Maak kennis met deze nieuwe inwoner in Roermond

Merum volgens Laura

Merum heeft recentelijk Laura Knipsael en haar vriend mogen verwelkomen als nieuwe inwoners. Laura komt oorspronkelijk uit Noord-Limburg maar heeft voor haar studie en bedrijf op meerdere bijzondere plekken in binnen- en buitenland mogen wonen. Wat bracht haar naar Roermond, hoe bevalt het hier en zijn er dingen die haar zijn opgevallen sinds de ‘move’ naar Midden-Limburg? Lees snel verder en kom meer te weten over het verhaal van Laura.

Lees het verhaal van Laura
Laura Knipsael in Roermond

Hey Laura! Leuk dat we je mogen spreken. Zou je ons wat meer kunnen vertellen over jezelf?

Ik ben Laura Knipsael, kom oorspronkelijk uit Meterik (gemeente Horst aan de Maas) en heb op diverse plekken in binnen- en buitenland mogen wonen. Voor mijn opleiding heb ik in Brussel gewoond. Na het afstuderen ben ik meteen als fotograaf gestart, met mijn eigen onderneming. Vanaf het begin liep mijn bedrijf eigenlijk best goed, maar ik had toch nog wel een bijbaantje nodig voor wat extra inkomsten. Zodoende kwam ik in Maastricht terecht waar ik in een fotospeciaalzaak heb gewerkt. Daar kon ik mijn vakkennis met andere enthousiastelingen delen. Vanaf april 2022 ben ik volledig ‘all-in’ gegaan met mijn fotografie business waarmee ik me focus op mode, lifestyle fotografie en duurzaamheid.

Wat een interessante en internationale achtergrond! Hoe ben je uiteindelijk hier in Roermond terechtgekomen?

Na 4 jaar wonen in Maastricht hadden mijn vriend en ik de wens om wat groter te gaan wonen. Het appartement in Maastricht was toch wel vrij oud en klein. Bovendien zou het voor ons fijn zijn om wat dichterbij Venlo te wonen in verband met de baan van mijn vriend. Ik heb nog wel mijn atelier in Maastricht, maar daar ben ik vrij snel dankzij de snelweg vanuit Roermond. Via-via hoorden we dat er een woonhuis inclusief leuke tuin beschikbaar zou komen in Merum. Hier hebben we eigenlijk meteen werk van gemaakt en we wonen hier nu een kleine 3 maanden.

Interessant om te horen dat de centrale ligging van Roermond dus ook invloed had op jullie keuze. Hoe bevalt het in Merum, heb je al de hele buurt leren kennen?

We hebben nog niet heel veel mensen uit in de buurt kunnen spreken of Merum écht goed kunnen ontdekken. Daar is het misschien ook nog niet echt de tijd van het jaar voor. Hopelijk kunnen we in het voorjaar eens met onze omgeving beter kennismaken. Onze buurt is vrij dorps, er is absoluut sprake van sociale controle maar dat is voor ons prima. Qua bevolking valt het me wel op dat er niet heel veel jongeren wonen, het zijn vooral de oudere volwassenen die je hier ontmoet.

 

 

‘Het bourgondische leven wat je in Maastricht en Brussel vindt, is in Roermond ook binnen handbereik.’

Wat vind je van de voorzieningen in Roermond, en specifiek de buurt waarin je woont?

De voorzieningen die je nodig hebt, vind je hier absoluut. Het is misschien niet zo veelzijdig en uitgebreid als Maastricht, maar dat is niet per se erg. Je moet er hier wel wat meer voor reizen. Daarvoor krijg je wel een hoop ruimte en meer rust voor terug. Met de fiets ben ik binnen enkele minuten in de binnenstad en het station is ook dichtbij.

Tot slot, zou je mensen aanraden om naar Roermond te verhuizen, waarom wel of niet?

Als je op zoek bent naar een combinatie van zowel een stadse als een dorpse omgeving, zou ik het zeker aanraden. In zijn algemeenheid kun je hier rustig wonen maar het bourgondische leven wat je ook in Maastricht en Brussel vindt, is hier ook binnen handbereik. Roermond ligt lekker centraal, is goed bereikbaar en heeft voldoende cultuur, zoals met de ECI Cultuurfabriek.

Wil je meer te weten komen over Laura’s fotografie business? Bekijk dan eens haar website!

Meer lezen over wonen in Roermond

Wil je ook graag in Roermond wonen? Klik dan vooral verder en kom meer te weten over Roermond en de verschillende wijken, buurten en dorpen inclusief de bijbehorende voorzieningen!

Meer lezen over wonen in Roermond
Wonen in OolderVeste Roermond