Bezoek naar Roermond plannen

Roermond (Limburgs: Remunj) is een stad met meer dan 60.000 inwoners en dankt haar rijke historie voornamelijk aan de centrale ligging in de Euregio. Vanuit steden als Venlo, Düsseldorf en Mönchengladbach rijd je in iets meer dan 30 minuten naar de binnenstad van Roermond. Bezoekers uit o.a. Luik, Hasselt, Tilburg, Essen en Keulen bereiken in ongeveer 60 autominuten de binnenstad.
Bekijk de plattegrond van de binnenstad Roermond inclusief pinautomaten.

Of je nu met de auto, fiets, te voet of met het OV naar Roermond reist. We zetten alle reismogelijkheden graag even voor je op een rij. Zodat je zelf kunt kiezen voor de meest praktische, snelle en comfortabele manier van reizen.

Met de trein naar Roermond

Met de auto

Check waar jij het beste kunt parkeren tijdens jouw bezoek aan Roermond. Dan kun je voorbereid op pad gaan als je de auto nodig hebt voor je reis. Houd rekening met wegwerkzaamheden. Reis slim en voorkom hinder. Ga goed voorbereid op weg en check vooraf de actuele wegwerkzaamheden en de gevolgen voor verkeer in en rondom Roermond.

Parkeren in Roermond
Stationsplein Roermond

Met de fiets

Fietsen en e-biken is gezond, goedkoop, snel en vooral leuk. Roermond is goed bereikbaar voor fietsers. In de binnenstad stal je je fiets buiten in een van de talrijke fietsrekken of bewaakt in een van onze gratis fietsenstallingen

Met de fiets naar Roermond

Met het OV

Roermond is per openbaar vervoer goed bereikbaar vanuit heel Nederland. Vaak is de trein of bus een prima alternatief voor de auto en je stapt uit in het centrum van Roermond.

Trein
Roermond dient als een belangrijk knooppunt voor diverse treinverbindingen. Zo rijdt er de NS Intercity van Maastricht-Heerlen-Alkmaar en Arriva van Roermond naar Nijmegen. Naast het treinstation ligt het busstation. Vanuit het openbaar busstation rijden er diverse lijnen door de hele regio. Ook vertrekken er diverse taxi’s en de Regiotaxi. Tevens is het mogelijk om een Greenwheels en/of OV-fiets van de NS te huren.

Bus
Voor het openbaar busvervoer is station Roermond het regionaal knooppunt. Het busstation ligt direct naast het treinstation, vanaf hier vertrekken alle stads- en streekbussen.

Met het openbaar vervoer naar Roermond
Met de bus naar Roermond

Met de fiets naar Roermond

Alles over de fietsenstallingen in Roermond en de leukste fietsenroutes.

Praktische informatie Roermond

Parkeren voor 4 euro, winkelopeningstijden en andere handige tips!

Plan je dagje Roermond

Dagje uit naar Roermond

Ga een dagje uit naar Roermond en geniet van al het moois dat de stad te bieden…