Overnachten in een vijfsterrenhotel in Roermond

Overnachten in een voormalige gevangenis én in een hotel met vijf sterren?
Dat kan in Hotel Het Arresthuis in Roermond. In dit hotel is overnachten een bijzondere ervaring, je overnacht namelijk ‘achter de tralies’.

In mei 2023 is Hotel Het Arresthuis door Tripadvisor (2023 Travelers’ Choice Best of the Best) uitgeroepen tot #5 beste luxe hotel in Nederland én #3 beste hotel van Nederland.

Bisschoppelijk Paleis

Even een stukje geschiedenis… Van 1666 tot 1794 was een van de gebouwen, die op dit moment onderdeel uitmaken van Hotel Het Arresthuis, een bisschoppelijk paleis en daarbij een woning voor kerkvoogden. Het Bisschoppelijk Paleis is slechts een onderdeel van het huidige gebouw en heeft meerdere functies gehad. Het is ook militair hospitaal, magazijn, kazerne en paleis van justitie geweest.

Voormalige gevangenis

In 1863 werd in Roermond de rijk gevangenis naast het Bisschoppelijk Paleis geopend. Voor deze locatie werd gekozen omdat het paleis toen werd gebruikt als rechtbank.

In 2009-2011 werd Hotel Het Arresthuis gebouwd op de plaats van het voormalige huis van bewaring. In april 2011 opende het hotel haar deuren, nu kunnen mensen hier genieten van een onbezorgd en ongedwongen verblijf.

Overnachten Roermond

Bekijk onderstaande video voor een sfeerimpressie van Hotel het Arresthuis, directeur Rob Polman vertelt er graag meer over:

Overnachten in dit hotel

De kamers hebben een modern en stijlvol interieur. Dit vijfsterrenhotel in Roermond heeft zes soorten kamers die verschillen in grootte en luxe (waaronder vier suites), met elk hun eigen charme en verhaal.

Het hotel heeft in 2019 vijf sterren ontvangen. Zowel de kamers als het hotel zelf bieden diverse faciliteiten als roomservice, fitness, wellness en een culinair restaurant. Je vindt dit en de verschillende andere hotels in het centrum, dus ze zijn erg makkelijk te bereiken.

Ontdek Hotel Het Arresthuis
Overnachten vijf sterren hotel Roermond

Restaurant Damianz

Crimineel lekker genieten, dat doe je in restaurant Damianz. Chef-kok Jeroen van Gansewinkel en zijn keuken werken met goede passie en dagverse producten. Laat je tijdens de lunch of diner verrassen door amuses, fingerfoods en verschillende heerlijke gerechten. Bij goed weer kan dit natuurlijk buiten op het sfeervolle terras.

Restaurant Damianz is vernoemd naar de voorlaatste bisschop van de Franse tijd genaamd Damianus de Rijksgraaf van Hoensbroek. Het restaurant is gevestigd in het voormalig archiefgebouw.

Meer over Restaurant Damianz
Restaurant Damianz Roermond