Bibliotheek Roermond

De bibliotheek van Roermond is De Bibliotheek Bibliorura. Deze is te vinden op Neerstraat 11-13. Wist je dat de bibliotheek is gesitueerd in drie bij elkaar getrokken herenhuizen die lange tijd een hotel vormden? De gevels van de drie herenhuizen gaan schuil achter de witte gevel.

Achter het historische bouwdeel zijn vier nieuwe bouwlagen voor de bibliotheek verrezen. Daar waar je nu naar binnen loopt was vroeger de oude hotelingang en zelfs een doorgang voor koetsen en paarden. Het is zeker een gebouw met een rijke geschiedenis.

De Roermondse cultuur nog meer ontdekken? Er zijn genoeg mooie bezienswaardigheden te bekijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Munsterkerk en de Caroluskapel.

bibliotheek roermond

Bereikbaarheid & openingstijden

De Roermondse bibliotheek is te bereiken via de trappen en de lift rechts naast de trappen. Alle verdiepingen zijn ook te bereiken via trappen, hellingen en een lift. Bibliorura heeft een uitgebreide catalogus van boeken (ook e-books) voor kinderen, de jeugd en volwassenen en is zeven dagen in de week geopend. Er zijn wel uitzonderingen tijdens de feestdagen.

De bibliotheek organiseert diverse activiteiten zoals een Taalcafé, lezingen door schrijvers en voorleesmiddagen voor kinderen.

Bibliotheek Bibliorura
bieb roermond

Museum het Historiehuis

Het Historiehuis van Roermond bevindt zich op de begane grond in de bibliotheek van Roermond en is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de bieb. Ontdek de geschiedenis van Roermond, laat je verrassen door de bijzondere collectie en vergeet niet de wisseltentoonstelling te bekijken. De geschiedenis van deze stad is heel anders dan die van de meeste andere steden in Nederland!

Ontdek de geschiedenis van Roermond
museum roermond

Brasserie ’t Literatuurtje

Na binnenkomst in de bibliotheek, vind je aan de linkerkant Brasserie ’t Literatuurtje. Hier kun je terecht voor een kop koffie of thee met vlaai of een lekkere lunch. In de zomer kun je ook op het gezellige terras terecht. Dagelijks worden hier diverse gerechten met passie bereid. Ze doen ook de catering voor diverse activiteiten die de bibliotheek in Roermond organiseert.

Brasserie ’t Literartuurtje
Toprestaurants Roermond