Reizen met het OV naar Roermond

Reizen van en naar Roermond kan eenvoudig met het openbaar vervoer. Vanaf het station en het naastgelegen busstation vertrekken veel treinen en bussen.
Vanuit het station en busstation kun je de binnenstad eenvoudig te voet bereiken. De gehele binnenstad is compact, waardoor alles op loopafstand van elkaar is.

Mocht je iets willen bezoeken dat net buiten de binnenstad gelegen is, dan kun je gebruik maken van de OV fiets. Deze OV fiets kun je hier in de fietsenstalling bij het Station. Vanaf hier kun je dus eenvoudig met de fiets je reis vervolgen.

Met de trein naar Roermond

Vanuit het station rijden intercity’s van de NS. Deze intercity’s vormen directe verbindingen met steden als Heerlen, Maastricht, Eindhoven, Utrecht en Amsterdam. 4 keer per uur gaat er een trein naar Amsterdam, 2 keer per uur naar Heerlen en 2 keer per uur naar Maastricht.

Naast de Intercity’s van de NS rijden er ook stoptreinen van Arriva. Deze rijden op de Maaslijn Roermond – Nijmegen en op het traject tussen Roermond en Maastricht Randwyck. Met deze stoptreinen zijn ook de tussenliggende stations eenvoudig te bereiken.

Met de trein naar Roermond

Boek je treinkaartje

Begin ontspannen aan je dagje uit naar Roermond en pak de trein!

  • Een ideale en goedkope manier is om samen met vrienden of familie een Groepsticket Daluren te kopen. Je reist van voordelig tijdens de daluren naar Roermond met een groep van 2 tot 7 personen.
  • Koop je kaartje minimaal 4 dagen van tevoren met 10% korting tijdens daluren. Ideaal: het Vroegboek Dal treinkaartje is verkrijgbaar als enkele reis én als dagretour.
  • Is het niet mogelijk om te reizen tijdens daluren? Plan dan hier je reis en boek je treinkaartje naar Roermond: Enkele Reis of Dagretour.
    Geen toeslag van € 1 op je treinkaartje. Het treinkaartje is geldig van 00.00 uur tot de volgende ochtend 04.00 uur, óók tijdens de spits.
  • Een voordelig dagje Roermond met de spoordeel actie: dagretour (tijdens daluren) én 10% extra shopkorting in het Designer Outlet Roermond.
  • Check hier de overzichtspagina met alle losse kaartjes en toeslagen

Daluren: Reis op doordeweekse dagen tot 6.30 uur, van 9.00 tot 16.00 uur en na 18.30 uur. Zaterdag, zondag en feestdagen de hele dag.

Station Roermond

Met de bus naar Roermond

Het busstation ligt direct naast het treinstation. Vanaf hier vertrekken alle stads- en streekbussen. Deze bussen verbinden Roermond met de omliggende dorpen en steden als Venlo en Weert. Zo kom je eenvoudig en snel op de plek van bestemming in de omgeving van Roermond.

Naast de normale buslijnen kun je ook van en naar Roermond reizen met de Flixbus. Met de bus kun je vanuit Roermond 34 andere steden bereiken. Naast nationale steden als Amsterdam, Den haag en Utrecht kun je met deze ook naar Roermond vanuit internationale steden als Brussel, Dusseldorf, Frankfurt, Dortmund, Luik en Parijs.
De Flixbus in Roermond vertrekt vanaf halte I.

Met de bus naar Roermond

Plan je reis

Plan je reis van tevoren zodat je precies weet hoe je waar kunt komen.
Check de dag voor vertrek nogmaals je route, zodat je zeker weet dat er geen geplande wijzigingen zijn in de dienstregeling.

Plan je reis via:
9292
NS
Arriva

Shoppen in Roermond

Ontdek alle shopmogelijkheden in Roermond!

Eten & Drinken in Roermond

Ontdek de talrijke restaurants, lunchrooms en terrasjes in Roermond.

Activiteiten Roermond

Alles voor een dagje uit in Roermond!

Overnachten in Roermond

De hotels, B&B's, campings, vakantiepark & jachthavens in Roermond.

Bezienswaardigheden in Roermond

Ontdek de bezienswaardigheden in Roermond!

Evenementen Roermond

Er is maar één manier om echt te begrijpen wat Roermond zo bijzonder maakt; ervaar het zelf!…