Op naar een groene(re) toekomst

Duurzaamheid & Toekomst in Roermond

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in onze moderne samenleving. Zo ook in Roermond, waar diverse ondernemingen actief bijdragen aan het verduurzamen van hun eigen business. Want niet alleen de producten en diensten die ze leveren krijgen steeds meer te maken met verduurzamen. Ontdek de lokale bedrijven die momenteel in de regio Roermond innovatief én actief zijn op het gebied van duurzaamheid.

Ontdek de duurzame initiatieven
Gezin in Roermond
Zelf verduurzamen

Verduurzaam je woning

Isoleren? Zonnepanelen op je dak? Gasloze woningen? Wonen en duurzaamheid worden een steeds belangrijkere combinatie. Niet alleen voor het milieu, maar zeker ook voor jezelf. Je draagt niet alleen bij aan een schoner Roermond, maar ook je wooncomfort neemt toe en je maandelijkse woonlasten kunnen lager worden. Bij de Rabobank vertellen ze je graag meer over alle voordelen van duurzaam wonen en andere duurzame initiatieven die voor jou interessant zijn. Bekijk samen met het team van de Rabobank hoe energiezuinig je woning is en welke energiebesparende mogelijkheden voor jouw (t)huis in Roermond toepasbaar zijn.

© Foto SDK Vastgoed
Duurzaam woontips van de Rabobank
Duurzaam wonen in Roermond
Duurzaamheid aanjagen in de regio

De Groene Transformator in Roermond

In het duurzaamheidscentrum van Roermond worden mensen geïnspireerd om duurzaamheid in hun eigen leven te omarmen. Hier ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar meer informatie over thema’s zoals groen, biodiversiteit, afval, energie, klimaatadaptatie, duurzaam wonen, circulaire economie, vervoer en nog veel meer. Je vindt duurzaamheidscentrum ‘De Groene Transformator’ bij Weerstand Roermond, in de buurt van de binnenstad. De belangrijkste doelen van het duurzaamheidscentrum zijn de kennisoverdracht en educatie, het verbreden en verbinden van netwerken, bewustwording van het belang van duurzaamheid en het realiseren van duurzame ontwikkelingen vanuit het centrum. Maak zelf kennis met De Groene Transformator.

 

 

Meer info over De Groene Transformator
De Groene Transformator duurzaamheidscentrum in Roermond

Op naar een circulaire toekomst

Als grote leverancier in de bouwsector is ROCKWOOL helemaal klaar voor een circulaire toekomst. De bekende steenwol producten zijn namelijk van nature circulair. Zo zijn de benodigde grondstoffen voor de productie van steenwol van nature jaarlijks in overvloed en hebben de producten een lange levensduur. Ook hebben ze een zeer lage milieu impact en zijn ze oneindig recyclebaar. Lees meer over hoe de producten van ROCKWOOL bijdragen aan een circulaire economie.

Meer over de circulaire producten van ROCKWOOL
Circulariteit bij Rockwool