Op naar een groene(re) toekomst

Duurzaamheid & Toekomst in Roermond

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in onze moderne samenleving. Zo ook in Roermond, waar diverse ondernemingen actief bijdragen aan het verduurzamen van hun eigen business. Niet alleen de producten en diensten die ze leveren krijgen steeds meer te maken met verduurzamen. Ontdek de lokale bedrijven die momenteel in de regio Roermond innovatief actief zijn op het gebied van duurzaamheid.

Ontdek de duurzame initiatieven
Gezin in Roermond
Zelf verduurzamen

Verduurzaam je woning

Isoleren? Zonnepanelen op je dak? Gasloze woningen? Wonen én duurzaamheid worden steeds belangrijker. Niet alleen voor het milieu, maar zeker ook voor jezelf. Je draagt niet alleen bij aan een schoner Roermond, maar ook je wooncomfort neemt toe en je maandelijkse woonlasten kunnen lager worden. Bij de Rabobank vertellen ze je graag meer over alle voordelen van duurzaam wonen en andere duurzame initiatieven die voor jou interessant zijn. Bekijk samen met het team van de Rabobank hoe energiezuinig je woning is en welke energiebesparende mogelijkheden voor jouw (t)huis in Roermond toepasbaar zijn.

© Foto SDK Vastgoed
Duurzaam wonen met de Rabobank
Duurzaam wonen in Roermond

Op naar een circulaire toekomst

Als grote leverancier in de bouwsector is ROCKWOOL helemaal klaar voor een circulaire toekomst. De bekende steenwol producten zijn namelijk van nature circulair. Zo zijn de benodigde grondstoffen voor de productie van steenwol van nature jaarlijks in overvloed en hebben de producten een lange levensduur. Ook hebben ze een zeer lage milieu impact en zijn ze oneindig recyclebaar. Lees meer over hoe de producten van ROCKWOOL bijdragen aan een circulaire economie.

Meer over de circulaire producten van ROCKWOOL
Circulariteit bij Rockwool
Ontdek lokaal initiatief: RoerOm Energie

Duurzaamheid voor iedereen

Maak kennis met RoerOm Energie

Coöperatieve vereniging RoerOm Energie zet zich actief in voor het realiseren van lokale en duurzame energie met als ultieme doel een bijdrage te leveren aan het volledig energieneutraal maken van Roermond.

Zelf aan de slag

Door zelf de productie van duurzame energie in handen te nemen hebben we direct invloed op onze energierekening en de energiebronnen die we gebruiken. Daarom stimuleert het initiatief o.a. het plaatsen van zonnepanelen.

Een oplossing voor iedereen

Ongeacht of je over een huur- of koopwoning beschikt, kun je lid worden van deze coöperatieve vereniging. Meld je aan en draag bij aan een duurzamer Roermond. Ook als bedrijf, vereniging, school of instelling ben je van harte welkom.

Samen aan de slag

Verduurzamen met lokale partners

Er zijn meer initiatieven om duurzaamheid te omarmen in Roermond. Slim Energienet Roermond, een samenwerking van overheid en bedrijven is er één van. Met dit initiatief onderzoeken zij hoe restwarmte van lokale industrieën (zoals van partner Smurfit Kappa Roermond Papier) via ondergrondse leidingen en in combinatie met duurzame technologieën naar woonwijken kan worden gebracht. Dankzij dit slimme initiatief heeft straks niet ieder huis of kantoor in Roermond meer een eigen cv-ketel nodig. Lees meer over dit initiatief.

© Foto Natuur bij Huis
Slim Energienet Roermond ontdekken
Smurfit Kappa natuur bij huis
Duurzaamheid aanjagen in de regio

Duurzaamheidscentrum van Roermond

In het duurzaamheidscentrum in hartje Roermond worden mensen geïnspireerd om duurzaamheid in hun eigen leven te omarmen. Hier ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar meer informatie over thema’s zoals groen, biodiversiteit, afval, energie, klimaatadaptatie, duurzaam wonen, circulaire economie, vervoer en nog veel meer. Het duurzaamheidscentrum zal in 2022 gerealiseerd worden. De belangrijkste doelen van het duurzaamheidscentrum zijn de kennisoverdracht en educatie, het verbreden en verbinden van netwerken, bewustwording van het belang van duurzaamheid en het realiseren van duurzame ontwikkelingen vanuit het centrum. Het duurzaamheidscentrum is een onderdeel van stichting RoerOm.

 

 

Meer informatie over het duurzaamheidscentrum
Gezin wandelen stadspark