Buitenactiviteiten met kinderen in Roermond

Geniet van de kleine dingen met je kinderen tijdens een dagje Roermond. Struin langs de boetiekjes, ketens en speelgoedwinkels, maak een fietstocht door de stad en omgeving, vaar zelf in een sloep en beleef urenlang speelplezier voor kinderen in Roermond. In de gezellige binnenstad van Roermond zijn ontzettend veel buitenactiviteiten met kinderen te ondernemen. Zo kunnen kinderen op een historische ontdekkingstocht gaan door het oude centrum van Roermond met de Archeo App. Geniet een dagje op het water; vaar zelf in een bootje of vaar mee op een rondvaartboot.

Markt Roermond

Geniet op en rondom het water in Roermond

Roermond wordt gekenmerkt door de rivier de Roer en de nabijgelegen Maasplassen. Het rondvaren op een rondvaartboot of zelf varen in een sloep zijn dan ook ontzettend leuke buitenactiviteiten met kinderen. Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht over de Roerkade, de Voorstad met historische huizen en de wonderschone natuur van de Maas en Maasplassen. Ook vind je in Roermond meerdere dagstranden, strandtenten en zwembaden. Er zijn veel mogelijkheden wat betreft buitenactiviteiten met kids als je een fan bent van waterpret.

Meer buitenactiviteiten voor kids
Waterpret met kids in Roermond

Ga op ontdekkingstocht door het historische centrum

Met de Archeo App worden verhalen van vroeger gecombineerd met de techniek van nu. Met deze gratis app ervaar je de spannende geschiedenis en beleef je de unieke verhalen achter de vele archeologische vondsten in de binnenstad van Roermond. Samen met een virtuele archeoloog maak je een wandelroute van 2,5 kilometer door de stad. De route is goed te belopen voor kinderen en laat in een vogelvlucht zien hoe de Roermondenaren vroeger leefden. Naast dat het ontzettend leuk is om te doen, is het ook nog eens erg leerzaam! Download de app, ga naar een willekeurig punt van de Archeo Route en ga terug in de tijd.

Acheo app voor Android

Archeo app voor Apple

Lekker wandelen in Nationaal Park De Meinweg

Het Nationaal Park De Meinweg ligt 8 kilometer ten oosten van Roermond, ongeveer 15 minuten rijden vanaf het centrum Roermond (of 30 min. met de bus vanaf het centrum). De Meinweg heeft een oppervlakte van 18 km2 met een gevarieerd landschap: bossen, heide, vennen en beekdalen. Bij het Bezoekerscentrum ligt een leuk speelbos met picknickbanken. In het speelbos kunnen de kids zich uitleven op de verschillende speeltoestellen, de waterpomp en klimbos. Het speelbos is gratis en het gehele jaar geopend.

Het Kabouterpad is een aandrader: een leuke paaltjesroute voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Je kunt de route zelf lopen of met behulp van een kabouterknapzak (te koop bij het bezoekerscentrum) met daarin o.a. drinken en koek, een kaboutermuts en schmink. In het gehele Nationale Park kun je uiteraard ook speuren naar paddenstoelen, er zijn meer dan 250 verschillende soorten.

Bezoek De Meinweg
Met de kids Nationaal Park De Meinweg Roermond

Speeltuin Kitskensberg

Aan de rand van Roermond is een heerlijke speeltuin gelegen waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Vanuit de binnenstad van Roermond rijd je in zo’n vijf minuten naar speeltuin Kitskensberg, met de benenwagen is het ruim een half uur. De speeltuin is gelegen aan een bos, waardoor er veel schaduwplekjes te vinden zijn. Er zijn zo’n 80 verschillende speeltoestellen die veel speelplezier bieden voor jong en oud. Er staan klimwandjes, een tokkelbaan, wankelbrug, piratenschip, complete forten en ook ‘gewone’ zandbakken, wippen en glijbanen. De hoogtepunten zijn toch wel een ondiep buitenbad, het doolhof en een super lange glijbaan van bovenop de berg tot beneden.

Ontdek Speeltuin Kitskensberg
Speeltuin Kitskensberg Roermond

Binnen activiteiten met kids

Op dagen dat het niet zo goed weer is, wil je wellicht liever naar binnen met kinderen. Ook dat kan! Wij hebben de leukste binnen activiteiten in Roermond voor kinderen op een rij gezet.

Leukste binnen activiteiten met kinderen in Roermond

Wij geven jou de beste tips voor binnen activiteiten met kinderen in Roermond.

Kinderrestaurants Roermond met speelruimte

De beste tips voor de gezelligste kinderrestaurants in Roermond.

Shoppen met kids in Roermond

Shop in de leukste (speelgoed)winkels voor kinderen in Roermond.

Kids in Roermond

Onze favoriete tips voor een dagje met kids in Roermond