Maasniel volgens Daniel en Jana

In het gezellige Maasniel vind je een enorme diversiteit aan inwoners. Denk aan starters, (jonge) gezinnen en ouderen. Ook Daniel en Jana wonen met hun jonge gezin in dit zelfvoorzienende dorp in Roermond. Ze wonen hier samen met de kids al enkele jaren en hebben het goed naar hun zin. Scroll snel verder en lees waarom ze Maasniel zo’n geslaagde plek vinden om te wonen.

Het verhaal van Daniel en Jana lezen
Daniel en Jana in Maasniel

Hallo Daniel en Jana! Vertel eens, waarom hebben jullie voor Maasniel als woonplaats gekozen?

Wij zijn beiden geboren in Roermond en hebben er nooit over nagedacht om naar een andere stad te verhuizen. In Roermond voelen we ons thuis. Ik kom oorspronkelijk uit de wijk Hoogvonderen en Jana uit de wijk de Kapel. Toen we samen voor een huis gingen kijken, zijn we specifiek op zoek gegaan naar een huis dat dicht bij de binnenstad lag. Vanuit Maasniel woon je op loopafstand van de stad. Verder vonden we het fijn om groen in de buurt te hebben voor onze hond en de toekomst van onze kinderen.

Leuk verhaal zeg, goed om te horen dat jullie als Roermondenaren hier graag blijven wonen. Wonen jullie a lang in Maasniel?

We hebben ons huis inmiddels al 6 jaar geleden gekocht en zijn nog altijd heel tevreden over deze wijk. We lopen regelmatig naar de binnenstad en er zijn voldoende andere voorzieningen in de buurt, zoals de supermarkt. Dagelijks wandelen we rond de vijver en onze dochter start het komende schooljaar hier op de lokale basisschool. Mochten we ooit willen verhuizen, dan zal het binnen deze wijk zijn.

Zo te horen zijn jullie helemaal geïntegreerd in Maasniel, goed om te horen. Wat voor mensen wonen er nog meer in jullie omgeving?

Het is een heel gemêleerd gezelschap. Er wonen mensen uit alle lagen van de bevolking. Tot nu toe is het contact alleen maar goed geweest. Iedereen is vriendelijk en buurtbewoners groeten elkaar. Met verschillende mensen uit de straat maken we regelmatig een praatje. Bijna iedereen in de straat heeft wel een of meerdere honden. Wij hebben zelf ook een hond, dus dat zorgt dan al snel voor contact. Bovendien wonen veel van onze vrienden ook in Maasniel.

‘We voelen ons hier thuis in Maasniel. Mochten we ooit willen verhuizen, dan zal het waarschijnlijk ergens binnen deze wijk zijn.’

Wat is jullie mening over de voorzieningen in Maasniel?

De voorzieningen zijn hier prima. We missen geen voorzieningen in de wijk. Er is een supermarkt en postkantoor bij ons in de straat. Het zwembad is om de hoek en ook de bakker en boekenwinkel zijn slechts 10 minuten lopen.

Zijn jullie van plan nog lang in Maasniel te wonen?

Wij denken van wel. Mochten we ooit willen verhuizen, dan zal het waarschijnlijk binnen deze wijk zijn.

Tot slot, zou je andere mensen aanraden om in Maasniel te wonen?

Absoluut! Dat hebben we zelf ook al vaak gedaan. Vooral omdat de ligging centraal is en de prijzen relatief gunstig zijn (tenminste, toen wij het huis hebben gekocht). Woon je graag rustig, centraal en gezellig? Zoek dan een huis in Maasniel.

Meer lezen over wonen in Maasniel

Wil je ook graag in Maasniel wonen? Klik dan vooral verder en kom meer te weten over de voorzieningen, het onderwijs, de inwoners, de verenigingen en nog veel meer. Wij weten het zeker: wonen in Maasniel is echt iets voor jou!

Meer lezen over wonen in Maasniel
Wonen in Maasniel