Buitenactiviteiten met kinderen in Roermond

Geniet van de kleine dingen met je kinderen tijdens een dagje Roermond. Struin langs de boetiekjes, ketens en speelgoedwinkels, maak een fietstocht door de stad en omgeving, vaar zelf in een sloep en beleef urenlang speelplezier voor kinderen in Roermond. In de gezellige binnenstad van Roermond zijn ontzettend veel buitenactiviteiten met kinderen te ondernemen. Zo kunnen kinderen op een historische ontdekkingstocht gaan door het oude centrum van Roermond met de Archeo App. Of laat ze leuke verborgen plekjes ontdekken tijdens een fotopuzzeltocht. Geniet een dagje op het water; vaar zelf in een bootje of vaar mee op een rondvaartboot.

Ga op ontdekkingstocht door het historische centrum

Met de Archeo App worden verhalen van vroeger gecombineerd met de techniek van nu. Met deze gratis app ervaar je de spannende geschiedenis en beleef je de unieke verhalen achter de vele archeologische vondsten in de binnenstad van Roermond. Samen met een virtuele archeoloog maak je een wandelroute van 2,5 kilometer door de stad. De route is goed te belopen voor kinderen en laat in een vogelvlucht zien hoe de Roermondenaren vroeger leefden. Naast dat het ontzettend leuk is om te doen, is het ook nog eens erg leerzaam! Download de app, ga naar een willekeurig punt van de Archeo Route en ga terug in de tijd.

Acheo app voor Android

Archeo app voor Apple

Lekker puzzelen aan de hand van foto’s

Tijdens een fotopuzzeltocht kunnen kinderen zelf aan de slag gaan met het speuren naar oude statige huizen, kerken en paleizen in het historische centrum van Roermond. De route van de fotopuzzeltocht is prima te bewandelen voor kinderen. Als je na afloop de antwoorden inlevert bij de VVV winkel in Roermond ontvangen de kids een leuke attentie als beloning voor het voltooien van de fotospeurtocht.

Bezoek de VVV winkel in Roermond

Geniet op en rondom het water in Roermond

Roermond wordt gekenmerkt door de rivier de Roer en de nabijgelegen Maasplassen. Het rondvaren op een rondvaartboot of zelf varen in een sloep zijn dan ook ontzettend leuke buitenactiviteiten met kinderen. Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht over de Roerkade, de Voorstad met historische huizen en de wonderschone natuur van de Maas en Maasplassen. Ook vind je in Roermond meerdere dagstranden, strandtenten en zwembaden. Er zijn veel mogelijkheden wat betreft buitenactiviteiten met kids als je een fan bent van waterpret.

Bekijk nog meer buitenactiviteiten voor kids in Roermond

Speeltuin Kitskensberg

Aan de rand van Roermond is een heerlijke speeltuin gelegen waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Vanuit de binnenstad van Roermond rijd je in zo’n vijf minuten naar speeltuin Kitskensberg, met de benenwagen is het ruim een half uur. De speeltuin is gelegen aan een bos, waardoor er veel schaduwplekjes te vinden zijn. Er zijn zo’n 80 verschillende speeltoestellen die veel speelplezier bieden voor jong en oud. Er staan klimwandjes, een tokkelbaan, wankelbrug, piratenschip, complete forten en ook ‘gewone’ zandbakken, wippen en glijbanen. De hoogtepunten zijn toch wel een ondiep buitenbad, het doolhof en een super lange glijbaan van bovenop de berg tot beneden.

Ontdek Speeltuin Kitskensberg

Binnen activiteiten met kids

Op dagen dat het niet zo goed weer is, wil je wellicht liever naar binnen met kinderen. Ook dat kan! Wij hebben de leukste binnen activiteiten in Roermond voor kinderen op een rij gezet.

Leukste binnen activiteiten met kinderen in Roermond

Wij geven jou de beste tips voor binnen activiteiten met kinderen in Roermond.

Kinderrestaurants Roermond met speelruimte

De beste tips voor de gezelligste kinderrestaurants in Roermond.