Parkeren in Roermond

Waar parkeer je het beste in Roermond tijdens een bezoek aan onze stad?
Doordat het shopgebied erg compact is, liggen de meeste winkelstraten en shoplocaties niet ver van elkaar en er zijn diverse parkeermogelijkheden.

Goedkoop parkeren in Roermond!

Parkeren 4 euro RoermondBij een bezoek aan Roermond, kun je jouw auto voor €4 per dag makkelijk & veilig parkeren in de overdekte parkeergarages Stationspark (Maria Theresialaan 12) en Kazerneplein (Maashaven 144). Vanuit beide parkeergarages ben je binnen 2 minuten lopen in het centrum van onze stad Roermond.

In de stad kun je bij diverse verkooppunten (zie hieronder) een uitrijkaart kopen voor de parkeergarage waar je jouw auto hebt geparkeerd. Met die uitrijkaart open je de slagboom bij het uitrijden van parkeergarage.

Officiële verkooppunten:

  • Grandcafé de Pauw, Roerkade 2
  • VVV-winkel, Markt 17
  • Markt 10, Mark 10 (alleen kaartjes Kazerneplein)
  • La Piola, Brugstraat 5
  • Schnitzelparadies, Kazerneplein 5

TIP: check voor je bezoek de openingstijden van de diverse verkooppunten.

Plan je reis van tevoren

Bekijk thuis alvast waar je je auto het beste kunt parkeren. Dicht bij het centrum of iets verder weg en vervolg je reis te voet of met het OV naar het centrum. In onderstaand overzicht zie je welke parkeermogelijkheden er allemaal zijn in Roermond, met de actuele prijzen en openingstijden. In de binnenstad word je middels het parkeerverwijssysteem gewezen op vrije parkeerplekken. De borden boven de weg geven de richting van de parkeerplekken aan en bovendien het actuele aantal vrije plekken. Zo zie je meteen of er plaats is of niet.

Overzicht parkeergarages in Roermond

Parkeergarages en P+R

Er zijn grote parkeergarages met toezicht beschikbaar bij Theaterhotel de Oranjerie, Roercenter, Kazerneplein en Stationspark.

Tevens zijn er aantal parkeerterreinen beschikbaar met voordelige dagtarieven, zoals bij het Designer Outlet Roermond, het Wilhelminaplein en in de Voorstad St. Jacob op slechts 3 minuten loopafstand van de binnenstad.

Ook zijn er aan weerszijden van het station twee P+R locaties: P&R Godsweerdersingel en P&R Veeladingstraat. Beide terreinen liggen op twee minuten loopafstand van de binnenstad.

Laadpalen voor elektrische auto's

Er zijn diverse (openbare) oplaadpunten voor elektrische auto’s in het centrum van Roermond, zoals bij het parkeerterrein Wilhelminaplein en in de parkeergarages Kazerneplein en TheaterHotel de Oranjerie.

Klik op onderstaande button voor een volledig overzicht van alle locaties en de actuele beschikbaarheid van elk oplaadpunt.

Elektrische oplaadpunten in Roermond

Gehandicaptenparkeerplaatsen in het centrum van Roermond

In het centrum van Roermond, waar betaald parkeren geldt, zijn een aantal algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. Met een geldige gehandicaptenparkeerkaart én een parkeerschijf mag u daar maximaal 3 uur gratis parkeren. Bij gehandicaptenparkeerplaatsen met een kenteken mag uiteraard alleen het desbetreffende voertuig parkeren.

Bezoek Roermond

Shoppen in Roermond

Ontdek de shopmogelijkheden in Roermond! Voor zowel de grote ketens als ook de kleine, unieke speciaalzaken ben…

Eten & Drinken in Roermond

Eten en drinken in Roermond doe je bij de talrijke fijne restaurants, brasserieën, lunchrooms en op terrasjes.

Activiteiten Roermond

Onze activiteiten tips voor jou verzameld!

Meest gestelde vragen

Waar kun je goedkoop parkeren in Roermond?

Voor 4 euro per dag parkeer je jouw auto in de overdekte parkeergarages  Stationspark (Maria Theresialaan 12) en Kazerneplein (Maashaven 114). De speciale parkeerkaartje koop je bij diverse verkooppunten in Roermond.

Wat kost parkeren in Roermond?

Parkeren in Roermond kan vanaf 4 euro per dag.

Wat kost parkeren bij outlet Roermond?

Parkeren bij het outlet in Roermond kost 4 euro per dag. In je navigatie gebruik je als adres Stadsweide 2 Roermond.

Waar parkeren in Roermond?

Bij een bezoek aan Roermond, kun je jouw auto voor €4 per dag makkelijk & veilig parkeren in de overdekte parkeergarages Stationspark (Maria Theresialaan 12) en Kazerneplein (Maashaven 144). Vanuit beide parkeergarages ben je binnen 2 minuten lopen in het centrum van onze stad Roermond.

Hoe lang parkeren blauwe zone Roermond?

In de blauwe zones mag je parkeren met een maximale parkeerduur van 1 uur. Het gebruik van een parkeerschijf is verplicht.