Met de kinderen naar Roermond

Wat is er allemaal te doen in Roermond met kinderen? Wij delen hier onze kidsproof tips in Roermond én tips van bezoekers die onze stad bezocht hebben met kinderen. De tips variëren van activiteiten, kindvriendelijke restaurants, familiekamers en speelgoedwinkels in de stad tot speeltuinen in de omgeving en praktische vervoertips.

Lees de blog van Janske en en haar gezin (twee dochters 4 en 6 jaar) die de leukste hotspots in Roermond ontdekten en van Esmeralda die een warm welkom met haar gezin (zoontje 6 jaar) ervaarde toen ze Roermond bezochten. Caroline en haar mannen (2 zoons van 13 en 15 jaar oud) zijn ook een weekend in Roermond geweest, check die ook zeker even!

We beginnen met onze favoriete activiteiten om met kinderen in het centrum van Roermond te doen.

Kinderactiviteiten in Roermond en omgeving

In Roermond en omgeving kun je nog meer met kinderen doen. Natuurlijk kun je in Roermond naar een zwembad (zowel binnen als buiten), er zijn binnen- én buitenspeeltuinen en tal van activiteiten op en aan het water. Bekijk onze extra aanraders:

Buitenactiviteiten met kinderen

Ontdek welke activiteiten je in de binnenstad Roermond en omgeving met kids kunt doen.

Waterpret met kids

Beleef een hele dag vol waterpret met kids in, op en rondom het water in Roermond.

Uit eten in Roermond met kinderen

Wij snappen dat je tijdens jouw bezoek aan Roermond op zoek bent naar kindvriendelijke restaurants voor een lunch of diner. Natuurlijk is het fijn als de menukaart geschikt is voor zowel de kinderen als de ouders met gezonde opties voor beide, bijvoorbeeld Bagels & Beans en BBQ Bar Mix&Grill. Handig is natuurlijk een restaurant met speelhoek in Roermond, geschikt daarvoor is Grand Café Cerise in TheaterHotel de Oranjerie. Lekker smullen doe je bij de volgende restaurants:

Shoppen met kids in Roermond

Rugzakken en lunchboxen met de favoriete Disneyfiguren van de kinderen er op, etuis, puzzels, springtouwen, spellen en fopartikelen. Dat en meer kun je bij speelgoedwinkels in Roermond krijgen. Naast speelgoedwinkels, zijn er natuurlijk diverse winkels waar je kunt shoppen voor kinderkleding, denk aan: H&M, C&A, Hema en Toppiekids.

De favoriete speelgoedwinkels van locals uit Roermond zijn:

Nog meer winkels voor kinderen in Roermond

Waar kun je kinderkleding in Roermond kopen? Zijn er boekenwinkels, is er een XL speelgoedwinkel en waar is de Max Verstappen Store in Roermond?
Dat en meer lees je in onze speciale blog:

Shoppen met kids in Roermond

Shop in de leukste (speelgoed)winkels voor kinderen in Roermond.

Overnachten met gezin in Roermond

Wil je langer in Roermond met kinderen verblijven en nog meer van Roermond en omgeving ontdekken? Dat kan natuurlijk! Roermond heeft een aantal kindvriendelijke accommodaties waar je met het gezin goed terecht kunt. Hieronder onze tips voor overnachten met kinderen in het centrum van Roermond. Verblijf je liever buiten het centrum, maar toch vlakbij de stad? Bekijk dan de mogelijkheden en familiekamers van Fletcher Landhotel Bosrijk Roermond.

Typisch Remunjs

Vlaai & Christoffeltaart

Tijdens een dagje Roermond vinden wij dat je moet/mag genieten van een typische Roermondse Christoffeltaart of een stukje Limburgse vlaai.
Waar? Bij onze lunchrooms en café’s in Roermond.

ROERmondje stationsplein

Naast dat het een leuke foto- en selfie spot is, is het kunstwerk ROERmond op het Stationsplein voor kinderen ook leuk om op te klimmen.

Met auto, bus of trein naar Roermond

Start je dagje uit naar Roermond goed en bekijk van tevoren wat voor jullie de makkelijkste en snelste manier is om naar Roermond te komen. Wij geven je hier alvast onze top tips:

Kom je met de auto? Parkeer dan dicht bij het centrum in de overdekte en bewaakte parkeergarages Kazerneplein en Stationspark voor €3,-. Vanuit die parkeergarages loop je binnen 3 minuten het centrum van Roermond in.

Parkeren in Roermond

Met de trein en/of bus naar Roermond reizen, kan voor kinderen een avontuur zijn. Reis je vanuit Limburg dan heeft Arriva leuke samenreiskortingen. Wil je vanuit een andere provincie naar Roermond reizen? Bekijk dan de voordelige spoorvoordeel treinkaart van de NS.

Met het openbaar vervoer naar Roermond

→ TIP kinderen t/m 3 jaar reizen gratis in de trein. Voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar is er natuurlijk de railrunner: een treinkaartje voor €2,50 (hele dag geldig).

Alle tips

Door de ogen van…

Door de ogen van bezoekers aan Roermond kun jij, voordat je naar onze stad komt, alvast genieten van een exclusief voorproefje! Kijk mee met een gezin dat gezellig samen de stad bezoekt, shopt in diverse winkels én op de weekmarkt. Of lees de blogs die onder de video staan.

Roermond👄

Caroline en haar mannen (2 zoons van 13 en 15 jaar oud) zijn in augustus 2020 een weekend in Roermond geweest , ze zijn aangenaam verrast over hoe mooi en veelzijdig de stad wel niet is!

“In Roermond kan je natuurlijk ook lekker eten, er is keuze te over aan gezellige terrasjes en heerlijke plekjes. Maar hoe kies je nu tussen al deze restaurantjes? Wij waren er maar een weekend en konden er dus maar enkele verkennen, maar die waren zeker een aanrader!”

Lees de blog

Warm welkom, tijdens een weekend in Roermond

Esmeralda en haar gezin bezochten in november 2019 Midden-Limburg voor een weekendje Roermond.

“Het bleek een verrassend gezellige, historische stad waar veel te doen en te zien is. Van een stadswandeling tot een avontuurlijk potje golfen en van shoppen tot een zonnige rondvaart: het kan hier allemaal. Lees in onze blog hoe we een heel weekend genoten met een zachte G in Roermond.”

Lees de blog

Ontdek de leukste hotspots in Roermond met het hele gezin

In november 2019 bezochten Janske en haar gezin het Limburgse Roermond. In dat weekend startte ROERMONDVOL licht met de sfeervolle ‘Lights on Parade’.

“Tijdens het super leuke weekend ontdekten we de pareltjes van de stad in de sfeervolle verlichte stad. We sliepen als roosjes in een luxe familiekamer in Grand Hotel Valies en beleefden veel nieuwe avonturen. Wat hebben we genoten en veel moois kunnen ontdekken in Roermond!”

Lees de blog