Parkeren in Roermond

Reizen & parkeren voor shoppers

Waar parkeer je het beste in Roermond tijdens een dagje shoppen? Shoppen in Roermond is naast de gezelligheid ook nog eens erg makkelijk! Doordat het shopgebied erg compact is, liggen de meeste winkelstraten en shoplocaties niet ver van elkaar. Kom je met de trein, auto of fiets? Roermond is op verschillende manieren te bereiken en er zijn diverse parkeermogelijkheden.

Plan je reis van tevoren en bekijk thuis alvast waar je je auto het beste kunt parkeren. Dicht bij het centrum of iets verder weg en vervolg je reis te voet of met het OV naar het centrum.

In onderstaand overzicht zie je welke parkeermogelijkheden er allemaal zijn in Roermond, met de actuele prijzen en openingstijden. In de binnenstad word je middels het parkeerverwijssysteem gewezen op vrije parkeerplekken. De borden boven de weg geven de richting van de parkeerplekken aan en bovendien het actuele aantal vrije plekken. Zo zie je meteen of er plaats is of niet.

 

Parkeergarages en P+R

Er zijn grote parkeergarages met toezicht beschikbaar bij Theaterhotel de Oranjerie, Winkelpassage Roercenter, Kazerneplein en Stationspark. Tevens zijn er aantal parkeerterreinen beschikbaar met voordelige dagtarieven, zoals bij het Designer Outlet Roermond, het Wilhelminaplein en in de Voorstad St. Jacob op slechts 3 minuten loopafstand van de binnenstad.

Ook zijn er aan weerszijden van het station twee P+R locaties: P&R Godsweerdersingel en P&R Veeladingstraat. Beide terreinen liggen op twee minuten loopafstand van de binnenstad.

Flitsparkeren in de binnenstad

In de binnenstad zijn veel parkeerplaatsen bestemd voor vergunninghouders (bewoners). Toch zijn er tal van plaatsen waar je voor een korte periode kunt staan, veelal is dit 30 minuten. Handig als je iets moet ruilen of ophalen. Let hierbij goed op de verkeersborden die plaatsen voor vergunninghouders aanduiden. Stadstoezicht houdt hier strikt controle op.

 

Wegwerkzaamheden

Houd rekening met wegwerkzaamheden. Reis slim en voorkom hinder. Ga goed voorbereid op weg en check vooraf de actuele wegwerkzaamheden en de gevolgen voor verkeer in en rondom Roermond.

Wegwerkzaamheden