Leukste binnen activiteiten met kinderen in Roermond

Roermond ten volste ervaren met je kinderen, ook wanneer het minder mooi weer is? Dat wil je toch als je een dagje weg bent met je gezin? Daarom geven wij je de beste tips voor binnen activiteiten met kinderen in Roermond. Ook wanneer het buiten regent, zijn er namelijk genoeg mogelijkheden voor jou en je gezin in Roermond. Je kinderen kunnen zich helemaal uitleven in de moderne binnenspeeltuin, leren over de historie van de stad in de musea of erachter komen wie de echte kampioen is tijdens een avontuurlijk potje minigolf. Terwijl zij zich uitleven tijdens een van deze activiteiten, neem jij rustig een drankje of je doet gewoon lekker mee!

Winkelen met kids in Roermond

Adventure Golf

Ook wanneer het weer in Roermond minder is, kun jij een actieve dag beleven. Bij Adventure Golf bij Het Pakhuis heb je de meest spectaculaire midgetgolfbanen te midden van uitzonderlijke uitvindingen en kleurrijke kunstwerken. Dit wordt een grandioos spektakel! Er zijn 16 verschillende golfbanen, waarbij het hele gezin plezier heeft voor maar €7,- per persoon. Er is in Het Pakhuis ook een gezellige brasserie en een terras, nadat jij en je gezin een gezellig potje hebben gespeeld, kun je hier genieten van een drankje en/of een hapje eten.

Ontdek Adventure Golf
Adventure Golf Roermond

De Graasj

Binnenspeeltuin De Graasj is een ontmoetingsplaats voor kinderen. In deze binnenspeeltuin met restaurant komen ontspanning, werk, zorg en leren met elkaar samen. De binnenspeeltuin biedt ruimte voor ongeveer 150 kinderen en heeft een enorm speeltoestel wat voor gegarandeerd speelplezier zorgt voor kinderen tot 10 jaar. Voor de allerkleinsten is er een peuterspeelruimte en apart kindertoilet. Terwijl de kinderen heerlijk klimmen, klauteren en ravotten kunnen de ouders genieten van een drankje of lekkere snack in het aangrenzende restaurant. Hier kan na een fijne en drukke dag natuurlijk ook gezellig met het hele gezin gegeten worden!

Check de openingstijden
De Graasj binnenspeeltuin Roermond

Rondvaart Roermond

Is een rondvaartboot een binnen activiteit? Jazeker! Op de rondvaartboot in Roermond kun je namelijk binnen zitten én buiten. Dus als het iets frisser is of als het regent, kun je evengoed genieten van een rondvaart over de Roer, de Maas en Maasplassen. Je stapt in de stad bij de Roerkade op de boot en vaart o.a. langs de Voorstad, de skyline van de stad en Marina Oolderhuuske. De rondvaart duurt ongeveer 70 minuten. In de schoolvakantie vaart de boot meerdere keren per dag.

De rondvaartboot vaart niet in de maanden december t/m februari. 

Eenvoudig reserveren
Rondvaartboot Roermond

Museum Cuypershuis

Het Cuypershuis in Roermond is hét museum over de Roermondse architect/ontwerper Pierre Cuypers. In 1853 bouwde Cuypers dit complex aan de toenmalige Maastrichterweg te Roermond. Cuypers gebruikte het om er te wonen met zijn familie en te werken in zijn ateliers. De bedrijvigheid van vroeger is zicht- en voelbaar: je ruikt het hout, je kunt luisteren naar verhalen + uitleg, je hoort het werken in de ateliers, je ziet ruwe schetsen verschijnen en vervolgens de uitvoering: maquettes, foto’s van gebouwen en interieur als bijv. stoelen en troon.

Met een speurkaart is een wandeling door een museum met kids een stuk leuker! Want wie vindt als eerste alle 15 details? En welk verhaal zit er vast aan het gevonden voorwerp? Wat zie je nog meer in de ruimte?

Bezoek het Cuypershuis
Bezoek Cuypershuis Roermond

Historiehuis

Kinderen houden van spelen, maar tijdens een dagje Roermond wil je ook wel graag dat ze iets leren over de stad zelf. Dan is het Historiehuis de perfecte activiteit! Dit museum heeft gratis toegang en bevindt zich in het gebouw van de Bibliotheek Bibliorura. Voor kinderen vanaf 9 jaar is er van alles te beleven in het Historiehuis. De maquette van Roermond in de 17e eeuw trekt natuurlijk direct de aandacht en er kan gesprongen worden op de bodem van de Maas om schelpen en visjes weg te jagen. Ook kunnen verschillende gebruiksvoorwerpen van de Noormannen in de vitrines worden bewonderd. Er zijn altijd medewerkers beschikbaar die jou en je kinderen alles kunnen vertellen over het museum.

Tip: Parkeer jouw auto bij het Kazerneplein, op ongeveer 3 minuten lopen van het Historiehuis.

Meer weten over het Historiehuis?
Historiehuis Roermond

Genoeg mogelijkheden voor jouw kinderen in Roermond

Ook tijdens een koudere dag of met veel regen is er dus genoeg te doen in Roermond voor jou en je gezin. Beleef een onvergetelijke dag met veel activiteiten, maar vooral veel gezelligheid.

Plan je bezoek aan Roermond