Bezoek naar Roermond plannen

Roermond (Limburgs: Remunj) is een stad met ongeveer 58.000 inwoners en dankt haar rijke historie voornamelijk aan de centrale ligging in de Euregio. Vanuit steden als Venlo, Düsseldorf en Mönchengladbach rijd je in iets meer dan 30 minuten naar de binnenstad van Roermond. Bezoekers uit o.a. Luik, Hasselt, Tilburg, Essen en Keulen bereiken in ongeveer 60 autominuten de binnenstad.
Bekijk de plattegrond van de binnenstad Roermond.

Of je nu met de auto, fiets, te voet of met het OV naar Roermond reist. We zetten alle reismogelijkheden graag even voor je op een rij. Zodat je zelf kunt kiezen voor de meest praktische, snelle en comfortabele manier van reizen.

Goedkoop met de trein naar Roermond!

Dagretour in de daluren €31, inclusief:

Vanaf het treinstation in Roermond wandel je in mum van tijd door de historische naar de VVV Winkel (Markt 17). Op vertoon van jouw spoordeel treinkaartje ontvang je een goodie bag met bovenstaande voordelen.

Deze spoordeelactie is geldig t/m 2 januari 2023.  Je kunt met deze aanbieding elke dag reizen tijdens de daluren: van maandag t/m vrijdag vóór 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen de hele dag.

Scoor jouw spoordeel naar Roermond

Met de auto

Check waar jij het beste kunt parkeren tijdens jouw bezoek aan Roermond. Dan kun je voorbereid op pad gaan als je de auto nodig hebt voor je reis. Houd rekening met wegwerkzaamheden. Reis slim en voorkom hinder. Ga goed voorbereid op weg en check vooraf de actuele wegwerkzaamheden en de gevolgen voor verkeer in en rondom Roermond.

Parkeren in Roermond

Goedkoop parkeren in Roermond!

Goedkoop parkeren Roermond

  • Parkeer je auto in de overdekte + bewaakte parkeergarages Stationspark (Maria Theresialaan 12) en Kazerneplein (Maashaven 144).
  • Vergeet de tijd en geniet van jouw dagje uit in Roermond.
  • Koop een speciaal uitrijkaartje €4 bij één van de officiële verkooppunten.
  • Met die uitrijkaart open je de slagboom bij het uitrijden van parkeergarage.
  • Vanuit beide parkeergarages ben je binnen 2 minuten lopen in het centrum van onze stad Roermond.

Alles over 4 euro parkeren in Roermond

Met de fiets

Fietsen en e-biken is gezond, goedkoop, snel en vooral leuk. Roermond is goed bereikbaar voor fietsers. In de binnenstad stal je je fiets buiten in een van de talrijke fietsrekken of bewaakt in een van onze gratis fietsenstallingen

Met de fiets naar Roermond

Met het OV

Roermond is per openbaar vervoer goed bereikbaar vanuit heel Nederland. Vaak is de trein of bus een prima alternatief voor de auto en je stapt uit in het centrum van Roermond.

Trein
Roermond dient als een belangrijk knooppunt voor diverse treinverbindingen. Zo rijdt er de NS Intercity van Maastricht-Heerlen-Alkmaar en Arriva van Roermond naar Nijmegen. Naast het treinstation ligt het busstation. Vanuit het openbaar busstation rijden er diverse lijnen door de hele regio. Ook vertrekken er diverse taxi’s en de Regiotaxi. Tevens is het mogelijk om een Greenwheels en/of OV-fiets van de NS te huren.

Bus
Voor het openbaar busvervoer is station Roermond het regionaal knooppunt. Het busstation ligt direct naast het treinstation, vanaf hier vertrekken alle stads- en streekbussen.

Met het openbaar vervoer naar Roermond

Met de fiets naar Roermond

Alles over de fietsenstallingen in Roermond en de leukste fietsenroutes.

Parkeren in Roermond

Alle parkeertips en opties in Roermond op een rij!