. Corona is voor ons de druppel geweest om toch de stap te zetten. Het grotendeels vanuit huis kunnen werken is de doorslaggevende factor geweest. Maar de wens om dichterbij ouders te wonen en om meer ruimte te hebben zijn ook belangrijke argumenten geweest.

Wat interessant om de gedachten achter jullie verhuizing naar Roermond te horen. Hoe lang wonen jullie inmiddels in Roermond?

We hebben eerst een half jaar in Oolderveste (Herten) gehuurd en zijn daarna na een korte verbouwing van 3 maanden verhuisd naar waar we nu wonen. We verhuizen dit jaar nog een keertje, om in ons definitieve huis te gaan wonen dat op dit moment gebouwd wordt in Roer-Zuid.

‘Vergeleken met de randstad is de kwaliteit van leven in Roermond veel beter.’

Wat voor mensen wonen er in jullie huidige buurt en hoe is het contact onderling?

Onze huidige wijk bestaat uit gezinnen met jonge kinderen tot ouders waarvan de kinderen al geruime tijd uit huis zijn. De wijk is in de jaren 80 gebouwd. Het is er erg rustig. Kleine kinderen spelen met elkaar en er wordt af en toe een praatje gemaakt. Er wordt ook iets voor de buurt georganiseerd, zoals een zomer BBQ of een nieuwjaarsborrel.

Wat was, behalve familie/vrienden, nog meer de reden om naar Roermond te verhuizen?

Ik denk dat de kwaliteit van leven hier voor ons beter is dan in de randstad. Ouders worden ouder en wij vonden het belangrijk dat zij nog kunnen genieten van hun kleinkinderen. Dat is een stuk moeilijker op een afstand van 180km. We hebben nu ook meer woonruimte tot onze beschikking. We waren al bekend met Roermond omdat mijn man uit de buurt komt en vrienden er wonen. De overstap naar een dorp vond ik te groot. Wij vinden dat een stad gezellig moet zijn met terrasjes, restaurants en cafés, dat je af en toe naar de film of het theater kunt gaan en dat alles op fietsafstand is. Ook vinden we het belangrijk dat er een NS station is. Dat is allemaal aanwezig in Roermond.

Wat vind je van de voorzieningen in Roermond, en specifiek van de omgeving waarin je woont?

De voorzieningen zijn goed. Ik heb de supermarkt en de sportschool hier om de hoek. En binnen 10 minuten wandel ik in een natuurgebied. In de randstad heb je natuurlijk veel meer aanbod qua winkels, maar je moet je afvragen of je dat altijd nodig hebt.

Zou je andere mensen aanraden om naar Roermond te verhuizen? Waarom wel of juist niet? 

Ik vind Roermond een leuke stad maar denk wel dat als je de stad niet kent, je er niet snel terecht komt. Helaas kent men (ver) buiten Roermond de stad vaak alleen van het Designer Outlet. Dat vind ik jammer, want ik ben een fan van de manier waarop de stad gepromoot wordt. Met het nieuwe thuiswerken denk ik dat Roermond een stuk aantrekkelijker is geworden als vestigingsplaats. Voor veel beroepen wordt niet vaak meer verwacht dat je 5 dagen op kantoor aanwezig bent. Een baan in Utrecht waarbij je 1 á 2 dagen in de week op kantoor wordt verwacht is vanuit Roermond nog wel te doen. Zeker als je de trein neemt. Het valt mij wel op dat iedereen hier alles met de auto doet, ook binnen de stad. Ik probeer nog zoveel mogelijk op de fiets te doen. Niet alleen omdat het vaak veel sneller is, maar ook omdat het beter is voor het milieu en mijn eigen gezondheid.

Tot slot, wil je nog iets kwijt over je ‘move’ naar Roermond? Heb je wellicht tips?

Ik zie Roermond als de verborgen parel van Limburg. Veel vrienden uit de randstad die ons bezoeken zijn verrast met wat ze hier aantreffen. Namelijk een prachtig historisch stadje met veel goede horeca en waterrecreatie. En ja, je kunt hier ook goed winkelen. Ik hoop alleen dat de natuur niet ten koste gaat van het uitbreiden van nieuwe woonwijken. Bovendien droom ik van een hele lange wandelboulevard langs de Maas die van het Outlet tot aan Herten doorloopt, zodat de waterrecreatie nog meer geïntegreerd wordt met de stad.

Meer verhalen lezen

Ontdek nog meer verhalen van andere (nieuwe) inwoners die met veel plezier in Roermond en omstreken wonen. Verdiep je in de verhalen en laat je inspireren!

Meer verhalen van inwoners lezen
Carriere mannen in Roermond