Wonen in Roermond en omstreken

Wijk in de spotlight: OolderVeste

Roermond en omstreken is rijk aan ontzettend veel gezellige wijken. Van bestaande bouw tot nieuwbouwprojecten, je vindt hier gegarandeerd een wijk die bij je past. Wat dacht je bijvoorbeeld van OolderVeste? Deze moderne wijk ligt tussen de dorpen Herten en Merum en telt ruim 895 woningen. Ook anno 2021 is er nog veel in ontwikkeling in deze wijk. Zo zijn er diverse nieuwbouwwoningen in aankomst. Ook is het mogelijk om zelf je droomhuis te realiseren met een van de beschikbare bouwkavels. Interesse gekregen? Lees snel verder en maak kennis met deze mooie wijk in de buurt van Roermond.

Wonen in OolderVeste Roermond

OolderVeste in een notendop

Aanbod

Sinds de eerste woningen in 2002 in OolderVeste zijn gerealiseerd heeft de wijk een flinke groei doorgemaakt. In de wijk vind je zowel appartementen als ook vrijstaande woningen en 2 onder 1 kap huizen. Ook nu zijn er nog diverse nieuwbouwprojecten aan de gang.

Ligging

De wijk ligt precies tussen de dorpen Herten en Merum. OolderVeste ligt pal naast de Oolderplas. Je woont hier dus lekker landelijk én in de buurt van het water. Roermond bereik je met de fiets in slechts enkele minuten. Je woont hier dus dorps maar toch heel centraal!

Inwoners

OolderVeste is met ruim 895 woningen op 70 hectare grond de thuishaven van ruim 1000 inwoners. Dit aantal is nog altijd groeiende! Dankzij het grote, groene gebied is er meer dan genoeg ruimte voor iedereen om te genieten van de prachtige ligging nabij de natuur.

Maak kennis met OolderVeste

De wijk OolderVeste vind je aan de rand van het knusse dorp Herten. OolderVeste bestaat feitelijk uit vier individuele gebieden, namelijk: ‘De Veste’, ‘Het Ommeland’, ‘Bos en Lommer’ en ‘Wonen aan het Water’. Met maarliefst 70 hectare aan grond is OolderVeste totaal geen kleine wijk. Toch voelt de wijk heel knus aan dankzij de sfeervolle en landelijke woningen die goed bij elkaar passen. Je vindt in OolderVeste zowel moderne appartementen als ook de statige vrijstaande woningen. Er is dus voor iedere stijl een geschikte woning te vinden. Bovendien ben je in de nabije omgeving van alle gemakken voorzien. Dit alles maakt OolderVeste een zeer interessante wijk voor iedereen die graag dorpser wil wonen én de stad in de buurt wil hebben.

Wonen in OolderVeste Roermond
Ontdek de nieuwbouwplannen

Nieuw aanbod in OolderVeste

Nieuwbouwwijk OolderVeste staat niet stil. De wijk is al al het thuisdomein van 1000 inwoners maar gaat in de toekomst nog verder groeien. Met de volgende nieuwbouwplannen krijgt OolderVeste nóg meer fantastische woningen voor de inwoners van Roermond en omstreken. Denk bijvoorbeeld aan moderne appartementen en riante vrijstaande woningen in de natuur. Bekijk zelf onderstaande nieuwe projecten in OolderVeste en laat je verrassen.

© Onderstaande afbeeldingen in bezit van BPD
Appartement in OolderVeste Roermond

Appartementen VIEW

Het beste van twee werelden

  • Uitzicht op het water
  • Gloednieuwe appartementen
  • Duurzaam en toekomstbestendig
Dijkwoning OolderVeste Roermond

Dijkwoningen

Moderne woningen voor levensgenieters

  • Speels en ruimtelijk ontwerp
  • Inclusief inpandige garage
  • Diverse layouts mogelijk
Parkwoning OolderVeste Roermond

Parkwoningen

Wonen in een groene omgeving

  • Perfect voor jonge gezinnen
  • 2 onder 1 kap én vrijstaande woningen
  • ruimtelijk en landelijk wonen
Voorzieningen in OolderVeste

Alles binnen handbereik

Ontdek de wijk

Bezoek tip!

Bovenstaande suggesties zijn allemaal op loopafstand van OolderVeste. Spring op je fiets en vergroot de mogelijkheden dankzij het ruime aanbod in héél Roermond!

Fitnessen bij Il Fiore Healthcenter

CrossFit in Herten

Watersportvereniging Hertha

Hockeyen bij Hockeyclub Concordia

Joggen rond de Oolderplas

Voetballen bij SHH Herten

Tennissen bij Tennisclub NIP

Openbare Basisschool De Stapsteen

Maak kennis met OBS De Stapsteen

Hubertusschool

Maak kennis met de Hubertusschool

Kinderopvang Hansje Pansje Kevertje

Maak kennis met kinderopvang Hansje Pansje Kevertje

Kasteeltje Hattem

Oolderhof

Pizza Pino

Wei Xin Garden

Aetkefee De Biecht

Bezoek tip!

Bovenstaande suggesties zijn allemaal op loopafstand van OolderVeste. Spring op je fiets en vergroot de mogelijkheden dankzij het ruime aanbod in héél Roermond!
Rustig wonen maar toch centraal
Mix aan woonmogelijkheden
Nieuwe wijk met nieuwe voorzieningen
Slechts enkele minuten van Roermond
Wijken in Roermond en omstreken

Nóg meer wijken ontdekken

Ben je onder de indruk van (nieuwbouw)wijk OolderVeste maar wil je ook andere wijken leren kennen? Geen probleem! Roermond en omstreken heeft nog veel meer te bieden. Klik vooral verder en verdiep je in de andere bruisende wijken van deze regio. We weten zeker dat Roermond een geschikte wijk voor al jouw wensen heeft.

Meer wijken ontdekken
Wonen in Roermond