Bezoek naar Roermond plannen

Bezoek naar Roermond plannen
Of je nu met de auto, fiets, te voet of met het OV naar Roermond reist. We zetten alle reismogelijkheden graag even voor je op een rij. Zodat je zelf kunt kiezen voor de meest praktische, snelle en zeer comfortabele manier van reizen.


Met de auto

Check waar jij het beste kunt parkeren tijdens jouw bezoek aan Roermond. Dan kun je voorbereid op pad gaan als je de auto nodig hebt voor je reis.

Parkeren in Roermond

Wegwerkzaamheden
Houd rekening met wegwerkzaamheden. Reis slim en voorkom hinder. Ga goed voorbereid op weg en check vooraf de actuele wegwerkzaamheden en de gevolgen voor verkeer in en rondom Roermond.


Met de fiets

Fietsen en e-biken is gezond, goedkoop, snel en vooral leuk. Roermond is goed bereikbaar voor fietsers. In de binnenstad stal je je fiets buiten in een fietsrek of bewaakt in een van onze gratis fietsenstallingen.

Fiets


Met het OV

Roermond is per openbaar vervoer goed bereikbaar vanuit heel Nederland. Vaak is de trein of bus een prima alternatief voor de auto en je stapt uit in het centrum van Roermond.

Trein
Roermond dient als een belangrijk knooppunt voor diverse treinverbindingen. Zo rijdt er de NS Intercity van Maastricht-Heerlen-Alkmaar en Arriva van Roermond naar Nijmegen. Naast het treinstation ligt het busstation. Vanuit het openbaar busstation rijden er diverse lijnen door de hele regio. Ook vertrekken er diverse taxi’s en de Regiotaxi. Tevens is het mogelijk om een Greenwheels en/of OV-fiets van de NS te huren.

Bus
Voor het openbaar busvervoer is station Roermond het regionaal knooppunt. Het busstation ligt direct naast het treinstation, vanaf hier vertrekken alle stads- en streekbussen.

Reizen met het OV