Maasniel volgens Ron

In Maasniel woon je helemaal prima. Dat vinden wij niet alleen, ook de inwoners van deze leuke wijk in Roermond kunnen het beamen. Zo ook Ron Claessens en zijn vriendin. Samen wonen deze Roermondaren sinds kort in het gezellige Maasniel. Ben je benieuwd waarom ze voor Maasniel hebben gekozen? Lees dan snel verder!

Het verhaal van Ron lezen
Maasniel volgens Ron

Hey Ron! We zijn allemaal erg nieuwsgierig, waarom heb je besloten om in Maasniel te wonen?

Mijn vriendin en ik zijn eind 2020 op huizenjacht gegaan. Na een aantal bezichtigingen in Melick en Roermond viel ons op oog op een woonhuis in Maasniel. Dit huis werd door een kennis van ons aangeboden. We hebben voor deze wijk gekozen omdat er een aantal bevriende koppels wonen en gezien de gunstige ligging in de buurt van de binnenstad. Bovendien vind je hier veel rust en is het nog betaalbaar wonen. Voor dezelfde grootte zou je in een wijk als Herten destijds al gauw 75.000 euro meer betalen, dat vonden we niet de moeite waard.

Duidelijk verhaal, Ron! Hoe lang wonen jullie inmiddels al in Maasniel?

We wonen hier nu sinds maart 2021 en zijn erg blij met onze keuze voor Maasniel. Het is een rustige buurt met weinig tot geen overlast. Regelmatig hebben we vrienden over de vloer of wandelen we naar andere vrienden in de buurt. Als je ’s avonds in de tuin zit hoor je alleen wat vogels overvliegen en verder is er vrijwel geen lawaai. Wij houden van buiten zijn dus de rust is een erg prettige bijkomstigheid.

Fijn dat het wonen in Maasniel zo goed bevalt. Wat voor mensen wonen er eigenlijk in deze wijk?

Er wonen verschillende type inwoners. Van starters tot gezinnen en senioren maar ook mensen uit andere culturen. Die diversiteit aan inwoners vinden wij prettig en ook passend bij de tijd waarin wij leven.

‘Ik kan iedereen aanraden om in Maasniel te wonen dankzij de betaalbare huizen, vriendelijke en diverse inwoners en de vele voorzieningen’.

Wat is jouw mening over de voorzieningen in Maasniel?

Alle benodigde faciliteiten liggen op slechts 5 minuten (loop)afstand. Denk aan de supermarkt, speciaalzaakjes, het postkantoor, de kapper, maar ook bijvoorbeeld de sportclubs en het park. Wij wonen aan de buitenrand van Maasniel. Dagelijks loop ik vanuit ons huis naar mijn werkplek in de binnenstad, waardoor ik ook voldoende beweging krijg. Wandelend door het Vrijveld (ook een mooie wijk) kan ik heerlijk naar een interessante podcast of muziek luisteren.

Zijn jullie van plan om nog lang in Maasniel te wonen?

We zullen de komende jaren zeker in Maasniel blijven wonen. Het huis is groot genoeg voor eventuele gezinsuitbreiding. Mijn partner Soraya en ik zijn allebei ondernemer in Roermond. Wij willen graag in de buurt van onze bedrijven wonen zodat we in geval van calamiteiten zo snel mogelijk aanwezig kunnen zijn.

Zou je andere mensen aanraden om ook in deze wijk te wonen?

Ik zou iedereen aanraden om in Maasniel te komen wonen. Het is een rustige wijk met betaalbare huizen, vriendelijke en diverse inwoners én genoeg faciliteiten.

Tot slot, heb je nog een opmerking over wonen in Maasniel?

Ik ben zeer benieuwd naar de ontwikkeling van het Weerstand terrein (voorheen het oude terrein van Philips). Dit moet een mix worden van wonen, cultuur en beleving aan de rand van Maasniel. Ik denk dat dit een mooie aanwinst voor onze wijk gaat worden!

Meer lezen over wonen in Maasniel

Wil je ook graag in Maasniel wonen? Klik dan vooral verder en kom meer te weten over de voorzieningen, het onderwijs, de inwoners, de verenigingen en nog veel meer. Wij weten het zeker: wonen in Maasniel is echt iets voor jou!

Meer lezen over wonen in Maasniel
Wonen in Maasniel