Verander je carrière

Je hoort het steeds vaker: mensen die met hun carrière van richting veranderen. Dit kan natuurlijk verschillende redenen hebben. Misschien bevalt de huidige functie niet meer of is de baan fysiek of mentaal te zwaar geworden. Ook mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging of meer kansen zien in een andere sector op de arbeidsmarkt kiezen voor een carrièreswitch. Als je zelf ook de overweging maakt om van baan of beroep te veranderen, ben je hier aan het juiste adres. Lees het advies van Malou Heijnen, recruiter bij het Laurentius Ziekenhuis en maak kennis met de mogelijkheden.

Maak een succesvolle carrièreswitch
Carriereswitch in Roermond

Denk hieraan bij een carrièreswitch

Mensen die een carrièreswitch overwegen weten vaak niet meer precies waar hun passie ligt. Dit is natuurlijk geen ramp. Het is ook belangrijk om te weten wat je niet meer wil gaan doen. Zet alles op een rijtje en doe onderzoek. Dit kun je bijvoorbeeld doen door informatie op te halen over verschillende functies, maar ook door brochures op te vragen. Door goed te reflecteren en onderzoek te doen naar mogelijke interessante functies creëer je meer duidelijkheid voor jezelf.

Carriere mannen in Roermond

Onderschat een carrièreswitch niet

Een carrièreswitch lijkt soms relatief eenvoudig. Diverse vakgebieden en beroepen hebben taken die met elkaar overlappen. Vergis je echter niet hoeveel inzet een carrièreswitch kan kosten. Soms is bijscholing of een extra cursus nodig om een ander beroep te beoefenen. Als je al een tijdje aan het werk bent kan het veel energie kosten om jezelf weer in de lesboeken te verdiepen. Daarnaast kan beeld wat je hebt van een andere functie niet helemaal kloppen. Weet dus waar je aan begint en bereid je goed voor.

Werk Carriere mensen Roermond

Een carrièreswitch bij het Laurentius Ziekenhuis

Ook bij het Laurentius Ziekenhuis komt een carrièreswitch geregeld voor. Denk aan een priklaborant die als secretaresse gaat werken, een medewerker catering die als administratief medewerker aan de slag gaat of een verpleegkundige die teamleider wordt. Het ziekenhuis beschikt over HR en HRD adviseurs die samen om de tafel gaan zitten en kijken naar zijn of haar carrièrewensen.

Werken bij Laurentius Ziekenhuis in Roermond
Een greep uit de vacatures

Mogelijkheden bij het Laurentius Ziekenhuis

Hak jij de knoop door om een carrièreswitch te maken? Misschien zijn dan de volgende uitgelichte vacatures iets voor jou. Bekijk de volgende vacatures en neem contact op met het ziekenhuis voor alle vragen. Zit jouw droombaan er niet tussen? Geen paniek! Voor nog meer vacatures kun je op de website van het ziekenhuis terecht.

Malou Heijnen, Recruiter
Malou Heijnen, Recruiter